Nie rozumiem tego. Dzisiaj za to nie mam nawet 1 zyskownej pozycji.. Ponad pół konta poszło się jebać. Nie gram dzisiaj więcej + w ogóle nie będę chyba grał w poniedziałki. Do jutra.
Pozdrawiam, Midas
Złoty graal
Re: Złoty graal
Po prostu są lepsze dni i gorsze, Musisz to zaakceptować i tyle.
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...
Tak ale:Po prostu są lepsze dni i gorsze, Musisz to zaakceptować i tyle.
Jak Ci sie to udalo ?Ponad pół konta poszło się jebać.
Pozdro.
Ze mnie dupa nie trejder!!! 

W piątek grałem mniejszym ryzykiem niż wcześniej zakładałem. Dzisiaj grałem takim jakim miałem plan, ale z tego co widzę to za dużo, bo wystarczy kilka strat i jest źle. No cóż, będzie trzeba odrobić..rabit pisze: Jak Ci sie to udalo ?
Pozdro.
Pozdrawiam, Midas
Tak myslalem ...Dzisiaj grałem takim jakim miałem plan, ale z tego co widzę to za dużo, bo wystarczy kilka strat i jest źle.
Dzisiaj akurat wcale taki zly ten poniedzialek nie byl i rano mozna bylo zarobic choc mnie akurat nie bylo , teraz to dopiero dziwnie chodzi .w ogóle nie będę chyba grał w poniedziałki.
Pozdro.
Ze mnie dupa nie trejder!!! 

Ja tak samo.. Nie było mnie z rana. Ciułałem coś, ale słabo szło. Teraz przed chwilą zgarnąłem 9.5pipsa. Ustaliłem sobie wreszcie MM dokładny i mam zamiar się go trzymać.rabit pisze:Dzisiaj akurat wcale taki zly ten poniedzialek nie byl i rano mozna bylo zarobic choc mnie akurat nie bylo , teraz to dopiero dziwnie chodzi .
Pozdro.
Risk nie przekracza nigdy 5%, co daje średnio 0.01l na 10$ (Tak mam zamiar stopniowo zwiększać, jak wejdę na 30$ to wielkość zlecenia 0.03 jak spadnę z powrotem na 28$ to wielkość 0.02l) przy grze z sl'em 5 pips. W razie potrzeby większego sl'a niż 5 (Max sl jest 10) to zmniejszam wielkość pozycji o połowę czyli dla przykłądu jeśli SL = 8 pips a mam 20$ to gram za 0.01lota.
Nie dokładam przed 20 pipsami zysku z pierwszej pozycji. Dokładać mogę tylko jeżeli jest KOLEJNY sygnał w tą stronę co pierwsza pozycja. W momencie dołożenia SL z obu pozycji musi dawać >0
SL przestawiam na BE szybko (z racji precyzyjnego wejścia). W razie BE szukam ponowienia - o ile będzie możliwość. NIE WCHODZĘ w pozycję, jeżeli wywali na BE i od razu zrobi się ruch w dobrą stronę, bo wtedy wejście jest ze zbyt dużym sl'em.
Dodatkowo w poniedziałki wielkość pozycji zmniejszona jeszcze o połowę, póki nie uda się zrobić przynajmniej 5% konta. (Coś mnie ruchają zawsze w poniedziałek, największe obsuwy i serie strat w przeciągu ostatniego miesiąca były w poniedziałek).
To chyba tyle, jakby ktoś miał jakieś sugestie / rady / krytykę to chętnie posłucham i wezmę pod uwagę

Pozdrawiam, Midas
Zastanawiam się nad sensem BE. Bo z jednej strony nie jeden raz mnie uratowało to przed SL'em a z drugiej nie raz zabrało TP, bo cena wróciła do be po czym poszła bez problemowo do tp. Chyba zrobię tak, że przez ten tydzień będę trejdował nadal przestawiając na BE a w weekend zrobię podsumowanie i oblicze czy to się opłaca czy nie.
A tak btw. To zauważyłem u siebie śmieszną rzecz. Jak mam longa i się grzebie cena z ruchem do góry to non stop scrolluje na myszce do góry, żeby szybciej poleciało
Pozdrawiam i spokojnej nocy,
Midas
A tak btw. To zauważyłem u siebie śmieszną rzecz. Jak mam longa i się grzebie cena z ruchem do góry to non stop scrolluje na myszce do góry, żeby szybciej poleciało

Pozdrawiam i spokojnej nocy,
Midas
Witam,
Zagrałem S'kę na edku na 3 odbicie + sr
Połowa zamknięta na +11.5, druga połowa już od dawna na BE i niech leci do TP.
Drugi też zamknięty na +17.4, ponieważ zrobili pina na m5, liczyłem że zamkną mocną w dół tą m5 i może zrobią na szybko dołek 2 mocnymi świeczkami na m5 (żeby przed końcem h1) ale dupa, więc zamknąłem.
Pozdrawiam, Midas
Zagrałem S'kę na edku na 3 odbicie + sr
Połowa zamknięta na +11.5, druga połowa już od dawna na BE i niech leci do TP.
Drugi też zamknięty na +17.4, ponieważ zrobili pina na m5, liczyłem że zamkną mocną w dół tą m5 i może zrobią na szybko dołek 2 mocnymi świeczkami na m5 (żeby przed końcem h1) ale dupa, więc zamknąłem.
Pozdrawiam, Midas
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zaliczyłem niestety 2 głupie SL'e na kablu i zamiast być na +10% to zaledwie +5 jest. Obecnie mam kolejnego shorta na edku.
Be, ale z racji pina m1 ponowione.
SL, swoją drogą złapało aż pipsowy poślizg.
Złapałem jeszcze 2 głupie SL i jedno be... Na razie przerwa od gry.
Be, ale z racji pina m1 ponowione.
SL, swoją drogą złapało aż pipsowy poślizg.
Złapałem jeszcze 2 głupie SL i jedno be... Na razie przerwa od gry.
Witam,
Kupa dziś niezmierna na rynku. Coś tam się udało zagrać. Te 2 longi trochę na siłę, ten pierwszy jeszcze ujdzie ale drugi to wbrew zasadom, złe zagranie.
Pozdrawiam, Midas
Kupa dziś niezmierna na rynku. Coś tam się udało zagrać. Te 2 longi trochę na siłę, ten pierwszy jeszcze ujdzie ale drugi to wbrew zasadom, złe zagranie.
Pozdrawiam, Midas