Złoty graal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Re: Złoty graal

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Nie rozumiem tego. Dzisiaj za to nie mam nawet 1 zyskownej pozycji.. Ponad pół konta poszło się jebać. Nie gram dzisiaj więcej + w ogóle nie będę chyba grał w poniedziałki. Do jutra.

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

Po prostu są lepsze dni i gorsze, Musisz to zaakceptować i tyle.
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

Po prostu są lepsze dni i gorsze, Musisz to zaakceptować i tyle.
Tak ale:
Ponad pół konta poszło się jebać.
Jak Ci sie to udalo ?
Pozdro.
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

rabit pisze: Jak Ci sie to udalo ?
Pozdro.
W piątek grałem mniejszym ryzykiem niż wcześniej zakładałem. Dzisiaj grałem takim jakim miałem plan, ale z tego co widzę to za dużo, bo wystarczy kilka strat i jest źle. No cóż, będzie trzeba odrobić..

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

Dzisiaj grałem takim jakim miałem plan, ale z tego co widzę to za dużo, bo wystarczy kilka strat i jest źle.
Tak myslalem ...
w ogóle nie będę chyba grał w poniedziałki.
Dzisiaj akurat wcale taki zly ten poniedzialek nie byl i rano mozna bylo zarobic choc mnie akurat nie bylo , teraz to dopiero dziwnie chodzi .
Pozdro.
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

rabit pisze:Dzisiaj akurat wcale taki zly ten poniedzialek nie byl i rano mozna bylo zarobic choc mnie akurat nie bylo , teraz to dopiero dziwnie chodzi .
Pozdro.
Ja tak samo.. Nie było mnie z rana. Ciułałem coś, ale słabo szło. Teraz przed chwilą zgarnąłem 9.5pipsa. Ustaliłem sobie wreszcie MM dokładny i mam zamiar się go trzymać.

Risk nie przekracza nigdy 5%, co daje średnio 0.01l na 10$ (Tak mam zamiar stopniowo zwiększać, jak wejdę na 30$ to wielkość zlecenia 0.03 jak spadnę z powrotem na 28$ to wielkość 0.02l) przy grze z sl'em 5 pips. W razie potrzeby większego sl'a niż 5 (Max sl jest 10) to zmniejszam wielkość pozycji o połowę czyli dla przykłądu jeśli SL = 8 pips a mam 20$ to gram za 0.01lota.

Nie dokładam przed 20 pipsami zysku z pierwszej pozycji. Dokładać mogę tylko jeżeli jest KOLEJNY sygnał w tą stronę co pierwsza pozycja. W momencie dołożenia SL z obu pozycji musi dawać >0

SL przestawiam na BE szybko (z racji precyzyjnego wejścia). W razie BE szukam ponowienia - o ile będzie możliwość. NIE WCHODZĘ w pozycję, jeżeli wywali na BE i od razu zrobi się ruch w dobrą stronę, bo wtedy wejście jest ze zbyt dużym sl'em.

Dodatkowo w poniedziałki wielkość pozycji zmniejszona jeszcze o połowę, póki nie uda się zrobić przynajmniej 5% konta. (Coś mnie ruchają zawsze w poniedziałek, największe obsuwy i serie strat w przeciągu ostatniego miesiąca były w poniedziałek).

To chyba tyle, jakby ktoś miał jakieś sugestie / rady / krytykę to chętnie posłucham i wezmę pod uwagę :)

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Zastanawiam się nad sensem BE. Bo z jednej strony nie jeden raz mnie uratowało to przed SL'em a z drugiej nie raz zabrało TP, bo cena wróciła do be po czym poszła bez problemowo do tp. Chyba zrobię tak, że przez ten tydzień będę trejdował nadal przestawiając na BE a w weekend zrobię podsumowanie i oblicze czy to się opłaca czy nie.

A tak btw. To zauważyłem u siebie śmieszną rzecz. Jak mam longa i się grzebie cena z ruchem do góry to non stop scrolluje na myszce do góry, żeby szybciej poleciało :D :D :D

Pozdrawiam i spokojnej nocy,
Midas

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Witam,

Zagrałem S'kę na edku na 3 odbicie + sr

Połowa zamknięta na +11.5, druga połowa już od dawna na BE i niech leci do TP.

Drugi też zamknięty na +17.4, ponieważ zrobili pina na m5, liczyłem że zamkną mocną w dół tą m5 i może zrobią na szybko dołek 2 mocnymi świeczkami na m5 (żeby przed końcem h1) ale dupa, więc zamknąłem.

Pozdrawiam, Midas
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Zaliczyłem niestety 2 głupie SL'e na kablu i zamiast być na +10% to zaledwie +5 jest. Obecnie mam kolejnego shorta na edku.

Be, ale z racji pina m1 ponowione.

SL, swoją drogą złapało aż pipsowy poślizg.

Złapałem jeszcze 2 głupie SL i jedno be... Na razie przerwa od gry.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Witam,

Kupa dziś niezmierna na rynku. Coś tam się udało zagrać. Te 2 longi trochę na siłę, ten pierwszy jeszcze ujdzie ale drugi to wbrew zasadom, złe zagranie.

Pozdrawiam, Midas

ODPOWIEDZ