Ja gram tak, że puszczam połowę pozycji, czekam kilka pips czy idą w moją stronę i dokładam drugie pół. Pierwsze zamykam na najbliższej ZL bądz ekstremum ( przeważnie okołó 15-20p ) a drugą przestawiam dopiero na BE i patrzę co się dzieje. Nawet jak drugą wybije i tak jestem do przodu. Po za tym, jak od początku pomylisz się z wejściem nie tracisz całości na SL tylko pół.
Teraz jestem w longu na edku od 3051 i 3052, pierwszą zamknąłem na 3069 z drugą czekam.
Złoty graal
-
- Gaduła
Re: Złoty graal
Pisząc ten podpis, czuję, że piszę historię.
Siema,
Jak na razie 2 pozycje, obie na ejku.
Be i +27
edit. Zaliczony SL -8 na longu na ejku (zagrane 1/3 pozycji, więc dupa nie boli
)
Jak na razie 2 pozycje, obie na ejku.
Be i +27
edit. Zaliczony SL -8 na longu na ejku (zagrane 1/3 pozycji, więc dupa nie boli

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
L ejek 103.836 SL 8p TP 19.4 (1/2 wielkości pozycji)
edit. zaliczony SL 8p.
Wychodzę z domu, więc jak na razie przerwa. Może zagram coś wieczorkiem, ale to zależy.
Podsumowując to tak:
be, +27, -8, -8 co daje +11 pipsów ale z racji różnych wielkości lota (grałem buy 2 razy pod trend nie pełną pozycją) i tak jest fajny plus, bo aż 12.2% konta urosło.
Powinienem trochę inaczej rozegrać te 2 longi, albo w ogóle ich nie grać, ale łatwo się mówi po czasie..
Jakbym coś grał wieczorem to pewnie wrzucę.
Pozdrawiam, Midas
edit. zaliczony SL 8p.
Wychodzę z domu, więc jak na razie przerwa. Może zagram coś wieczorkiem, ale to zależy.
Podsumowując to tak:
be, +27, -8, -8 co daje +11 pipsów ale z racji różnych wielkości lota (grałem buy 2 razy pod trend nie pełną pozycją) i tak jest fajny plus, bo aż 12.2% konta urosło.
Powinienem trochę inaczej rozegrać te 2 longi, albo w ogóle ich nie grać, ale łatwo się mówi po czasie..

Jakbym coś grał wieczorem to pewnie wrzucę.
Pozdrawiam, Midas
S za połowę pozycji na ejku od 103.552 SL 10, TP 22
http://soundcloud.com/gorillas-on-drums ... -vs-yuksek
- najlepszy mashup jaki w życiu słyszałem.
tak btw. to gdybym tą dzisiejszą pierwszą eskę co zamknąłem na +27 zostawił i zapomniał o niej to weszłoby TP +80... Zacznę dzielić pozycję, bo tak nie może być. Połowa na +15-30 a reszta zostawiona z be na +8 do dalszego TP. Co o tym myślicie?
http://soundcloud.com/gorillas-on-drums ... -vs-yuksek

tak btw. to gdybym tą dzisiejszą pierwszą eskę co zamknąłem na +27 zostawił i zapomniał o niej to weszłoby TP +80... Zacznę dzielić pozycję, bo tak nie może być. Połowa na +15-30 a reszta zostawiona z be na +8 do dalszego TP. Co o tym myślicie?
Dołożyłem 1/4 pozycji po 103.586 czyli łącznie 3/4 normalnej stawki w grze.
SL...
W takim razie dzisiaj 5.4% konta przybyło.
Gdybym zostawił pierwszą pozycję do TP to byłoby +80.. Kolejny raz wyznaczyłem dobrze TP a wziąłem 1/3. Muszę wprowadzić to dzielenie pozycji, bo szlag mnie trafia.
Jutro będę ostrożnie grał, bo prawdopodobnie będzie ostre bagno przez te dane
Pozdrawiam, Midas
W takim razie dzisiaj 5.4% konta przybyło.
Gdybym zostawił pierwszą pozycję do TP to byłoby +80.. Kolejny raz wyznaczyłem dobrze TP a wziąłem 1/3. Muszę wprowadzić to dzielenie pozycji, bo szlag mnie trafia.
Jutro będę ostrożnie grał, bo prawdopodobnie będzie ostre bagno przez te dane

