DayTrading: Poniedziałek 19.11.2012

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj (19.11.2012)

Czas głosowania minął 19 lis 2012, 19:36

Wzrost
48
59%
Bez zmian
2
2%
Spadek
32
39%

Liczba głosów: 82

menago
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Poniedziałek 19.11.2012

Nieprzeczytany post autor: menago »

BOCZEK pisze:moim zdaniem idzie fala c z formacji abc po 5 falowym spadku .... a w zasadzie teraz powinna się zacząć kolejna fala 1

tyle ze tych formacji możemy być pewni dopiero po ich wsytąpieniu, tak pisał sam pan Eliott

dokladnie

marekdt
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: marekdt »

z M1Teraz wydaje się, że 1.27590 - jako kontynuacja tego ruchu spadkowego...
byłoby tam jakiś TP dla DT + obrona dla byków.
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

zeuss pisze:koniec korekty wzrostów można rozumieć w jeden sposób.
i wszystko jasne :D

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

tylko ze z w1 wygląda ta inaczej, stąd moja nie pewność ....

wzrosty na pewno będą bardziej bolesne niż spadki ....
zeuss, a możesz zrobić alize techniczna Edkowi z okresu kwartalnego, tzn od początku istnienia tej pary, zobaczymy co Tobie wyjdzie, jaki cel, jak go podasz, powiem Tobie co mi wyszło ...
Ostatnio zmieniony 19 lis 2012, 11:32 przez BOCZEK, łącznie zmieniany 1 raz.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zeuss »

Obrazek

menago
Pasjonat
Pasjonat

zeuss pisze:
BOCZEK pisze:
zeuss pisze: Anal i tycy zakładają koniec korekty wzrostów 1,20600-1,31300.
nie wiem jak rozumieć koniec korekty wrostów, ze wzrosty z lata się skończyły i one były korektą i teraz 1,16
czy obecna korekta wzrostów z lata sie skończyła i lecimy na 1,36
???
koniec korekty wzrostów można rozumieć w jeden sposób.

jak przejrzysz forum i moje posty ze skrinami,to wklejalem go wczoraj tez i dzisiaj,poza tym caly czas twierdze od 2 tyg ze atak na 1,3170

a linia 1,2775 to ta sama co ty zaznaczyles,i nie neguj mnie,tylko pomysl czy tak nie moze byc,bo inaczej nigdy nie uwierzysz komus tylko bedziesz pewny siebie,poza tym skad wiecz czy ja nie jestem traderem na etacie np,albo ze skonczylem prace w banku a zarabiam dla siebie,ja czy ktos inny co dobrze radzi,gdy by tak bylo np to co wtedy? przeanalizuj moje posty,ale jest ich juz duzo ,to zobaczysz ,czy nie mialem racji we wszystkich rzeczach co pisalem

a tu masz zwykla formulke tylko ze rgr,a nie orgr ale to to samo,tylko odwrotnie

formacja głowy i ramion stosunkowo rzadko pojawia się na wykresach, choć bardzo dużo osób „widzi ją” niemal w każdej strukturze korekcyjnej (szczególnie w trójkach korekcyjnych) – formacja ta musi być poprzedzona wyraźnym trendem i najlepiej aby jej prawe ramię było piątką wzrostową – modelowy zasięg z formacji, to jej wysokość odłożona od miejsca wybicia, choć bardzo często jest to tylko punkt rozpoczęcia większej korekty, po której zakończeniu trend spadkowy jest kontynuowany

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

jak nie utrzymają tego byki to edek się posypie ,uwaga na m15 m30
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

menago
Pasjonat
Pasjonat

MERLIN pisze:jak nie utrzymają tego byki to edek się posypie ,uwaga na m15 m30
tak,ale jakie to spadki jak juz ,to po skalp,zreszta aby leciec na dol ,to musimy jebnac 1,2670/90 wyzej sa zlecenia bay do 1,27010 i sa tam od czwartku nocy,caly czas mocne,to po co one tam leza?

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zeuss »

menago pisze:

jak przejrzysz forum i moje posty ze skrinami,to wklejalem go wczoraj tez i dzisiaj,poza tym caly czas twierdze od 2 tyg ze atak na 1,3170

a linia 1,2775 to ta sama co ty zaznaczyles,i nie neguj mnie,tylko pomysl czy tak nie moze byc,bo inaczej nigdy nie uwierzysz komus tylko bedziesz pewny siebie,poza tym skad wiecz czy ja nie jestem traderem na etacie np,albo ze skonczylem prace w banku a zarabiam dla siebie,ja czy ktos inny co dobrze radzi,gdy by tak bylo np to co wtedy? przeanalizuj moje posty,ale jest ich juz duzo ,to zobaczysz ,czy nie mialem racji we wszystkich rzeczach co pisalem
pamiętam wszystkie twoje posty od momentu kiedy nie chciałeś podać kilku podstawowych warunków do powstania SHS, co skłania mnie do wyciągnięcia wniosków o braku wiedzy w temacie. Chodzi oczywiście o twoją pierwszą głowę wyimaginowaną z TP 1,26600. Poprzez poddanie się przeze mnie, bo reszta wzięła wymianę argumentów za kłótnię. Do terażniejszej wyimaginowanej odwróconej głowy w braku trendu spadkowego.
Przeczytaj uważnie regulamin DT i może za którymś tam razem dojdziesz do wniosku, że wątek nie służy do przekonywania o słuszności swoich decyzji w grze na fx tylko do wymiany obiektywnych opinii o sesji dziennej. Bo przecież forex jest nieprzewidywalny :-p

Zablokowany