AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

eddek
Gaduła
Gaduła

Re: AliorTrader - ECN.

Nieprzeczytany post autor: eddek »

Dopiero zacząłem zabawę na demo i jeszcze nie wszystko ogarnąłem.
Podstawowa sprawa: na jaki czas otwierana jest pozycja? Czy jest jakiś limit czasowy, bo ja nigdzie takich rzeczy nie mogę znaleźć, a czytałem wielokrotnie, że pozycje są zamykane automatycznie (nie chodzi o depozyt 110%).
Lubię grać na długie terminy (po kilka miesięcy) i nie chciałbym, aby broker zamknął mi pozycje na moją niekorzyść oczywiście.

Przydałaby się opcja do ustawienia TP/SL dla zaznaczonych zleceń jednocześnie. Teraz każde z osobna otwiera okienko. W dodatku samo ustawienie TP/SL jest idiotyczne. Zamiast konkretnego kursu, to jest odchylenie od aktualnego kursu.

Na razie to tyle. ;-)

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Witamy
eddek pisze:Dopiero zacząłem zabawę na demo i jeszcze nie wszystko ogarnąłem.
Podstawowa sprawa: na jaki czas otwierana jest pozycja? Czy jest jakiś limit czasowy, bo ja nigdzie takich rzeczy nie mogę znaleźć, a czytałem wielokrotnie, że pozycje są zamykane automatycznie (nie chodzi o depozyt 110%).
Lubię grać na długie terminy (po kilka miesięcy) i nie chciałbym, aby broker zamknął mi pozycje na moją niekorzyść oczywiście.

Przydałaby się opcja do ustawienia TP/SL dla zaznaczonych zleceń jednocześnie. Teraz każde z osobna otwiera okienko. W dodatku samo ustawienie TP/SL jest idiotyczne. Zamiast konkretnego kursu, to jest odchylenie od aktualnego kursu.

Na razie to tyle. ;-)
1. Otwarte pozycje nie mają limitu czasowego. Jeżeli utrzymuje Pan odpowiedni stan środków na rachunku (w przypadku pozycji stratnej) lub pozycja zarabia, nie ingerujemy w indywidualną strategię Klienta. Zamknięcie pozycji wystąpi automatycznie, gdy nastąpi stop out, lub gdy cena osiągnie poziom Pana zlecenia TP/SL na danej pozycji.

2. TP i SL może Pan ustawić zarówno jako dystans, jak i konkretna cenę. Wystarczy wejść w zakładkę Środowisko / Ustawienia. Następnie wybiera Pan z drzewa po lewej stronie kategorię "Domyślne" i czwartą opcję "Pokaż SL/TP jako" zmienia z "Dystans" na "Wartości".

Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

eddek
Gaduła
Gaduła

Dziękuję za odpowiedź. Co z modyfikacją TP/SL dla wszystkich zleceń w jednym okienku? Będzie taka możliwość w przyszłości?

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
eddek pisze:Dziękuję za odpowiedź. Co z modyfikacją TP/SL dla wszystkich zleceń w jednym okienku? Będzie taka możliwość w przyszłości?
Szybko i łatwo modyfikować TP/SL można bezpośrednio z wykresu.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Ostatnio zmieniony 28 lis 2012, 15:29 przez MaRCHeW, łącznie zmieniany 1 raz.

eddek
Gaduła
Gaduła

Mając 20 pozycji, to nie jest takie łatwe. :-)

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
eddek pisze:Mając 20 pozycji, to nie jest takie łatwe. :-)
Ok, prześlę informacje na ten temat do PFSoftu. Zobaczymy co da się zrobić.

BTW, Rozumiem, że chcesz ustawić jednocześnie dla np. 20 zleceń to samo TP i SL?

Pozdrawiam
Karol Marchewka

eddek
Gaduła
Gaduła

Tak jest. To byłoby tak pomocne, jak zamknięcie wszystkich jednocześnie. Szybko i sprawnie.

voyt
Stały bywalec
Stały bywalec

Otwarcie rynków

Nieprzeczytany post autor: voyt »

Jest poniedziałek, godz. 0:29 a rynek zamknięty... (COM.GOLD). Na innych platformach normalnie od północy otwarty. Co się dzieje? Kiedy otwarcie?

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Re: Otwarcie rynków

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Witamy
voyt pisze:Jest poniedziałek, godz. 0:29 a rynek zamknięty... (COM.GOLD). Na innych platformach normalnie od północy otwarty. Co się dzieje? Kiedy otwarcie?
Późniejsze otwarcie rynku zostało wymuszone przez GFT, z którego otrzymuje Pan płynność dla Com.Gold. Otrzymaliśmy informację o północy, iż rynki zostaną otwarte z dwugodzinnym opóźnieniem. Przepraszamy za powstałe niedogodności.

Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

NightWalker
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: NightWalker »

Starałem się prześledzić wątek dosyć uważnie, ale nie jestem pewien tego czy dobrze zrozumiałem.
Do podłączenia się do Alior, mogę zamiast AliorTradera korzystać z ProTradera 2, z AlgoTraderem, w wersji demonstracyjnej?
Jakie są limity czasowe na ProTrader'a w wersji demo? Czy można "odnawiać" możliwość korzystania czy po okresie próbnym pozostaje wrócić do wersji AliorTrader?
NightWalker

ODPOWIEDZ