BOSSAFX

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
3
9%
Poza paroma minusami są ok
9
28%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
8
25%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Re: BOSSAFX

Nieprzeczytany post autor: reptile »

juliasent pisze:Chyba, że mój ulubiony broker, którego tu tak dzielnie bronię na forum przed reptile mi jakoś pomoże i udostępni jakiś raporcik z kosztów transakcji w panelu klienta na bossafx.pl? Bo skoro mi PITa potrafi wyliczyć, to pewnie i gdzieś moje spready ma w bazie danych.

hehe.. nie ma co bronić.. ani szans.. Dla Ulissesa :wink:

To ciekawe jak rozpatrywać kwestie EBS,skoro podane są inne źródła agencji.

Taki komunikat ma wysyłać każdy broker.
Szanowni Państwo,

W dniu 03.12.2012 zostały podpisane Zarządzenia Dyrektora Domu Maklerskiego BOŚ S.A. (Rynek OTC):

Zarządzenie nr 1 dotyczy: określenia listy Dostawców kwotowań oraz listy Renomowanych agencji,
Zarządzenie nr 2 dotyczy: zestawienia wielokrotności spreadu transakcyjnego, przekroczenie którego będzie uznane za błędne kwotowanie,
Zarządzenie nr 3 dotyczy: limitów składania zapytań do serwera transakcyjnego,
Zarządzenie nr 4 dotyczy: udostępnienia nowych dróg składania skarg przez Klientów,

Pełna treść Zarządzeń dostępna jest na "http://bossafx.pl/_gAllery/10/25/15/102 ... en_otc.pdf".

Zarządzenia wchodzą w życie z dniem 3 grudnia 2012 roku.

Z poważaniem,

Pracownicy Wydziału Obsługi Klienta
Nie wiem czy bossa wie,ale logując się do panelu trzeba przejść przez szereg newsów, które bywają nieistotne. Proponuje trwalsze linki, gdyż ma być stały dostęp do tego typu dokumentów.
Skąd broker ma wiedzieć, w momencie składania tego trejdu, czy ten trejd mi wejdzie na TP czy na SL ? Wytłumacz mi, bo ja tego nie wiem.
Broker lubi jak Tp nie wejdzie... skoro zarządza SL, to dlaczego TP nie? :wink:
Polują na SL,to TP uniknąć się nie da? Cyb.. litości.. FX to rynek powiązany.. jak zawrzesz na skorelowanym rynku pozycje to zarządza ekspozycją rynku bazowego. Broker tego nie musi robić.Wystarczy,że zlecenia ma LP.I teraz nie oszukujmy się.. na rynku zarabiają Ci,którzy wiedzą, jak takie coś zrobić i kiedy to ma sens. W końcu istnieje ten tłum będący integralną częścią ceny.
A wiesz jakie fajne są statystyki TP 5pips od ceny i nie zrealizowane? :)
Ostatnio zmieniony 12 gru 2012, 16:44 przez reptile, łącznie zmieniany 1 raz.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Ho, ho!
Widzę że mój pierwszy post o GAP`sowym wsadził kij w mrowisko.
Ale to dobrze, niech będzie uczciwa dyskusja, zamiast legend i domysłów.
kris007 pisze: nie wiem czy grasz oczekującymi buystop/sellstop ale jeśli tak to czy zwróciłeś uwagę bo tu też bywają poślizgi, tyle że na otwarciu.
Pozdrawiam
Sposób liczenia gapów do tej dyskusji wyliczyłem za pomocą excela, filtrując tylko trejdy w których broker umieścił w komentach "[gap]"
413 punktów z 75 pozycji krótkich
695 punktów z 93 pozycji długich

Trzeba by przeanalizować wszystkie i wyłapać te z gapów niedzielnych. CHoć i tu mam przykład, ze realizują to automaty i to ustawione oczywiście źle (dla klienta). Na luce niedzielnej jedną transakcję miałem zamkniętą na TP, ale dokładnie na tej cenie (nieistniejącej), po reklamacji doliczono, też bez sensu, dopiero wskazanie ile powinno być spowodowało dodatkowe doliczenie. W ustawieniach WirtualDealera jest opcja ustawienia gapów preparowanych. Tu występują podobne zjawiska. I niech nikt nie twierdzi, ze wirtualnego dealera tu nie ma. Skoro
Expansion pisze:Bossa jest Market Makerem wiec daje wszystkim rynek na wlasnych zasadach.. Moga robić markupy, rozszerzać spready, realizować zlecenia z poslizgami i rekwotami..
...
to "coś" ten "rynek" musi tworzyć/generować chociażby dla 5 cyfry po przecinku. Jak by to urządzenie czy aplikacje nie nazwał.
Nie odpowiada mi realizacja zleceń SL i TP w BossaFX.
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

