BOSSAFX

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
3
9%
Poza paroma minusami są ok
9
28%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
8
25%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: BOSSAFX

Post autor: daromanchester »

zz pisze:PS,a pamiętaj że 3 pipsami można już zmienić trend na wykresie dziennym...
LOL
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

zz
Maniak
Maniak

Post autor: zz »

Gren,a jeżeli dalej nie rozumiesz ,to zapoznaj się z tym postem reptile,to powinno wyjaśnić Tobie co może MM gdy gra przeciwko klientowi i co może DD... :p
http://forex-nawigator.biz/forum/humor- ... ml#p538294

Pozdrawiam.

PS. post na samej górze.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

green7
Maniak
Maniak

Post autor: green7 »

zz pisze:Gren,a jeżeli dalej nie rozumiesz ,to zapoznaj się z tym postem reptile,to powinno wyjaśnić Tobie co może MM gdy gra przeciwko klientowi i co może DD... :p

Pozdrawiam.

PS. post na samej górze.
Zz to, że broker zna cenę wcześniej to oczywista oczywistość. Przecież cena zanim "trafi" do naszego terminala musi przejść przez serwer brokera ....
Odnosiłem się do postów TWoich i Cyba i tego, że broker zna cenę tydzień wcześniej (co oczywiście jest absurdem)
A o mm i dd to nie musisz mi tu wrzucać linków, dobrze wiem co broker może ....
Green
Obrazek
Obrazek

zz
Maniak
Maniak

Post autor: zz »

green7 pisze:
zz pisze:Gren,a jeżeli dalej nie rozumiesz ,to zapoznaj się z tym postem reptile,to powinno wyjaśnić Tobie co może MM gdy gra przeciwko klientowi i co może DD... :p

Pozdrawiam.

PS. post na samej górze.
Zz to, że broker zna cenę wcześniej to oczywista oczywistość. Przecież cena zanim "trafi" do naszego terminala musi przejść przez serwer brokera ....
Odnosiłem się do postów TWoich i Cyba i tego, że broker zna cenę tydzień wcześniej (co oczywiście jest absurdem)
A o mm i dd to nie musisz mi tu wrzucać linków, dobrze wiem co broker może ....
Gren,gitara... :p ,cieszę się że świetnie się zrozumieliśmy...
Teraz powstaje zasadnicze pytanie co w tej sytuacji mamy zrobić...?.
Ja uważam że Rząd USA i Rząd Chiński wychodzi na przeciw aby te nasze problemy rozwiązać.../// przy okazji Wielki,Wielki,Wielki Szacun dla Rządów USA i Chin za zrozumienie tego trudnego tematu.///
Co sądzisz o tym że, od przyszłego roku poprzez UK i pod nadzorem i rozliczane przez FSA ,będzie dostępny w Europie PRAWDZIWY CME z USA?.
Zgodzisz się ze mną że znacząco podniesie to poziom usług walutowych w Uni Europejskiej ?...

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

green7
Maniak
Maniak

Post autor: green7 »

zz pisze:Ja uważam że Rząd USA i Rząd Chiński wychodzi na przeciw aby te nasze problemy rozwiązać.../// przy okazji Wielki,Wielki,Wielki Szacun dla Rządów USA i Chin za zrozumienie tego trudnego tematu.
ZZ naprawdę sądzisz, że rządy USA i Chin chcą rozwiązać nasze problemy z tradingiem ? Bez jaj ....
zz pisze:Co sądzisz o tym że, od przyszłego roku poprzez UK i pod nadzorem i rozliczane przez FSA ,będzie dostępny w Europie PRAWDZIWY CME z USA?.
Zgodzisz się ze mną że znacząco podniesie to poziom usług walutowych w Uni Europejskiej ?...

Nie, nie zgodzę się. Co niby miałoby to zmienić i z jakiegoż to powodu ?
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Post autor: andy11 »

a co na to wszystko przedstawiciel broka ma do powiedzenia....?
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

MaciejWLKP
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: MaciejWLKP »

Mam dwa pytania do DM BOŚ:
-czy są jakieś ograniczenia konta mikroloty? tzn. można zawierać transakcje min. 0,01 lota czy jest jakieś ograniczenia górne np. 1 lot?
-dlaczego nie ma serwisu informacyjnego w platformie bossafx mikroloty?

