Raporty; Mathias Rothbard

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
poul15
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: poul15 »

Obserwuję od jakiegoś czasu ten dziennik. Dzisiaj postanowiłem zajrzeć na stronę z sygnałami.

Wszystko wydaje się klarowne do godziny 16:53 podany na stronie sygnał to, cytuje:

"Close 3 short positions [158,68] SL +50"

Po tym jak prześledziłem wszystkie sygnały wyszło mi, że w tym momencie nie było otwartych pozycji.

Czy to nie powinien być sygnał do otwarcia pozycji, wtedy wszystko byłoby ok.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
mathias100
Gaduła
Gaduła

Od mathias100

Nieprzeczytany post autor: mathias100 »

poul15
tak racja to moja pomylka. zaraz zmienie. zmeczenie nieraz daje znac o sobie
Dzieki
Mathias

Awatar użytkownika
Ułan Bator
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Ułan Bator »

08:44
Open 1 short position [157.55]

tu też jest błąd . Powinno być 156.55

Pozdro
Forex Fun Trader

Awatar użytkownika
mathias100
Gaduła
Gaduła

Od mathias100

Tak
Dzieki
sprawdzajcie mnie prosze. to zmeczenie po nocy
pozdrawiam

Awatar użytkownika
mathias100
Gaduła
Gaduła

EUR/JPY raport 08.03.14

Drodzy Forumicze!
Jak zwykle przypominam Wam ,ze uporzadkowane komentarze I odpowiedzi na pytania,znajdziecie na mojej stronie, a pytania nadsylajce na mathiasr10@gmail.com.
Bede wybieral najbardziej popularne I odpowiadal na forum.
Na wstepie prosze Was o nie zwracanie sie do mnie o sprzedaz sygnalow , poniewaz tego nie robie I robil nie bede.Prosze tez o nie zwracanie sie o udzielanie lekcji. Nie moge przyjac wiecej jak 5 uczniow na kazde pol roku, uwazam ,ze tylko taka liczba uczniow I intensywna praca z nimi, da im dobre wyniki w przyszlosci. Kolejka jest spora, dlatego prosze sledzic moja prace. To tez da Wam rezultaty. Robie to co moge. Na wiecej nie mam czasu.
Komentarz do sesji:
Po kazdej sesji ja I moi uczniowie robimy analizy.Dyskutyjemy nad tym, co zrobilem, co mozna bylo zrobic lepiej I gdzie popelnilem blad.
Ta sama zasade chce wprowadzic do moich raportow na forum. Czytajac raporty I sprawdzajac moje wejscia na stronie, otrzymacie Panstwo pelny obraz mojej pracy.
Dzisejsza sesja choc zaczela sie dla mnie pomyslnie byla bardzo ciezka.
Wszystkie wejscia w nocy, choc byly udane, nie byly pewne.
Dlatego tez, otwieralem tylko jedna pozycje, zamiast 2, 3 albo 4.Nie zawsze otwieram kilka pozycji naraz. Oceniam wpierw kondycje rynku I chociaz terez patrzac w tyl, widac, ze mozna bylo zarobic wiecej pieniedzy, calkiem inaczej wygladalo to na zywo. Niepotrzenie nigdy nie warto ryzykowac.
Sesja europejska to byly same schody. Wiedzalem, ze rynek czeka na dane z USA. Probowalem zlapac krotki trend w dowolnym kierunku, ale nie udalo mi sie.
Poniewaz zblizala sie godzina danych I rynek mogl zrobic mi rozne niespodzianki, postanowilem zamknac dla siebie sesje. Co bylo po danych , to Panstwo sami widzicie na grafach – jeden wielki balagan(najlepiej bylo to obserwowac na zywo). Dopiero przemowienie Bernanke popchnelo rynek w dol(co mozna bylo przewidziec), ale przetrwac do tego czasu—no szkoda nerwow.
Ogolnie mowiac, malymi krokami,udalo mi sie zrobic prawie 100% zysku sumy przeznaczonej na dzisejszy dzien do pracy.
(zeby tylko tak kazdy dzien bylo)
W przyszlym tygodniu,zaczne objasniac jak przeprowadzam analize techniczna.
Bedzie to trudny temat, a zarazem prosty, poniewaz wszelkie moje analizy oparte sa na doswiadczeniu , a anlizy technicznej do ktorej jestescie przyzwyczajeni, jest niewiele. Zeby zaspokoic Wasza ciekawosc, to powiem Wam , ze do pracy na parze EUR/JPY uzywam jako wskaznikow grafy EUR/USD I USD/ JPY— to zamiast oscylatorow rynku .Cala reszta to doswiadczenie.
Milego Weekendu; Pozdrawiam Was
Mathias Rothbard