reptile pisze:
Skąd broker ma wiedzieć, w momencie składania tego trejdu, czy ten trejd mi wejdzie na TP czy na SL ? Wytłumacz mi, bo ja tego nie wiem.
Broker lubi jak Tp nie wejdzie... skoro zarządza SL, to dlaczego TP nie? :wink:
Polują na SL,to TP uniknąć się nie da? Cyb.. litości.. FX to rynek powiązany.. jak zawrzesz na skorelowanym rynku pozycje to zarządza ekspozycją rynku bazowego. Broker tego nie musi robić.Wystarczy,że zlecenia ma LP.I teraz nie oszukujmy się.. na rynku zarabiają Ci,którzy wiedzą, jak takie coś zrobić i kiedy to ma sens. W końcu istnieje ten tłum będący integralną częścią ceny.
A wiesz jakie fajne są statystyki TP 5pips od ceny i nie zrealizowane? :)
Ale ty rozważasz inna sytuację. Taką w której zabrakło kawałka do TP a być może gdzie indziej te TP by weszło. Dla sprecyzowania, załóżmy że kurs po realizacji poleciał jeszcze 50 pips w moim kierunku. Czy uważasz że broker dziś, zna cenę z nadchodzącego piątku ?
Bo według ZZ broker ją zna...

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

juliasent pisze:większość szkoleń tylko dla VIPów jest
Z 20 szkoleń w tym krótkim miesiącu dla VIPów zarezerwowanych jest 5 - m.in.dotyczących nauki programowania MQL4 czy obsługi AmiBrokera. Tego typu szkolenia na "rynku" są zwykle płatne, dlatego zostały przeznaczone dla klientów wykonujących większe obroty.
Nigdy w naszych szkoleniach nie chodziło o ilość, ale myślę że nawet z tą "mniejszością dla wszystkich" czyli 15 różnymi tematami dotyczącymi zarówno FX, surowców jak i GPW jesteśmy w czołówce. Chętnie usłyszę jakim tematem byłaby Pani zainteresowana w przyszłości, bo zakładam że Pani też nie chodzi tylko o ilość.
juliasent pisze:Nie wspomnę o rozbudowywaniu narzędzi wspierających traderów Fx, gdyż ich właściwie nie ma. Był kiedyś konkurs na aplikacje wspierające GPW (powstała BossaTraderPro), a BossaFx to nie ma nic
Zapraszam tu: http://bossafx.pl/fx/narzedzia/
Idąc "grubo" po samym menu tej strony:
Kalkulator BossaFx
Wskaźniki
Skrypty
Visual Orders
BossaFX-GPW
BossaFX.pl - Prosto z rynku
Analizator BossaFX
Podobnie jak przy szkoleniach - jeśli jest narzędzie do wykonania w MQL4 którego brakuje proszę o pomysł.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Broker zakłada,że zaliczysz SL bo tak jest mu korzystniej, skoro wpływ na cene jakąś tam mają więc.. to sporo implikuje..
Uważam,że znać może.. w innych sytuacjach opcje miałyby mały sens. Te milisekund jednak mają znaczenie i to miał pewnie na myśli zz. Nawet ty mając już te +40 pipsów i +10 do tp są na cenzurowanym.
I tak "te dobre zlecenia" to zgodne z kierunkiem = requot. Przeglądnij oferty firm,które dają pluginy. Gdyby to sensu nie miało to nie sprzedawano by takiego szajsu. Defakto brokerzy sami robią sobie analizy, i optymalizują pod klientów. To jest gruby biznes. Nie podejmuje tematu, gdyż scenariusz jest tak wiele, że nie wiedzieć jak opisać.

http://blogi.bossa.pl/2012/11/29/krwist ... -foreksie/

astanczak
Tak się składa, że ja nie mam konta w BossaFX. Przyczyny są złożone:

1. Zaszłość historyczna – miałem rachunek FX zanim bossa weszła w ten segment.
2. Potrzebne mi jest API.
3. Nie podoba mi się MQL.
4. Unikam konfliktu interesów.

