Pogaduchy przy porannej kawie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Re: Pogaduchy przy porannej kawie

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

Taka stronka jak WM to zwykły biznes. Trzeba więc podkoloryzować to i owo żeby była bardziej poczytna i trafiała do odpowiedniego targetu, a zawsze znajdzie się jakaś dobra dusza, która z wdzięczności za wyciągnięcie na światło dzienne najgłębiej skrywanych podłości świata i okolic nie poskąpi miedziaków.

259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

daromanchester pisze:Panowie do dzieła, walczyć z tyranią i zniewoleniem.
Brać się za kobity i róbta dzieciaki na potęgę. :D
Zaliczone, teraz łyskacz... :-)
daromanchester pisze: A tak poważnie to przejrzałem tematy w oryginale i dokumenty z BŚ
http://siteresources.worldbank.org/INTP ... 112010.pdf
Żadnych cudów tam nie znalazłem.
Dla mnie to klasyczna projekcja psychologiczna.
Gościu na blogu coś sobie naskrobał, Prison Planet to zaadoptował a WM to skopiowały.
I o to chodzi, taki Goebbels musiał się nieźle napracować żeby coś osiągnąć, chociażby powtórzyć kłamstwo te 1000 razy, a teraz wystarczy zrobić "wrzutę" do netu i potęguje się w sekundy ;-) Bo nikomu nie chce się sprawdzić czy to w ogóle jest, ważne że ma "ten sens" ;-)
daromanchester pisze: Nie żebym nie wierzył w eugenikę, wręcz przeciwnie.
?
daromanchester pisze:Tylko że w tych czasach wystarczy ludziom dać ajfony, ajpady oraz inne gadżety dla metrosexualnych i nie trzeba się będzie martwić o wyginięcie gatunku.
Zresztą zapraszam do UK można narobić bastardsów ile się chce i kasior będzie płynąć strumieniami. :D
No właśnie mam z tym problem bo ja mam już tę rodzinę i nie sądzę aby tak chętnie się temu przyglądała... zresztą ja mam już swoje rollingstone trochę za sobą. Ale co się nawywijało kiedyś w Am*damie to moje :-D
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

259
Maniak
Maniak

daromanchester pisze:Autor tego bloga (Jurriaan Maessen) od którego to wszystko się zaczęło jest warty bliższego przyglądnięcia...

Ten grall mnie zainteresował z wiadomych względów.... wszyscy go chyba szukamy :D
A jednak kręci - chyba właśnie o to im chodziło ;-) Tu wrzuta, tam wrzuta, ludzie plecą, a clicki lecą...

EDIT: MB, ale żeś namieszał :-D
Ostatnio zmieniony 25 paź 2012, 22:48 przez 259, łącznie zmieniany 1 raz.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Książki i dvd się potem dobrze sprzedają, ale trzeba najpierw markę sobie wyrobić.
?
Chodzi mi o eugenikę którą stosowano w Szwecji całkiem nie dawno jak i jakiś czas temu w USA.
Takie zapędy zawsze były i będą ale raczej zawsze dotyczyły segregacji rasowych lub niepełnosprawnych.
Chociaż teraz takie badania prenatalne jak najbardziej mają tego znamiona.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

259
Maniak
Maniak

daromanchester pisze:Książki i dvd się potem dobrze sprzedają, ale trzeba najpierw markę sobie wyrobić.
?
Chodzi mi o eugenikę którą stosowano w Szwecji całkiem nie dawno jak i jakiś czas temu w USA.
Takie zapędy zawsze były i będą ale raczej zawsze dotyczyły segregacji rasowych lub niepełnosprawnych.
Chociaż teraz takie badania prenatalne jak najbardziej mają tego znamiona.
To akurat to wiem, zaczęło się bodajże od Niemców, 36 rok? Pozbycie się "niepełnowartościowych" obywateli... potem jak zapobiegać powstawaniu takich obywateli - czysta ekonomia, każdy chory to przecież koszt dla społeczeństwa, każdy nieuleczalnie chory to nieuzasadniona strata… Jakież to było odkrywcze, jak budzące nadzieje...
i tak można jechać dalej: każdy embrion który nie ma 100% pewności, że stanie się 100% wartościowym obywatelem (takim co będzie zatrudnionym i płacił podatki) jest nieusprawiedliwionym kosztem...
A teraz dodamy do tego "ludzką" twarz: i po co miałaby się taka duszyczka rodzić? Aby niepotrzebnie cierpieć życie drugiej czy trzeciej kategorii? Lepiej dla niej się nie rodzić...
I w ten sposób można wszystko usprawiedliwić zarówno ekonomicznie jak i społecznie jak i "czysto ludzko" - proste nie?

259
Maniak
Maniak

My tu pitu, pitu, a tu chmury na horyzoncie:
Apple sucking the wind out of risk trades
Written by Adam Button
October 25, 2012 at 20:38 GMT

Apple and Amazon both reported disappointing earnings, sending the euro and commodity currencies to fresh session lows. Cable stubbornly strong but unlikely to hold up if the headwinds continue.

Looks like AAPL stock will fall below $600. It will be difficult for the S&P 500 to hold support around 1400 tomorrow.
A jak S&P będzie leciał w dół to o risk on można będzie zapomnieć.
Zresztą o risk on można w ogóle zapomnieć jak AAPL leci w dół cokolwiek kto by o tym sobie nie myślał... takie czasy :-|

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

To już tylko ostatnie - kto pamięta?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Q33_NY
Kiedyś takie rzeczy ciężko było sprawdzić i zdemaskować.
Po co ludzie takie rzeczy rozsiewają to nigdy chyba nie zgadnę.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr

259
Maniak
Maniak

daromanchester pisze:To już tylko ostatnie - kto pamięta?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Q33_NY
Kiedyś takie rzeczy ciężko było sprawdzić i zdemaskować.
Po co ludzie takie rzeczy rozsiewają to nigdy chyba nie zgadnę.
Taak, jak te 666 co się pokazało w którymś tam Harry Potter ale jakoś dziwnie w naszym tylko wydaniu.. tym niemniej złe tak, że tylko egzorcysta może pomóc..
Jest wiele wytłumaczeń, najczęstsze są: głupota, nuda, żądza sławy. To ostatnie jest chyba najbardziej popularne z działań zamierzonych (głupota i nuda generuje zazwyczaj działanie niezbyt zamierzone, a w każdym bądź razie przynajmniej nieprzemyślane) choć może zawierać w sobie pozostałe. W ostatnich czasach do sławy przyczepił się bardzo wymierny czynnik korzyści finansowych i to niejako z automatu co zniekształca starystyki ;-)

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Hehehe
To jeszcze goście którzy robią coś dla zabawy a reszta świata to łyka i nawet filmy o tym kręcą :D
http://circlemakers.org/totc2007.html

[offtop mode off]

259
Maniak
Maniak

Risk off na całego. Apple i Amazon podłożyli ogień, gorsze dane z Korei dołożyły do pieca.

Zablokowany