DayTrading: Poniedziałek 5.11.2012

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 05 lis 2012, 23:00

Wzrost
42
51%
Bez zmian
10
12%
Spadek
30
37%

Liczba głosów: 82

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Poniedziałek 5.11.2012

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

tak Edka podciagna do pozimow jaki SP500 zakonczyl w PIatek juz nie raz to robili

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

zeuss pisze: skoro spekulanci spekulacyjnie przetrzymują cenę na tym poziomie, to czemu nie jezdzą z eurusd od 1.0 do 2.0 ? :)

Bo na szczęście ty jeszcze możesz z nimi walczyć i zapobiegasz takim wahaniom.

Głupie pytanie - głupia odpowiedź.

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zeuss »

menago pisze:
zeuss pisze:
menago pisze:79.00-78.00 ja mam L-ke 78.85

skoro twierdzisz ,ze jest ona wyimagowana,to oki,tylko przyjmij ze jezeli jest leb po skosie,to nie zawsze wchodzi cala wysokosc glowy,a skoro rgr musi byc w lini prostej jak mysli wiekszasc ,to niech i tak bedzie,poczekamy zobaczymy
przyjmij, że jeżeli nie schodzi na całą wysokość ( która jest min wyjscia z formacji) to nie jest głową. Nie chodzi ot, że jest pod skosem. Zweryfikuj tą głowę pod kątem warunków ( chociaż 5 :) ) jakie muszą wystąpić, aby ją zrealizować, a zobaczysz, że nią nie jest.
oki,tylko nie zawsze eszystko musi byc tak jak jest.....
tak jak twoja, jak i głowa z pokazanego przez ciebie wykresu nie jest głową dopóki nie odpowiesz sobie na warunki jakie muszą wystąpić aby zaistniała.
Podaj chociaż 5 warunków do wystąpienia RGR-a, inaczej dalsza dyskusja nie ma sensu. :)

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

Nowy123 pisze:tak Edka podciagna do pozimow jaki SP500 zakonczyl w PIatek juz nie raz to robili
trzeba uważa bo na drugiej części opisywanego motyla jest obecnie krab ,formacja pro wzrostowa mamy 2w1 duża motyl mała krab czy zatrzyma na tym poziomie motyla :583:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 05 lis 2012, 12:25 przez MERLIN, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

menago, może i na socjalu widać ze jesteś jednym z lepszych, ale ten RGR pozwala mi myśleć ze masz dobry system, a dobry system nie oznacza ze jesteś dobry w AT, ten RGR niestety to potwierdza ....

http://forex-nawigator.biz/forum/resources/image/69589 , wiem, lubię się chwalić :mrgreen:

ale nie wiem co dalej,
Ostatnio zmieniony 05 lis 2012, 12:27 przez BOCZEK, łącznie zmieniany 1 raz.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

menago
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: menago »

przyjmij, że jeżeli nie schodzi na całą wysokość ( która jest min wyjscia z formacji) to nie jest głową. Nie chodzi ot, że jest pod skosem. Zweryfikuj tą głowę pod kątem warunków ( chociaż 5 :) ) jakie muszą wystąpić, aby ją zrealizować, a zobaczysz, że nią nie jest.[/quote]
oki,tylko nie zawsze eszystko musi byc tak jak jest.....[/quote]

tak jak twoja, jak i głowa z pokazanego przez ciebie wykresu nie jest głową dopóki nie odpowiesz sobie na warunki jakie muszą wystąpić aby zaistniała.
Podaj chociaż 5 warunków do wystąpienia RGR-a, inaczej dalsza dyskusja nie ma sensu. :)[/quote]

ja mysle i tak minie uczono ,ze glowa jest formacja odwrocenia tredu,a czy wejdzie cala wysokosc czy nie to nie ma znaczenia,tylko ze tred jest juz w druga strone

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

MERLIN pisze:
Nowy123 pisze:tak Edka podciagna do pozimow jaki SP500 zakonczyl w PIatek juz nie raz to robili
trzeba uważa bo na drugiej części opisywanego motyla jest obecnie krab ,formacja pro wzrostowa mamy 2w1 duża motyl mała krab czy zatrzyma na tym poziomie motyla :583:
zobaczymy bo jeszcze bears flage zrobia i zaliczy nowe denko

kuchara23
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kuchara23 »

dlaczego WYBORY W USA sa we wtorek jutro??

Bardzo dziwny termin w srodku tygodnia!

Czy jutro jest jakies wolne swieto w USA, bo ja nic nie wiem! :)

Dziekuje za info

menago
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: menago »

BOCZEK pisze:menago, może i na socjalu widać ze jesteś jednym z lepszych, ale ten RGR pozwala mi myśleć ze masz dobry system, a dobry system nie oznacza ze jesteś dobry w AT, ten RGR niestety to potwierdza ....

http://forex-nawigator.biz/forum/resources/image/69589 , wiem, lubię się chwalić :mrgreen:
ta rgr u mnie,pokazala mi ze lecimy w druga strone,ale target mojej eski ustawilem pod fibo wzrostow od wrzesnia i lipca,akurat tych okolicach 2750,sa poziomy,a teraz cena po przebiciu 50 % wzrostow z wrzesnia wacha sie w tym pustym przedziale i powinna dojsci do 61,8

ale nie wiem co dalej,

maxam007
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: maxam007 »

Jest jakiś wskaźnik pomagający wyrysować te całe motyle i kraby?

Zablokowany