Więc teraz piszę, jako klient innego biura i informuję, że u mojego brokera monitorowane są rachunki demo do poziomu, który przeraża. Zakładając tam konto godziłem się jednak na to, że również mój rachunek demo, na którym testuję strategie zanim puszczę je w realu, jest poddany pełnej kontroli brokera i nie mam możliwości niczego z tym zrobić. Mimo tego, że działam przez API i biuro widzi tylko zlecenia, liczę się z tym, że mogę zostać w każdej chwili odcięty od całości. Dlatego jeszcze raz powtórzę, gdybym miał możliwość równie taniej gry na rynku kontraktów terminowych na waluty na GPW, to porzuciłbym FX bez mrugnięcia okiem, ale na dziś platformy FX są zdecydowanie wygodniejsze. To nie jest rynek bez wad i mam nadzieję, że rynki regulowane znajdą sposób na to, żeby klienci nie wyciekali na platformy forexowe. Do tego potrzeba jednak aktywniejszej postawy organizatora rynku (państwa), giełdy (GPW) i wszystkich, którzy są zainteresowani tym, żeby rynek regulowany nie tracił klientów na rzec OTC. Osobiście widzę banalny sposób na ucywilizowanie FX w Polsce – zredukować prowizje do minimum, stworzyć zachęty podatkowe i zaangażować się w promocję rynku kontraktów na waluty na rynku regulowanym. Najwyraźniej ludzie, którzy mają możliwości zrobienia czegoś takiego nie są tym zainteresowani, bo detaliczny handel walutami traktują, jako domenę spekulantów, hazardzistów i cinkciarzy. No więc wszyscy musimy godzić się na to, że szukamy swojej szansy na rynku FX w ramach OTC.
strzał w pięte :D ale gratuluję :wink:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Cyb pisze:No to wyjaśnij mi na przykładzie :

Zawieram transakcję z TP 150, SL 80. Jest godzina 15.42. ( zakładamy że zrobiłem dobrą analizę i wejdzie mi TP w piątek o godzinie 11.37 ). Skąd broker ma wiedzieć, w momencie składania tego trejdu, czy ten trejd mi wejdzie na TP czy na SL ? Wytłumacz mi, bo ja tego nie wiem.

Cyb,bez złośliwości z mojej strony.
Zapoznaj się z tym
Brokers czasami użyć "wirtualnych Dealerzy Plugins", aby zachować jeden krok przed decyzyjnych przedsiębiorcy robotów.

http://my-trading-forex.com/concernant_les_ea.html

Pozdrawiam.

PS,reptile ,dokładnie o to chodzi...
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Nie chcę nic mówić ale pewne rzeczy są możliwe do wyleczenia ... Są odpowiednie medykamenty...

1) Jeżeli twierdzicie że broker może manipulować ceną gdy ta jest blisko mojego TP - zgadzam się.
2) Jeżeli twierdzicie że broker może manipulować cena gdy ta jest blisko mojego SL - zgadzam się.

Jeżeli twierdzicie że broker zna cenę za X dni to w tym momencie polecam dobrego lekarza. Bo jeżeli ja znałbym cenę która będzie za X dni na jakiejkolwiek parze, byłbym najbogatszym człowiekiem na świecie.

I chodzi mi tylko o tą jedna i jedyną sytuację. W momencie gdy ktokolwiek składa zlecenie na rynku, broker nie wie czy te zlecenie będzie zyskowne, czy też stratne ( chyba że ma SL 0,1 pips i akurat o tą kwotę zmieniła się cena w momencie składania zlecenia ).

Tak więc proszę o rzeczową dyskusję. Jeżeli pytam czy broker wie jaka cena będzie za 3, 5 , 10 czy 12 dni , a ktoś odpowiada że tak - proszę o dowody. Za wróżenie z fusów podziękuję.

zz
Maniak
Maniak

Cyb pisze:
1) Jeżeli twierdzicie że broker może manipulować ceną gdy ta jest blisko mojego TP - zgadzam się.
2) Jeżeli twierdzicie że broker może manipulować cena gdy ta jest blisko mojego SL - zgadzam się.

Jeżeli twierdzicie że broker zna cenę za X dni to w tym momencie polecam dobrego lekarza. Bo jeżeli ja znałbym cenę która będzie za X dni na jakiejkolwiek parze, byłbym najbogatszym człowiekiem na świecie.

ę.
Cyb,co do punktu 1 i drugiego pełna zgoda między nami.
Co do reszty ,średnio inteligentny broker też może , też wie ,mając możliwość jeden krok przed Waszymi EA broker czasami użyć "wirtualnych Dealerzy Plugins", zachowują jeden krok przed robotami inwestorów .
Nie rozwijam tematu czy to się dzieje na poziomie brokera czy jego dostawców...
Pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Skoro BoE swego czasu nie wiedziało jaki będzie kierunek waluty na jego własnym podwórku to skąd może wiedzieć broker?
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

zz
Maniak
Maniak

brother pisze:Skoro BoE swego czasu nie wiedziało jaki będzie kierunek waluty na jego własnym podwórku to skąd może wiedzieć broker?
przeczytaj jeszcze raz i postaraj się rozróżnić brokera rynku regulowanego od MM....
Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