AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Seti
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: AliorTrader - ECN.

Nieprzeczytany post autor: Seti »

Jeszcze co do rozłączeń (by nie przechwalić) to oczywiście w przeszłości przy danych bywało dość często. W tej chwili jest to prawdziwa rzadkość - przez miesiąc jedno kilkuminutowe. Natomiast zauważylem, że dość łatwo można rozłożyć platformę na słabym sprzęcie albo "zajętym". Wystarczy, że dysk będzie mielił przez ok. 10-15s i nie będzie do niego dostępu - nastąpi rozłączenie.

rosiu
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: rosiu »

czy aby w piątek nie miała ukazać się aktualizacja?

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
rosiu pisze:czy aby w piątek nie miała ukazać się aktualizacja?
W piątek ukazała się aktualizacja platformy Protrader 2: http://forex-nawigator.biz/forum/protra ... ml#p529496

Pozdrawiam
Karol Marchewka

-- Dodano: ndz 18-11-2012, 16:45 --

Witam.
Nole pisze:Cynio faktycznie w Instrukcji aplikacji pt. "zarządzać zleceniami i pozycjami" rozdział 4.1 jest o tym mowa. Niestety opcja ta nie działa u mnie na rachunku real a nie chce czegoś niechcący pozamykać - czy ktoś ma taką opcje?
Proszę o sprostowanie czy to dalej jest aktualne bo chociaż to nie konkretnie to o co mi chodziło to tymczasowo powinno wystarczyć. A jeśli było to tym bardziej nie widzę problemu w dopisaniu do tego kodu jak ma to miejsce w stop losie czy to o co nam chodzi czyli take profit.
Dawno nie używałem częściowego zamykania zlecenia, jednak opcja ta powinna być nadal dostępna. Sprawdzę to jutro i dam Ci znać.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

-- Dodano: ndz 18-11-2012, 16:47 --

Witam.
Nole pisze:Panie Karolu może też pomożesz bo pamietam że ktoś był i pytał w tym wątku o to samo. Widze we wprowadzeniu cześciowego take profita same plusy a i nie powino być z tym aż takich problemów.
Będę wspierał Pana działania w tym względnie, ponieważ sam widze dużo plusów w tym rozwiązaniu. IMHO to samo rozwiązanie powinno także dotyczyć SL.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
Nole
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Nole »

Witam
Dziekuje za odpowiedź i wsparcie z Pana strony.
Co do cześciowego zamkniecia pozycji: sprawdzalem działa. Prawym przyciskiem na otwartą pozycje-> zamknij pozycje->i można wybrać ilość jednostek.
Tak wiec jestem zadowolony i czekam na odpowiedź w sprawie cześciowego take profita oraz stop lossa.

enchate
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: enchate »

Chciałem po raz kolejny zasygnalizować w sumie dla niektórych myślę całkiem spory problem. Otóż cały czas nie działają linię- latają we wszystkie strony przez cały czas. Tutaj (KOLEJNA!!) prezentacja tego zjawiska:
http://youtu.be/ThhL1xfZ3TE
Przepraszam, że w taki a nie inny sposób nazwę cała sytuację- ale to jest po prostu kpina z klientów. Kilka miesięcy było to samo. Niektóre darmowe programy sobie radzą z tym lepiej ;)

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
enchate pisze:Chciałem po raz kolejny zasygnalizować w sumie dla niektórych myślę całkiem spory problem. Otóż cały czas nie działają linię- latają we wszystkie strony przez cały czas. Tutaj (KOLEJNA!!) prezentacja tego zjawiska:
http://youtu.be/ThhL1xfZ3TE
Przepraszam, że w taki a nie inny sposób nazwę cała sytuację- ale to jest po prostu kpina z klientów. Kilka miesięcy było to samo. Niektóre darmowe programy sobie radzą z tym lepiej ;)
Problem ten został już naprawiony w Protrader 2. Kolejna aktualizacja Alior Trader 2 będzie także zawierała tę poprawkę.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

seba_wawa
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: seba_wawa »

Mam pytanie do przedstawicieli Alior Banku lub osób którzy zarządzają obsługą biura maklerskiego Alior:

Czy są szanse, aby Alior Bank lub Biuro maklerskie Alior wprowadziło platformę MT4 lub MT5 do swojej oferty?

Awatar użytkownika
Nole
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Nole »

Dzięki Karol za wsparcie oczywiście chodziło mi o częściowy take profit i na forum pro tradera już wyjaśniłem najlepiej jak umiem co do tego o co mi chodzi. Mianowicie o częściowe zamkniecie pozycji czyli np Take profit 1 który zamyka połowę pozycji gdzy cena idzie w pożądanym kierunku potem zawraca ale nie dochodzi do stop lossa po czym wybija jeszcze wyżej by osiągnąć take profit 2 i zamknąć całą pozycje.
Kolejny przykład to ustawiam take profit na połowe pozycji rano sprawdzam platforme cena dalej idzie w góre likwiduje stop los i jego miejsce wstawiam trailing stopa na reszte pozycji.
Już tak robiłem ostatnio manualnie ale niestety nie każdy ma możliwość siedzenia 24 na dobę przy platformie. Tak wiec czekam na odpowiedź w tej sprawie.

tompil
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: tompil »

Witam,

Czy znana jest data naprawy usterek w alior trader? Podobno aktualizacja protradera byla juz w piatek.

Awatar użytkownika
Jarpen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jarpen »

Mam problem tego typu ze w wielu miejscach jednoczesnie (depozyt, dostepne pod depozyt, margin call itd...) wyswietla sie "infinity". Restart platformy oczywscie pomaga ale potem znowu wyskakuje infinity. Dwa razy nawet wyswietlilo przy okazji saldo 0zł a mam otwarte pozycje i moglem otworzyc nowe.
konto REAL
Success lies on the far side of failure

ODPOWIEDZ