Awatar użytkownika
mathias100
Gaduła
Gaduła

EUR/JPY raport 08.03.17

Drodzy Forumicze!
Jak zwykle przypominam Wam ,ze uporzadkowane komentarze I odpowiedzi na pytania,znajdziecie na mojej stronie, a pytania nadsylajce na mathiasr10@gmail.com.
Bede wybieral najbardziej popularne I odpowiadal na forum
Komentarz do sesji:
Po naplywajacych informacjach za oceanu , wspolnie z kolegami, postanowilismy nie zajmowac pozycji, az do otwarcia gield w Europie, zeby zobaczyc pelny obraz sytuacji na rynkach finansowych.
W nocy mielismy z silnym umocnieniem sie jena, to z kolei zrodzilo nowy problem---- zajecie dogonej pozycji. Spory miedzy nami trwaly dlugo----za dlugo. Poniewaz moja propozycja zajecia pozycji SHORT(x1) na poziomie 153.90 , potem w zaleznosci od rozwoju sytuacji SHORT(x2) na nizszym poziomie, zostala przeglosowana. Wynik z tego spor dodatkowy, poniewaz moi koledzy twierdzili, ze utrzymanie sie na rynku przed otwarciem gield w Europie, bez strat bedzie bardzo ciezkie. Samodzielna decyzje wejscia na rynek niestety podjelem zbyt pozno, zreszta sam do konca nie bylem pewny kierunku. Rezultaty wojny mozecie Panstwo zobaczyc na mojej stronie. Wyszedlem z tego "calo" bez strat, ale blad zostal popelniony------wejscie na poziomie 153.90---70 , bylo prawidlowe. Potem kazde wejscie bylo ryzykowne. Lepiej poczekac. Jest zawsze nastepny dzien.
Poczatki sesji amerykanskiej, daly mi mozliwosc zarobienia 93 pips.

Co do analizy technicznej------Temat ten rozdziele na kilka czesci
Podobnie jak wielu inwestorow, na poczatku mojej kariery na rynku forex, swiecie wierzylem ,ze uda mi sie opracowac strategie na podstawie analizy technicznej.
Tak pracowem przez kilka dobrych lat, z roznymi wynikami. Nie bylem nigdy z tego zadowolony, ale rozwiazania nie widzialem. Studiowanie ksiazek. Wspolne analizy z kolegami po fachu--- wyniki zawsze byly takie sobie.
Jednak po jakims czasie ----mysle , ze to kwestia doswiadczenia, zauwazylem, ze oceniajac rynek z perspektywy czasu, mam tu na mysli graf 1h I 15 min, bez zadnych oscylatorow potrafie pracowac na rynku. To dalo mi doswiadczenie I wieloletnie studiowanie rynku. Dlatego tez, moi uczniowie , obserwujac moje wejscia, uczac sie zarowno na tych dobrych przykladach jak I na bledach, z biegiem czasu dochodza do wprawy. To tego trzeba jeszcze dodac rozmowy, tz. Wspolne analizy rynku.
Na dzisiaj to wszystko
Pozdrawiam Serdecznie
Mathias Rothbard
POWER FOREX by
mathias rothbard

Awatar użytkownika
mathias100
Gaduła
Gaduła

Od mathias100

witam
w ciagu godziny dotalem duzo listow z pytaniem, czy nie warto zajac dlugiej pozycji---------odpowiedz brzmi
dzis warto poczekac i zobaczyc co bedzie dalej. zawsze jest nowy dzien
pozdrawiam mathias
POWER FOREX by
mathias rothbard

Awatar użytkownika
mathias100
Gaduła
Gaduła

EUR/JPY raport 08.03.19

Drodzy Forumicze!
Bede wybieral najbardziej popularne I odpowiadal na forum
Konentarz do sesji 08.03.19
Po wczorajszym pieknym dniu na sesji (szkoda, ze mnie nie bylo), dzis zastal mnie zwykly dzien, na ktorym trzeba wylo walczyc o przetrwanie,
Wczorajsze oslabienie sie jena, doprowadzilo go na sesji azjatyckiej I europejskiej do umocnienia sie . Tuz po godzinie 05:00 otworzylem 2 short pozycje I prawie zaraz po nich nastepne dwie. Niestety rynek nie byl na tyle silny, zeby mozna bylo pracowac wedlug normalnego scenariusza.Doprowadzilo to do zamkniecia 3 pozycji , a zaraz potem 4—ostatniej. Proba skalpowania dodatkowej short pozycji nie powiodla sie ,co doprowadzilo do automatycznego zamkniecia ze strata. Oprocz malych problemow na gieldzie ,mialem dzis problemy z serwerem . Skutkiem tego bylo zbyt wczesne zakniecia I. Dzis koncowy wynik sesji ze wszystkimi problemami byl dobry. Zdolalem podwoic wlozony dzienny capital.
Odpowiedzi na pytania
Tak jak wspomnialem wczesniej, w swojej analizie, nie uzywam zadnych oscylatorow.
Moimi wskaznikami rynku sa, grafy 1h I 15 min + 2 grafy:EUR/USD I USD/JPY.
Na podstawie tych danych, podejmuje decyzje wejsc na rynek.
Na dzis to wszystko—Zycze Wszyskim duzo zarobionych pipsow
Badzcie ostrozni. Pozdrawiam
Mathias Rothbard
POWER FOREX by
mathias rothbard

Awatar użytkownika
mathias100
Gaduła
Gaduła

Od mathias100

WESOLYCH SWIAT

Serdecznie Wszystkich Pozdrawiam
Mathias
POWER FOREX by
mathias rothbard

Awatar użytkownika
luktom
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: luktom »

Ooo, widzę, że na wiosnę zmieniłeś kolorystykę ;)
algotronic- zaawansowane rozwiązania dla traderów
Odwiedź naszą stronę WWW, aby poznać pełną ofertę

Zablokowany