Pogaduchy przy porannej kawie
- Mighty Baz
- Pasjonat
Re: Pogaduchy przy porannej kawie
jeszcze na zlocie powinnismy sie troche wzbic do 1735-50, a tutaj mamy silna korelacje z euro, up-up. Tyle ze Soros kupil za duzo zlota, wyprzedajac wszystko co mial w porfelu.
Pewnie bedzie jak zwykle: MiTT wygra wtedy dolar down, Barak wygra dolar up
a propos polityki BŚ i ONZ http://wolnemedia.net/polityka/onz-i-bs ... populacji/
Pewnie bedzie jak zwykle: MiTT wygra wtedy dolar down, Barak wygra dolar up
a propos polityki BŚ i ONZ http://wolnemedia.net/polityka/onz-i-bs ... populacji/
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze
Problem tylko jest taki, że łatwiej "wyprodukować" coś co Edka pogrąży niż odwrotnie... np. "U Montiego zdiagnozowano raka i nie może już dłużej sprawować stanowiska premiera" i Edek w dół 300 pip na sam początekmryko pisze:259 to mam propozycję, wypuśćmy jakiegoś gorącego newsa w świat, może uda się wspomóc eurowalutę choć na chwilę.

Bo w "Hollande wycofał się z opodatkowania najlepiej zarabiających i planuje cały pakiet obniżek podatków oraz projektów infrastrukturalnych aby pobudzić gospodarkę i konsumpcję oraz planuje powrót do 40-o godzinnego tygodnia pracy" nikt nie uwierzy.
No chyba, że udałoby się przemycić, że Niemcy maja już dość walki, poddają się i obiecują zapłacić za wszystko bo i tak w końcu zapłacą, a opór tylko zwiększa rachunek ;-)
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
240 pipsów do wzięcia?
edit: albo i 50 więcej
Ostatnio zmieniony 25 paź 2012, 20:50 przez mike_05, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
Ja szukam bardziej zapalnika ;-)Mighty Baz pisze:szukasz fundamentów? Zobacz index dolara na h4, tam jest taki magiczny poziom z gory 80.20 i z dolu 78.42 ...
- Mighty Baz
- Pasjonat
musi byc najpierw reset 1.57mike_05 pisze:240 pipsów do wzięcia?
DAYTRADER
Chińska droga stoi wzorem...Mighty Baz pisze:a propos polityki BŚ i ONZ http://wolnemedia.net/polityka/onz-i-bs ... populacji/
Ale można polecieć jeszcze dalej - w końcu ochrona środowiska do czegoś zobowiązuje - opodatkować każdego człowieka od wydychanego CO2 i… wydalanego metanu ;-)
Tlenu niech sobie taki chłepce ile wlezie bo to zdrowe (a im więcej zainhaluje tym więcej się... utleni ;-) ), ale na wydech limity bo to szkodzi środowisku, a za przekroczenie wysoka kara administracyjna, tak jak za wycięcie drzewa. Wysoka i nieuchronna…
A jak komu za mało to może sobie dokupić limitów od tych co mają za dużo - chcieliśta wolny rynek to mata ;-)
Ten "wolny" rynek wyrówna wam nierówności...
Zupełnie tak samo jak komu potrzebna nerka to może sobie kupić od takiego co ma ich za dużo - proste, nie? Popyt i podaż...
Np. Chińska Armia Ludowo-Wyzwoleńcza ma tego dużo z "rozbiórki" - znany i uznany eksporter na rynku międzynarodowym, dbają o jakość (brr…!)
No bo jak to może być, że my tu wspólnym wysiłkiem bierzemy pod but fabryki, samoloty, samochody i inne dekadenckie pomysły reakcji co zabijają naszą ukochaną planetę, a taki człowiek sobie chodzi i zatruwa innym środowisko! Trzeba to ukrócić i uregulować!
Populacja spadnie błyskawicznie...
EDIT: nie wiem Esco, może to skasować? Może jakiś "ekolog" albo urzędas weźmie to sobie na sztandar? Co za popier... czasy...
To ja już wolę tych "nowych" Szwedów. Są co prawda bardziej ekologiczni od najbardziej ekologicznego LEDa, bardziej "zsocjalizowani" niż seryjnie produkowane panele słoneczne ale przynajmniej na razie nie mają ciągot do powrotu do "światłych" idei z lat 30-70 zeszłego wieku... no i tak z zewnątrz przypominają ludzi: jak takiego dziabniesz nożem czy przypalisz palnikiem to wrzeszczy prawie jak nasz mimo że socjal ma taki, że powinno mu wisieć co stracił bo i tak mu naprawiądaromanchester pisze:a propos polityki BŚ i ONZ http://wolnemedia.net/polityka/onz-i-bs ... populacji/![]()

