DayTrading: Poniedziałek 5.11.2012
Re: DayTrading: Poniedziałek 5.11.2012
tak Edka podciagna do pozimow jaki SP500 zakonczyl w PIatek juz nie raz to robili
zeuss pisze: skoro spekulanci spekulacyjnie przetrzymują cenę na tym poziomie, to czemu nie jezdzą z eurusd od 1.0 do 2.0 ?
Bo na szczęście ty jeszcze możesz z nimi walczyć i zapobiegasz takim wahaniom.
Głupie pytanie - głupia odpowiedź.
tak jak twoja, jak i głowa z pokazanego przez ciebie wykresu nie jest głową dopóki nie odpowiesz sobie na warunki jakie muszą wystąpić aby zaistniała.menago pisze:oki,tylko nie zawsze eszystko musi byc tak jak jest.....zeuss pisze:przyjmij, że jeżeli nie schodzi na całą wysokość ( która jest min wyjscia z formacji) to nie jest głową. Nie chodzi ot, że jest pod skosem. Zweryfikuj tą głowę pod kątem warunków ( chociaż 5menago pisze:79.00-78.00 ja mam L-ke 78.85
skoro twierdzisz ,ze jest ona wyimagowana,to oki,tylko przyjmij ze jezeli jest leb po skosie,to nie zawsze wchodzi cala wysokosc glowy,a skoro rgr musi byc w lini prostej jak mysli wiekszasc ,to niech i tak bedzie,poczekamy zobaczymy) jakie muszą wystąpić, aby ją zrealizować, a zobaczysz, że nią nie jest.
Podaj chociaż 5 warunków do wystąpienia RGR-a, inaczej dalsza dyskusja nie ma sensu.

trzeba uważa bo na drugiej części opisywanego motyla jest obecnie krab ,formacja pro wzrostowa mamy 2w1 duża motyl mała krab czy zatrzyma na tym poziomie motylaNowy123 pisze:tak Edka podciagna do pozimow jaki SP500 zakonczyl w PIatek juz nie raz to robili

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 05 lis 2012, 12:25 przez MERLIN, łącznie zmieniany 1 raz.
menago, może i na socjalu widać ze jesteś jednym z lepszych, ale ten RGR pozwala mi myśleć ze masz dobry system, a dobry system nie oznacza ze jesteś dobry w AT, ten RGR niestety to potwierdza ....
http://forex-nawigator.biz/forum/resources/image/69589 , wiem, lubię się chwalić
ale nie wiem co dalej,
http://forex-nawigator.biz/forum/resources/image/69589 , wiem, lubię się chwalić

ale nie wiem co dalej,
Ostatnio zmieniony 05 lis 2012, 12:27 przez BOCZEK, łącznie zmieniany 1 raz.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
przyjmij, że jeżeli nie schodzi na całą wysokość ( która jest min wyjscia z formacji) to nie jest głową. Nie chodzi ot, że jest pod skosem. Zweryfikuj tą głowę pod kątem warunków ( chociaż 5
) jakie muszą wystąpić, aby ją zrealizować, a zobaczysz, że nią nie jest.[/quote]
oki,tylko nie zawsze eszystko musi byc tak jak jest.....[/quote]
tak jak twoja, jak i głowa z pokazanego przez ciebie wykresu nie jest głową dopóki nie odpowiesz sobie na warunki jakie muszą wystąpić aby zaistniała.
Podaj chociaż 5 warunków do wystąpienia RGR-a, inaczej dalsza dyskusja nie ma sensu.
[/quote]
ja mysle i tak minie uczono ,ze glowa jest formacja odwrocenia tredu,a czy wejdzie cala wysokosc czy nie to nie ma znaczenia,tylko ze tred jest juz w druga strone

oki,tylko nie zawsze eszystko musi byc tak jak jest.....[/quote]
tak jak twoja, jak i głowa z pokazanego przez ciebie wykresu nie jest głową dopóki nie odpowiesz sobie na warunki jakie muszą wystąpić aby zaistniała.

ja mysle i tak minie uczono ,ze glowa jest formacja odwrocenia tredu,a czy wejdzie cala wysokosc czy nie to nie ma znaczenia,tylko ze tred jest juz w druga strone
zobaczymy bo jeszcze bears flage zrobia i zaliczy nowe denkoMERLIN pisze:trzeba uważa bo na drugiej części opisywanego motyla jest obecnie krab ,formacja pro wzrostowa mamy 2w1 duża motyl mała krab czy zatrzyma na tym poziomie motylaNowy123 pisze:tak Edka podciagna do pozimow jaki SP500 zakonczyl w PIatek juz nie raz to robili
dlaczego WYBORY W USA sa we wtorek jutro??
Bardzo dziwny termin w srodku tygodnia!
Czy jutro jest jakies wolne swieto w USA, bo ja nic nie wiem!
Dziekuje za info
Bardzo dziwny termin w srodku tygodnia!
Czy jutro jest jakies wolne swieto w USA, bo ja nic nie wiem!

Dziekuje za info
BOCZEK pisze:menago, może i na socjalu widać ze jesteś jednym z lepszych, ale ten RGR pozwala mi myśleć ze masz dobry system, a dobry system nie oznacza ze jesteś dobry w AT, ten RGR niestety to potwierdza ....
ta rgr u mnie,pokazala mi ze lecimy w druga strone,ale target mojej eski ustawilem pod fibo wzrostow od wrzesnia i lipca,akurat tych okolicach 2750,sa poziomy,a teraz cena po przebiciu 50 % wzrostow z wrzesnia wacha sie w tym pustym przedziale i powinna dojsci do 61,8
ale nie wiem co dalej,
Jest jakiś wskaźnik pomagający wyrysować te całe motyle i kraby?