Pozdrawiam,
"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Post autor: MarioDM »

Cyb pisze:
1) Jeżeli twierdzicie że broker może manipulować ceną gdy ta jest blisko mojego TP - zgadzam się.
2) Jeżeli twierdzicie że broker może manipulować cena gdy ta jest blisko mojego SL - zgadzam się.

Jeżeli twierdzicie że broker zna cenę za X dni to w tym momencie polecam dobrego lekarza. Bo jeżeli ja znałbym cenę która będzie za X dni na jakiejkolwiek parze, byłbym najbogatszym człowiekiem na świecie.
Z tym przewidywaniem ceny za X dni to mała przesada. No chyba, że brokerzy zatrudniają jasnowidzów. Ale jaki jasnowidz musiałby pracować na etacie ?
Sądzę jednak,że broker MM może przewidywać odbicie dzienne, które czasami się przeciąga na kilka dni. Wystarczy mieć podgląd do rynku międzybankowego i widzieć gdzie stoją duże zlecenia np. kupna gdy spada lub sprzedaży gdy rośnie. Wystarczy wtedy nie dopuścić do realizacji TP i pozycja może zamiast zysków przynieść stratę jeśli klient nie reaguje . Może, ale nie upieram się, iż tak faktycznie jest aby się nie wygłupić.
Gdy mnie nie zrealizuje się TP to sprawdzam u kilku innych brokerów gdzie wypadło extremum. Gdybym zauważył, że broker robi mnie w wała to raczej szybko bym przeszedł gdzie indziej.
Obecnie korzystam z dwóch brokerów i jestem zadowolony z ich usług.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: s_zadora »

andy11 pisze:a co na to wszystko przedstawiciel broka ma do powiedzenia....?
Dyskusja poszła tak szeroko, że wtrącać się chyba nie było już sensu. Krótko podsumowując:
1) Do tematu poślizgów odniosłem się już bardzo szczegółowo, jeśli pojawią się nowe elementy w tej kwestii z naszej perspektywy to oczywiście poinformuję.
2) Nie znamy przyszłości. Niestety nie potrafię tego bardziej przekonywująco napisać i zdaję sobie sprawę że nie wszyscy uwierzą. Obawiam się że w dyskusji na ten temat chyba doszliśmy więc do ściany.
3) Dostęp do handlu na CME jest możliwy od lat dla inwestorów którzy tego chcą, choć zdaję sobie sprawę że może go nieco ograniczać bariera językowa (ale trudno mi sobie wyobrazić kogoś, kto chce tam handlować a nie zna angielskiego - ze względu na praktycznie nieograniczone dla niego ryzyka wszelkiej maści wynikające z całkowitego braku dostępu do informacji). Żadnej rewolucji w tym obszarze zatem nie spodziewam się.
4) Co do kwestii wychodzenia naprzeciw potrzebom inwestorów przez rządy Chin i USA to nie potrafię się rzeczowo odnieść - nie śledzę ich działań aż tak szczegółowo. A i potrzeby bywają jak wiadomo różne.
MaciejWLKP pisze:Mam dwa pytania do DM BOŚ:
-czy są jakieś ograniczenia konta mikroloty? tzn. można zawierać transakcje min. 0,01 lota czy jest jakieś ograniczenia górne np. 1 lot?
W kwestii wielkości pozycji trzeba pamiętać o tym, że maksymalna wielkość pojedynczej transakcji to 30 lotów na FX oraz o tym, że na koncie mikrolotów można posiadać jednocześnie 10 otwartych pozycji. Czyli teoretyczne ograniczenie na tym koncie wynosi 300 lotów dla FX.
MaciejWLKP pisze:-dlaczego nie ma serwisu informacyjnego w platformie bossafx mikroloty?
Taki serwis kosztuje (opłaty licencyjne) a każdy klient ma i tak do tego dostęp na głównym koncie (nie można mieć mikro bez konta standard, bo to pierwsze jest prowadzone w ramach jednej umowy, jako subkonto)

Korzystając z okazji składam Państwu najlepsze życzenia świąteczne!
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

MaciejWLKP
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: MaciejWLKP »

Rozumiem, a więc chcąc mieć konto mikro, muszę mieć konto standard a więc potrzeba min. 2000zł.
Również życzę Wesołych Świąt!
"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."

ODPOWIEDZ