- daromanchester
- Przyjaciel Forum
Panowie do dzieła, walczyć z tyranią i zniewoleniem.
Brać się za kobity i róbta dzieciaki na potęgę.
Wywalczcie wolność.....
A tak poważnie to przejrzałem tematy w oryginale i dokumenty z BŚ
http://siteresources.worldbank.org/INTP ... 112010.pdf
Żadnych cudów tam nie znalazłem.
Dla mnie to klasyczna projekcja psychologiczna.
Gościu na blogu coś sobie naskrobał, Prison Planet to zaadoptował a WM to skopiowały.
Po takim przepływie informacji powstaje wrażenie fachowości i wiarygodności ale na takiej samej zasadzie jak mogę publikować takie informacje.
Przerabiałem dziesiątki razy takie sensacje i po dłuższym grzebaniu zawsze wychodzi mambo jumbo.
Nie żebym nie wierzył w eugenikę, wręcz przeciwnie.
Tylko że w tych czasach wystarczy ludziom dać ajfony, ajpady oraz inne gadżety dla metrosexualnych i nie trzeba się będzie martwić o wyginięcie gatunku.
Zresztą zapraszam do UK można narobić bastardsów ile się chce i kasior będzie płynąć strumieniami.
Brać się za kobity i róbta dzieciaki na potęgę.

Wywalczcie wolność.....
A tak poważnie to przejrzałem tematy w oryginale i dokumenty z BŚ
http://siteresources.worldbank.org/INTP ... 112010.pdf
Żadnych cudów tam nie znalazłem.
Dla mnie to klasyczna projekcja psychologiczna.
Gościu na blogu coś sobie naskrobał, Prison Planet to zaadoptował a WM to skopiowały.
Po takim przepływie informacji powstaje wrażenie fachowości i wiarygodności ale na takiej samej zasadzie jak mogę publikować takie informacje.
Przerabiałem dziesiątki razy takie sensacje i po dłuższym grzebaniu zawsze wychodzi mambo jumbo.
Nie żebym nie wierzył w eugenikę, wręcz przeciwnie.
Tylko że w tych czasach wystarczy ludziom dać ajfony, ajpady oraz inne gadżety dla metrosexualnych i nie trzeba się będzie martwić o wyginięcie gatunku.
Zresztą zapraszam do UK można narobić bastardsów ile się chce i kasior będzie płynąć strumieniami.

"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
Autor tego bloga (Jurriaan Maessen) od którego to wszystko się zaczęło jest warty bliższego przyglądnięcia:

Ten grall mnie zainteresował z wiadomych względów.... wszyscy go chyba szukamyIn November 2007, both Marggraff and Zionsburg became the main subjects of a non-fiction book, The Secret of Zionsburg (Het geheim van Zionsburg). In it the authors, Joris van Os and Jurriaan Maessen, speculate liberally on the backgrounds of the estate and its potential role in Dutch history. One of the more notable connections offered in the book is the one between Zionsburg and medieval Grail lore. The presence of Teutonic Knights on the estate leads the authors to the hypothesis of Zionsburg being a potential resting place for a Crusader treasure, possibly the Holy Grail.