AliorTrader - ECN.
Re: AliorTrader - ECN.
Dopiero zacząłem zabawę na demo i jeszcze nie wszystko ogarnąłem.
Podstawowa sprawa: na jaki czas otwierana jest pozycja? Czy jest jakiś limit czasowy, bo ja nigdzie takich rzeczy nie mogę znaleźć, a czytałem wielokrotnie, że pozycje są zamykane automatycznie (nie chodzi o depozyt 110%).
Lubię grać na długie terminy (po kilka miesięcy) i nie chciałbym, aby broker zamknął mi pozycje na moją niekorzyść oczywiście.
Przydałaby się opcja do ustawienia TP/SL dla zaznaczonych zleceń jednocześnie. Teraz każde z osobna otwiera okienko. W dodatku samo ustawienie TP/SL jest idiotyczne. Zamiast konkretnego kursu, to jest odchylenie od aktualnego kursu.
Na razie to tyle. ;-)
Podstawowa sprawa: na jaki czas otwierana jest pozycja? Czy jest jakiś limit czasowy, bo ja nigdzie takich rzeczy nie mogę znaleźć, a czytałem wielokrotnie, że pozycje są zamykane automatycznie (nie chodzi o depozyt 110%).
Lubię grać na długie terminy (po kilka miesięcy) i nie chciałbym, aby broker zamknął mi pozycje na moją niekorzyść oczywiście.
Przydałaby się opcja do ustawienia TP/SL dla zaznaczonych zleceń jednocześnie. Teraz każde z osobna otwiera okienko. W dodatku samo ustawienie TP/SL jest idiotyczne. Zamiast konkretnego kursu, to jest odchylenie od aktualnego kursu.
Na razie to tyle. ;-)
- BM Alior Bank
- Pasjonat
Witamy
2. TP i SL może Pan ustawić zarówno jako dystans, jak i konkretna cenę. Wystarczy wejść w zakładkę Środowisko / Ustawienia. Następnie wybiera Pan z drzewa po lewej stronie kategorię "Domyślne" i czwartą opcję "Pokaż SL/TP jako" zmienia z "Dystans" na "Wartości".
Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
1. Otwarte pozycje nie mają limitu czasowego. Jeżeli utrzymuje Pan odpowiedni stan środków na rachunku (w przypadku pozycji stratnej) lub pozycja zarabia, nie ingerujemy w indywidualną strategię Klienta. Zamknięcie pozycji wystąpi automatycznie, gdy nastąpi stop out, lub gdy cena osiągnie poziom Pana zlecenia TP/SL na danej pozycji.eddek pisze:Dopiero zacząłem zabawę na demo i jeszcze nie wszystko ogarnąłem.
Na razie to tyle. ;-)
2. TP i SL może Pan ustawić zarówno jako dystans, jak i konkretna cenę. Wystarczy wejść w zakładkę Środowisko / Ustawienia. Następnie wybiera Pan z drzewa po lewej stronie kategorię "Domyślne" i czwartą opcję "Pokaż SL/TP jako" zmienia z "Dystans" na "Wartości".
Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
Dziękuję za odpowiedź. Co z modyfikacją TP/SL dla wszystkich zleceń w jednym okienku? Będzie taka możliwość w przyszłości?
Witam.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Szybko i łatwo modyfikować TP/SL można bezpośrednio z wykresu.eddek pisze:Dziękuję za odpowiedź. Co z modyfikacją TP/SL dla wszystkich zleceń w jednym okienku? Będzie taka możliwość w przyszłości?
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Ostatnio zmieniony 28 lis 2012, 15:29 przez MaRCHeW, łącznie zmieniany 1 raz.
Mając 20 pozycji, to nie jest takie łatwe. 

Witam.
BTW, Rozumiem, że chcesz ustawić jednocześnie dla np. 20 zleceń to samo TP i SL?
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Ok, prześlę informacje na ten temat do PFSoftu. Zobaczymy co da się zrobić.eddek pisze:Mając 20 pozycji, to nie jest takie łatwe.
BTW, Rozumiem, że chcesz ustawić jednocześnie dla np. 20 zleceń to samo TP i SL?
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Tak jest. To byłoby tak pomocne, jak zamknięcie wszystkich jednocześnie. Szybko i sprawnie.
Otwarcie rynków
Jest poniedziałek, godz. 0:29 a rynek zamknięty... (COM.GOLD). Na innych platformach normalnie od północy otwarty. Co się dzieje? Kiedy otwarcie?
- BM Alior Bank
- Pasjonat
Re: Otwarcie rynków
Witamy
Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
Późniejsze otwarcie rynku zostało wymuszone przez GFT, z którego otrzymuje Pan płynność dla Com.Gold. Otrzymaliśmy informację o północy, iż rynki zostaną otwarte z dwugodzinnym opóźnieniem. Przepraszamy za powstałe niedogodności.voyt pisze:Jest poniedziałek, godz. 0:29 a rynek zamknięty... (COM.GOLD). Na innych platformach normalnie od północy otwarty. Co się dzieje? Kiedy otwarcie?
Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
-
- Bywalec
Starałem się prześledzić wątek dosyć uważnie, ale nie jestem pewien tego czy dobrze zrozumiałem.
Do podłączenia się do Alior, mogę zamiast AliorTradera korzystać z ProTradera 2, z AlgoTraderem, w wersji demonstracyjnej?
Jakie są limity czasowe na ProTrader'a w wersji demo? Czy można "odnawiać" możliwość korzystania czy po okresie próbnym pozostaje wrócić do wersji AliorTrader?
Do podłączenia się do Alior, mogę zamiast AliorTradera korzystać z ProTradera 2, z AlgoTraderem, w wersji demonstracyjnej?
Jakie są limity czasowe na ProTrader'a w wersji demo? Czy można "odnawiać" możliwość korzystania czy po okresie próbnym pozostaje wrócić do wersji AliorTrader?
NightWalker