juliasent pisze:Chyba, że mój ulubiony broker, którego tu tak dzielnie bronię na forum przed reptile mi jakoś pomoże i udostępni jakiś raporcik z kosztów transakcji w panelu klienta na bossafx.pl? Bo skoro mi PITa potrafi wyliczyć, to pewnie i gdzieś moje spready ma w bazie danych.
hehe.. nie ma co bronić.. ani szans.. Dla Ulissesa

To ciekawe jak rozpatrywać kwestie EBS,skoro podane są inne źródła agencji.
Taki komunikat ma wysyłać każdy broker.
Nie wiem czy bossa wie,ale logując się do panelu trzeba przejść przez szereg newsów, które bywają nieistotne. Proponuje trwalsze linki, gdyż ma być stały dostęp do tego typu dokumentów.Szanowni Państwo,
W dniu 03.12.2012 zostały podpisane Zarządzenia Dyrektora Domu Maklerskiego BOŚ S.A. (Rynek OTC):
Zarządzenie nr 1 dotyczy: określenia listy Dostawców kwotowań oraz listy Renomowanych agencji,
Zarządzenie nr 2 dotyczy: zestawienia wielokrotności spreadu transakcyjnego, przekroczenie którego będzie uznane za błędne kwotowanie,
Zarządzenie nr 3 dotyczy: limitów składania zapytań do serwera transakcyjnego,
Zarządzenie nr 4 dotyczy: udostępnienia nowych dróg składania skarg przez Klientów,
Pełna treść Zarządzeń dostępna jest na "http://bossafx.pl/_gAllery/10/25/15/102 ... en_otc.pdf".
Zarządzenia wchodzą w życie z dniem 3 grudnia 2012 roku.
Z poważaniem,
Pracownicy Wydziału Obsługi Klienta
Broker lubi jak Tp nie wejdzie... skoro zarządza SL, to dlaczego TP nie?Skąd broker ma wiedzieć, w momencie składania tego trejdu, czy ten trejd mi wejdzie na TP czy na SL ? Wytłumacz mi, bo ja tego nie wiem.

Polują na SL,to TP uniknąć się nie da? Cyb.. litości.. FX to rynek powiązany.. jak zawrzesz na skorelowanym rynku pozycje to zarządza ekspozycją rynku bazowego. Broker tego nie musi robić.Wystarczy,że zlecenia ma LP.I teraz nie oszukujmy się.. na rynku zarabiają Ci,którzy wiedzą, jak takie coś zrobić i kiedy to ma sens. W końcu istnieje ten tłum będący integralną częścią ceny.
A wiesz jakie fajne są statystyki TP 5pips od ceny i nie zrealizowane?