AliorTrader - ECN.
Re: AliorTrader - ECN.
Jeszcze co do rozłączeń (by nie przechwalić) to oczywiście w przeszłości przy danych bywało dość często. W tej chwili jest to prawdziwa rzadkość - przez miesiąc jedno kilkuminutowe. Natomiast zauważylem, że dość łatwo można rozłożyć platformę na słabym sprzęcie albo "zajętym". Wystarczy, że dysk będzie mielił przez ok. 10-15s i nie będzie do niego dostępu - nastąpi rozłączenie.
czy aby w piątek nie miała ukazać się aktualizacja?
Witam.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
-- Dodano: ndz 18-11-2012, 16:45 --
Witam.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
-- Dodano: ndz 18-11-2012, 16:47 --
Witam.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
W piątek ukazała się aktualizacja platformy Protrader 2: http://forex-nawigator.biz/forum/protra ... ml#p529496rosiu pisze:czy aby w piątek nie miała ukazać się aktualizacja?
Pozdrawiam
Karol Marchewka
-- Dodano: ndz 18-11-2012, 16:45 --
Witam.
Dawno nie używałem częściowego zamykania zlecenia, jednak opcja ta powinna być nadal dostępna. Sprawdzę to jutro i dam Ci znać.Nole pisze:Cynio faktycznie w Instrukcji aplikacji pt. "zarządzać zleceniami i pozycjami" rozdział 4.1 jest o tym mowa. Niestety opcja ta nie działa u mnie na rachunku real a nie chce czegoś niechcący pozamykać - czy ktoś ma taką opcje?
Proszę o sprostowanie czy to dalej jest aktualne bo chociaż to nie konkretnie to o co mi chodziło to tymczasowo powinno wystarczyć. A jeśli było to tym bardziej nie widzę problemu w dopisaniu do tego kodu jak ma to miejsce w stop losie czy to o co nam chodzi czyli take profit.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
-- Dodano: ndz 18-11-2012, 16:47 --
Witam.
Będę wspierał Pana działania w tym względnie, ponieważ sam widze dużo plusów w tym rozwiązaniu. IMHO to samo rozwiązanie powinno także dotyczyć SL.Nole pisze:Panie Karolu może też pomożesz bo pamietam że ktoś był i pytał w tym wątku o to samo. Widze we wprowadzeniu cześciowego take profita same plusy a i nie powino być z tym aż takich problemów.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Witam
Dziekuje za odpowiedź i wsparcie z Pana strony.
Co do cześciowego zamkniecia pozycji: sprawdzalem działa. Prawym przyciskiem na otwartą pozycje-> zamknij pozycje->i można wybrać ilość jednostek.
Tak wiec jestem zadowolony i czekam na odpowiedź w sprawie cześciowego take profita oraz stop lossa.
Dziekuje za odpowiedź i wsparcie z Pana strony.
Co do cześciowego zamkniecia pozycji: sprawdzalem działa. Prawym przyciskiem na otwartą pozycje-> zamknij pozycje->i można wybrać ilość jednostek.
Tak wiec jestem zadowolony i czekam na odpowiedź w sprawie cześciowego take profita oraz stop lossa.
Chciałem po raz kolejny zasygnalizować w sumie dla niektórych myślę całkiem spory problem. Otóż cały czas nie działają linię- latają we wszystkie strony przez cały czas. Tutaj (KOLEJNA!!) prezentacja tego zjawiska:
http://youtu.be/ThhL1xfZ3TE
Przepraszam, że w taki a nie inny sposób nazwę cała sytuację- ale to jest po prostu kpina z klientów. Kilka miesięcy było to samo. Niektóre darmowe programy sobie radzą z tym lepiej
Przepraszam, że w taki a nie inny sposób nazwę cała sytuację- ale to jest po prostu kpina z klientów. Kilka miesięcy było to samo. Niektóre darmowe programy sobie radzą z tym lepiej

Witam.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Problem ten został już naprawiony w Protrader 2. Kolejna aktualizacja Alior Trader 2 będzie także zawierała tę poprawkę.enchate pisze:Chciałem po raz kolejny zasygnalizować w sumie dla niektórych myślę całkiem spory problem. Otóż cały czas nie działają linię- latają we wszystkie strony przez cały czas. Tutaj (KOLEJNA!!) prezentacja tego zjawiska:
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Mam pytanie do przedstawicieli Alior Banku lub osób którzy zarządzają obsługą biura maklerskiego Alior:
Czy są szanse, aby Alior Bank lub Biuro maklerskie Alior wprowadziło platformę MT4 lub MT5 do swojej oferty?
Czy są szanse, aby Alior Bank lub Biuro maklerskie Alior wprowadziło platformę MT4 lub MT5 do swojej oferty?
Dzięki Karol za wsparcie oczywiście chodziło mi o częściowy take profit i na forum pro tradera już wyjaśniłem najlepiej jak umiem co do tego o co mi chodzi. Mianowicie o częściowe zamkniecie pozycji czyli np Take profit 1 który zamyka połowę pozycji gdzy cena idzie w pożądanym kierunku potem zawraca ale nie dochodzi do stop lossa po czym wybija jeszcze wyżej by osiągnąć take profit 2 i zamknąć całą pozycje.
Kolejny przykład to ustawiam take profit na połowe pozycji rano sprawdzam platforme cena dalej idzie w góre likwiduje stop los i jego miejsce wstawiam trailing stopa na reszte pozycji.
Już tak robiłem ostatnio manualnie ale niestety nie każdy ma możliwość siedzenia 24 na dobę przy platformie. Tak wiec czekam na odpowiedź w tej sprawie.
Kolejny przykład to ustawiam take profit na połowe pozycji rano sprawdzam platforme cena dalej idzie w góre likwiduje stop los i jego miejsce wstawiam trailing stopa na reszte pozycji.
Już tak robiłem ostatnio manualnie ale niestety nie każdy ma możliwość siedzenia 24 na dobę przy platformie. Tak wiec czekam na odpowiedź w tej sprawie.
Witam,
Czy znana jest data naprawy usterek w alior trader? Podobno aktualizacja protradera byla juz w piatek.
Czy znana jest data naprawy usterek w alior trader? Podobno aktualizacja protradera byla juz w piatek.
Mam problem tego typu ze w wielu miejscach jednoczesnie (depozyt, dostepne pod depozyt, margin call itd...) wyswietla sie "infinity". Restart platformy oczywscie pomaga ale potem znowu wyskakuje infinity. Dwa razy nawet wyswietlilo przy okazji saldo 0zł a mam otwarte pozycje i moglem otworzyc nowe.
konto REAL
konto REAL
Success lies on the far side of failure