AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Re: AliorTrader - ECN.

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Witamy
Tomee pisze:Starałem się prześledzić wątek dosyć uważnie, ale nie jestem pewien tego czy dobrze zrozumiałem.
Do podłączenia się do Alior, mogę zamiast AliorTradera korzystać z ProTradera 2, z AlgoTraderem, w wersji demonstracyjnej?
Jakie są limity czasowe na ProTrader'a w wersji demo? Czy można "odnawiać" możliwość korzystania czy po okresie próbnym pozostaje wrócić do wersji AliorTrader?
Nie zalecamy stosowania aplikacji Prop Trader 2 do połączenia ze strumieniem cen Alior Trader. Wszystkie aktualizacje przechodzą testy bezpieczeństwa po naszej stronie i stąd opóźnienia czasowe w stosunku do wersji wypuszczanych przez PFSoft. Algo Trader DEMO na chwilę obecną nie będzie działał z naszymi serwerami. Możemy zapewnić, że gdy tylko gruntownie przetestujemy nową funkcjonalność i będziemy pewni, ze nie zawiera błędów, natychmiast udostępnimy ją wszystkim Klientom.

Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

Awatar użytkownika
Adam
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Adam »

Witam
Pytanie do BM Alior Bank czy planujecie jakąś przenośną aplikację obecny trader wymaga raczej mocnego kompa i sazybkiego łącza mogłaby być jeszcze jakaś lekk przenośna aplikacja
„chcący szuka sposobu, nie chcący szuka powodu"
Dla kogoś, kto nie wie, do jakiego portu zmierza, każdy wiatr jest niepomyślny
- Seneka

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Witamy,
Adam pisze:Witam
Pytanie do BM Alior Bank czy planujecie jakąś przenośną aplikację obecny trader wymaga raczej mocnego kompa i sazybkiego łącza mogłaby być jeszcze jakaś lekk przenośna aplikacja
Naturalnie planujemy aplikację mobilną, a także webową. Niestety nie możemy na razie ujawnić daty jej wdrożenia.

Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku

husale
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: husale »

Mam zainstalowaną wersje demo od 12.11.2012r rano chodziła dobrze, teraz gdy chce sie zalogowac wyskakuje napis "Połączenie z serwerem nie powiodło się". Mam nadzieje że w realu ne ma takich obsuw.

Jedno pytanie odnośnie zleceń, czy jest możliwość ustawienia TP lub SL np. na połowe pozycji. gdy ustawiam np. z wykresu SL to niemogę w modyfikacjach ustawić połowy pozycji, tylko automatycznie jest wybrana cała.

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

husale pisze:Mam zainstalowaną wersje demo od 12.11.2012r rano chodziła dobrze, teraz gdy chce sie zalogowac wyskakuje napis "Połączenie z serwerem nie powiodło się". Mam nadzieje że w realu ne ma takich obsuw.

Jedno pytanie odnośnie zleceń, czy jest możliwość ustawienia TP lub SL np. na połowe pozycji. gdy ustawiam np. z wykresu SL to niemogę w modyfikacjach ustawić połowy pozycji, tylko automatycznie jest wybrana cała.
1. W tym momencie na platformie DEMO prowadzimy prace techniczne. Stosowny komunikat został umieszczony wcześniej na platformie, a także jest dostępny na stronie internetowej Alior Banku w zakładce biuro maklerskie: http://www.aliorbank.pl/pl/biuro_maklerskie. Przepraszamy za niedogodności. Na platformie rzeczywistej nie ma żadnych przerw w handlu.

2. Potrzeba częściowego ustawienia SL i TP została już zgłoszona do PFSoftu i oczekujemy na wykonanie funkcjonalności z ich strony. Mamy nadzieje, że stanie się to jak najszybciej.

Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku

voyt
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: voyt »

Witam,
Czy jest jakiś limit liczby otwartych pozycji na rachunku?

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Witamy,
voyt pisze:Witam,
Czy jest jakiś limit liczby otwartych pozycji na rachunku?
Nie ma limitu otwartych pozycji. Ogranicza Pana tylko własny kapitał.
Dla niektórych CFD występuje górny limit wielkości jednego zlecenia. Szczegóły znajdzie Pan w specyfikacji instrumentów finansowych: http://www.aliorbank.pl/resources/res/r ... mentow.pdf

Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku

Awatar użytkownika
Adam
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Adam »

Witam
Jeszcze pytanie czy na platformie mozna zainstalowac automat EA ?
„chcący szuka sposobu, nie chcący szuka powodu"
Dla kogoś, kto nie wie, do jakiego portu zmierza, każdy wiatr jest niepomyślny
- Seneka

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Witamy
Adam pisze:Witam
Jeszcze pytanie czy na platformie mozna zainstalowac automat EA ?
W chwili obecnej nie umożliwiamy handlu automatycznego za pośrednictwem własnych skryptów. Moduł Algo Studio jest w fazie testów i gdy tylko zostanie dogłębnie przetestowany pod kątem bezpieczeństwa i poprawności działania, natychmiast oddamy go do dyspozycji Klientów.

Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku

Awatar użytkownika
MarkoS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MarkoS »

:mikolaj: :mikolaj: :mikolaj: Witam

Czy planujecie w najbliższym czasie szkolenia stacjonarne ?

ODPOWIEDZ