Pozdrawiam, Midas
Ty też uważasz, że ta druga pozycja była wciśnięta na siłę??... Liczyłeś na odbicie nie mając (raczej) podstaw żeby to nastąpiło...
Gratuluję dzisiejszego wyniku; na plusie, oby tak dalej.
Gratuluję dzisiejszego wyniku; na plusie, oby tak dalej.
Analityk studiujący wykresy to myśliwy, podążającymi za subtelnymi znakami, widocznymi jedynie dla tych, którzy wiedzą, czego szukać.
I chuj z 5% konta, złamałem zasady, kolejny SL wpadł, dzień wyszedł na -2%. Tak to kurwa jest jak się nie stosuje zasad systemowych, zaliczyłem 4 sl'e pod rząd... Żal mi samego siebie, kolejną nauczkę dostałem. Nie wiem co mnie podkusiło do grania o tej porze, miałem fajny zysk wypracowany, ale chciałem więcej i się pchałem nie potrzebnie.
Pozdrawiam, Midas
Pozdrawiam, Midas
- adamkaluza
- Pasjonat
Witaj.
Nie oglądam regularnie Twojego dziennika i nie wiem dokładnie jak grasz, ale czytając Twoją wypowiedz widać w niej emocje które nie powinny traderowi towarzyszyć. Jeśli się za bardzo wymądrzam to zwróć mi uwagę, bo sam jestem w środku drogi tradera...
Postaraj się opanować złość na siebie, ona nic nie daje. Spróbuj przeanalizować co doprowadziło do tego że takie emocje nad Tobą zapanowały. Piszesz że nie trzymałeś się planu. Chodzi o ilość wejść, czas gry? Jeśli masz określoną ilość wejść na dzień, to po wyrobieniu ich zamykaj platformę i koniec dnia. Wolne i relax. Jeśli procent konta to tak samo. Dobrze jest mieć też ustalone godziny w których się gra.
W sumie co ja się będę wymądrzał, z forum kojarzę że wiesz o co chodzi. Czasem tylko te najprostsze rzeczy okazują się najtrudniejsze. Jeśli nie czytałeś to polecam książkę "FOREX wyłącz emocje włącz zyski". Widziałeś moje zagranie z dzisiaj. Jedno jedyne dzisiaj i nawet po nim na żaden wykres do końca dnia nie spojrzałem. Moje zasady przewidują max 3 wejścia na dzień, 2 max w jednym miejscu. Odkąd zacząłem się do tego stosować widzę ogromną poprawę w wynikach. Zdecydowanie lepiej mniej grać niż więcej. Nie da się wszystkich pipsów z rynku zgarnąć. W sumie to nawet 1 zagranie ale dobre na dzień mi wystarcza, tak jak dzisiaj. Nie ma się co pchać na siłę.
Warto co jakiś czas czytać sobie wątek ewolucja tradera, wtedy się przypomina do czego się dąży. Moim zdaniem trzeba tak układać sobie zasady żeby upraszczać sobie grę i dążyć do kolejnych etapów rozwoju.
Dużo pipsów życzę i "wyłączenia" emocji podczas gry. Droga tradera jest bardzo trudna i wymaga ogromnej pracy nad sobą, ale na pewno warto
Pozdrawiam serdecznie.
Nie oglądam regularnie Twojego dziennika i nie wiem dokładnie jak grasz, ale czytając Twoją wypowiedz widać w niej emocje które nie powinny traderowi towarzyszyć. Jeśli się za bardzo wymądrzam to zwróć mi uwagę, bo sam jestem w środku drogi tradera...
Postaraj się opanować złość na siebie, ona nic nie daje. Spróbuj przeanalizować co doprowadziło do tego że takie emocje nad Tobą zapanowały. Piszesz że nie trzymałeś się planu. Chodzi o ilość wejść, czas gry? Jeśli masz określoną ilość wejść na dzień, to po wyrobieniu ich zamykaj platformę i koniec dnia. Wolne i relax. Jeśli procent konta to tak samo. Dobrze jest mieć też ustalone godziny w których się gra.
W sumie co ja się będę wymądrzał, z forum kojarzę że wiesz o co chodzi. Czasem tylko te najprostsze rzeczy okazują się najtrudniejsze. Jeśli nie czytałeś to polecam książkę "FOREX wyłącz emocje włącz zyski". Widziałeś moje zagranie z dzisiaj. Jedno jedyne dzisiaj i nawet po nim na żaden wykres do końca dnia nie spojrzałem. Moje zasady przewidują max 3 wejścia na dzień, 2 max w jednym miejscu. Odkąd zacząłem się do tego stosować widzę ogromną poprawę w wynikach. Zdecydowanie lepiej mniej grać niż więcej. Nie da się wszystkich pipsów z rynku zgarnąć. W sumie to nawet 1 zagranie ale dobre na dzień mi wystarcza, tak jak dzisiaj. Nie ma się co pchać na siłę.
Warto co jakiś czas czytać sobie wątek ewolucja tradera, wtedy się przypomina do czego się dąży. Moim zdaniem trzeba tak układać sobie zasady żeby upraszczać sobie grę i dążyć do kolejnych etapów rozwoju.
Dużo pipsów życzę i "wyłączenia" emocji podczas gry. Droga tradera jest bardzo trudna i wymaga ogromnej pracy nad sobą, ale na pewno warto

Pozdrawiam serdecznie.
Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!
Dzisiaj tylko jedno wejście, bardziej na czuja niż z setupu, zabezpieczone na +8 pewnie wybije niedługo, ale lepszy rydz niż nic.
Nie było mnie z rana przy kompie i uciekł setup na edku fajny, ale trudno
Pozdrawiam, Midas
Nie było mnie z rana przy kompie i uciekł setup na edku fajny, ale trudno

Pozdrawiam, Midas
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.