DayTrading: Poniedziałek 5.11.2012

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 05 lis 2012, 23:00

Wzrost
42
51%
Bez zmian
10
12%
Spadek
30
37%

Liczba głosów: 82

marekdt
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Poniedziałek 5.11.2012

Nieprzeczytany post autor: marekdt »

Ozzi zastygł w bezruchu, w sumie dobrze dla eur/aud dopóki eur będzie iść UP.
przypominam motyl to formacja pro wzrostowa na edku ,niewiadoma tylko jaki zasięg :!:

Dokładnie - ja mierze w 1.32-1.34 i powstanie nam coś spadkowego...
Ostatnio zmieniony 05 lis 2012, 11:43 przez marekdt, łącznie zmieniany 1 raz.
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zeuss »

menago pisze:
Peter_FX pisze:
MERLIN pisze: przypominam motyl to formacja pro wzrostowa na edku ,niewiadoma tylko jaki zasięg :!:
Czarna magia te motyle, ale wygląda zajebiście :D

1.2924 to magnez dla ceny, pytanie tylko czy eur przestało spadać.
colt113 pisze:USDJPY D1 sugeruje spadek co o tym myślicie, jaki target?
79.00-78.00 ja mam L-ke 78.85
menago pisze:..mysle ze ten poziom okolice 2748
Tam nic niema, jeżeli już to 2720.
to gdzie ty patrzysz????????????skoro tam nic nie widzisz
target dla wyimaginowanej głowy to 1,26400 :)
1,2748 i 1,27200 nieistotne

menago
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: menago »

79.00-78.00 ja mam L-ke 78.85
menago pisze:..mysle ze ten poziom okolice 2748
Tam nic niema, jeżeli już to 2720.[/quote]
skoro twierdzisz ,ze jest ona wyimagowana,to oki,tylko przyjmij ze jezeli jest leb po skosie,to nie zawsze wchodzi cala wysokosc glowy,a skoro rgr musi byc w lini prostej jak mysli wiekszasc ,to niech i tak bedzie,poczekamy zobaczymy

to gdzie ty patrzysz????????????skoro tam nic nie widzisz[/quote]

target dla wyimaginowanej głowy to 1,26400 :)
1,2748 i 1,27200 nieistotne[/quote]

Awatar użytkownika
Peter_FX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Peter_FX »

menago pisze: to gdzie ty patrzysz????????????skoro tam nic nie widzisz
Nie czaję twojego wykresu za dużo indykatorów jak dla mnie :mrgreen:

U mnie to wygląda tak

Obrazek
Planuj Trejd, Trejduj Plan

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

@Menago

Spokojnie, zeuss tak już ma że często szydzi z pomysłów innych, ale jak się już pomyli to siedzi cicho, albo wyskakuje z tysiącami kresek.

Jedyne co hamuję aktualnie przed dalszymi spadkami to kupno wcześniejsze przez ACB i teraz jakaś opcja spora wyskoczyła na 1.2775.

Oznacza to tyle, że to nie ma nic wspólnego na ten moment z AT, a jedynie spekulacyjnie cena jest przytrzymywana.

Może stąd być wybicie do góry bo opcja podobno jest do 15 listopada, ale gorzej, jak nie dadzą rady wybronić tego poziomu to wtedy można szukać targetów niżej.

Ja osobiście jestem na S już zabezpieczonym i póki cena nie wróci trwale powyżej 1.2800 imo o wzrostach nie ma co gadać.

Tak czy owak - powodzenia i bez szyderstw.

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

menago pisze:79.00-78.00 ja mam L-ke 78.85

skoro twierdzisz ,ze jest ona wyimagowana,to oki,tylko przyjmij ze jezeli jest leb po skosie,to nie zawsze wchodzi cala wysokosc glowy,a skoro rgr musi byc w lini prostej jak mysli wiekszasc ,to niech i tak bedzie,poczekamy zobaczymy
przyjmij, że jeżeli nie schodzi na całą wysokość ( która jest min wyjscia z formacji) to nie jest głową. Nie chodzi ot, że jest pod skosem. Zweryfikuj tą głowę pod kątem warunków ( chociaż 5 :) ) jakie muszą wystąpić, aby ją zrealizować, a zobaczysz, że nią nie jest.

menago
Pasjonat
Pasjonat

Mpapiez pisze:@Menago

Spokojnie, zeuss tak już ma że często szydzi z pomysłów innych, ale jak się już pomyli to siedzi cicho, albo wyskakuje z tysiącami kresek.

Jedyne co hamuję aktualnie przed dalszymi spadkami to kupno wcześniejsze przez ACB i teraz jakaś opcja spora wyskoczyła na 1.2775.

Oznacza to tyle, że to nie ma nic wspólnego na ten moment z AT, a jedynie spekulacyjnie cena jest przytrzymywana.

Może stąd być wybicie do góry bo opcja podobno jest do 15 listopada, ale gorzej, jak nie dadzą rady wybronić tego poziomu to wtedy można szukać targetów niżej.

Ja osobiście jestem na S już zabezpieczonym i póki cena nie wróci trwale powyżej 1.2800 imo o wzrostach nie ma co gadać.

fakt,tu jest wiecej takich osob,w piatek tez simiali ,ze wzialem s-ke na dolku ,i ze cena tam gdzie chce napewno w piatek nie dojdzie,zapomnieli chyba o straykach stochastycznych i do dzisiaj nie ma go na forum...tez sie nie przejmuje tym mam ta s-ke z targetem 2754 i czekam

-- Dodano: 05 lis 2012, 12:57 --

a czy ktos dzisiaj handluje usdpln????????????? co myslicie czy to wybicie gora z trojkata bedzie kontynuowane?

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

Mpapiez pisze:@Menago

skoro spekulanci spekulacyjnie przetrzymują cenę na tym poziomie, to czemu nie jezdzą z eurusd od 1.0 do 2.0 ? :)

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

póki co pinbar na h1, więc może jakaś korekta w końcu
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

menago
Pasjonat
Pasjonat

zeuss pisze:
menago pisze:79.00-78.00 ja mam L-ke 78.85

przyjmij, że jeżeli nie schodzi na całą wysokość ( która jest min wyjscia z formacji) to nie jest głową. Nie chodzi ot, że jest pod skosem. Zweryfikuj tą głowę pod kątem warunków ( chociaż 5 :) ) jakie muszą wystąpić, aby ją zrealizować, a zobaczysz, że nią nie jest.
oki,tylko nie zawsze eszystko musi byc tak jak jest.....
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany