Niestety przegapiłem fajny sygnał z kabla na s'kę. Był to naprawdę dobry setup, ale mnie nie było akurat przez chwilę przy kompie.
Pozdrawiam, Midas
-- czw 27-09-2012, 12:12 --
Witam,
Pierwsza pozycja dzisiaj zamknięta szybciutko na +12,2pipsa.
Pozdrawiam, Midas
Złoty graal
Re: Złoty graal
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Witam,
Wrzucam screen z moją analizą sytuacji na edku. W obecnej sytuacji będę szukał sygnałów na niższych tf'ach do grania S'ki z okolic 2908 - 2918. Gdyby była to trochę inna sytuacja to szukałbym shortów z okolic 2890, ale podejrzewam, że nie będzie odpowiednio zachowania ceny w czasie i dopiero z wyższych poziomów będzie się dało zagrać S.
Ot taka moja mała analiza, proszę się tym nie sugerować zbytnio
Zainteresowałem się trochę eliotem i ogólnie impulsami/korektami, myślę, że takie myślenie w połączeniu z sr'ami i lt z niższych interwałów, a także ogólnie strefami SD/ZL jest w stanie dać duży RR i ogólnie dobry system. Czas pokaże co z tego wyniknie
Pozdrawiam, Midas
Wrzucam screen z moją analizą sytuacji na edku. W obecnej sytuacji będę szukał sygnałów na niższych tf'ach do grania S'ki z okolic 2908 - 2918. Gdyby była to trochę inna sytuacja to szukałbym shortów z okolic 2890, ale podejrzewam, że nie będzie odpowiednio zachowania ceny w czasie i dopiero z wyższych poziomów będzie się dało zagrać S.
Ot taka moja mała analiza, proszę się tym nie sugerować zbytnio

Zainteresowałem się trochę eliotem i ogólnie impulsami/korektami, myślę, że takie myślenie w połączeniu z sr'ami i lt z niższych interwałów, a także ogólnie strefami SD/ZL jest w stanie dać duży RR i ogólnie dobry system. Czas pokaże co z tego wyniknie

Pozdrawiam, Midas
Siema,
Na załączniku widać co i jak.
Boję się tylko, że mogą zrobić jeszcze fbo ponad szczyty h1, ale zobaczymy.
Na załączniku widać co i jak.
Boję się tylko, że mogą zrobić jeszcze fbo ponad szczyty h1, ale zobaczymy.
Na obu shortach SL ustawiony tak, żeby w razie cofki wyjść na 0.
15, 15.30 dane..
Zastanawiam się czy będzie właśnie tak jak mówisz - up do 2920/30..a później to co niemiaszek wkleił
edit: no i poszli..zobaczymy jak sobie poradzą z "pełną liczbą" i zostaniemy już nad 29 nad dłużej czy nie.
Zastanawiam się czy będzie właśnie tak jak mówisz - up do 2920/30..a później to co niemiaszek wkleił
Ale chyba za duży rozstrzał żeby tyle zrobili dziś..$1.2824 Tech 200-dma/Traded below in Asia, key on close
$1.2800 Strong demand on approach (Asian reserve manage?)/Stops
$1.2780-60 Decent sized stops
$1.2740 Strong demand
edit: no i poszli..zobaczymy jak sobie poradzą z "pełną liczbą" i zostaniemy już nad 29 nad dłużej czy nie.
Witam,
Kolejny raz niestety, mimo, że wiedziałem co zrobią i wiedziałem gdzie mam wejść, to wlazłem nie potrzebnie i zaliczyłem sl'a.
Na szczęście pozycja ponowiona ze szczytu.
Liczę na dużo pipsów z tej pozycji.
Pozdrawiam, Midas
edit. BE
Kolejny raz niestety, mimo, że wiedziałem co zrobią i wiedziałem gdzie mam wejść, to wlazłem nie potrzebnie i zaliczyłem sl'a.
Na szczęście pozycja ponowiona ze szczytu.
Liczę na dużo pipsów z tej pozycji.
Pozdrawiam, Midas
edit. BE
Siema,
Nie piszę, bo nie ma czego. Dopiero dzisiaj zagrałem coś co miało ręce i nogi. Tak to ciągła walka z psychiką, robienie błędów takich, że jak potem patrzę na trejda to się łapię za głowie itp.. ale powoli dążę do celu. Tak czy inaczej dzisiaj 4 wejścia:
-8.3 na ejku
+36.7 kabel
+13.9 kabel
i jeszcze w grze jest Gej long od 127.825 z sl'em na be, zobaczymy co się z tego wykluje.
Pozdrawiam, Midas
edit. geja zamknęło na be.
Nie piszę, bo nie ma czego. Dopiero dzisiaj zagrałem coś co miało ręce i nogi. Tak to ciągła walka z psychiką, robienie błędów takich, że jak potem patrzę na trejda to się łapię za głowie itp.. ale powoli dążę do celu. Tak czy inaczej dzisiaj 4 wejścia:
-8.3 na ejku
+36.7 kabel
+13.9 kabel
i jeszcze w grze jest Gej long od 127.825 z sl'em na be, zobaczymy co się z tego wykluje.
Pozdrawiam, Midas
edit. geja zamknęło na be.
Siema,
Nie wiem jak to zrobić, żeby wstawać wcześniej (budzik przesypiam albo wyłączam przez sen).. Znowu uciekła fajna sytuacja na ejku, którą bym grał i pewnie bym zgarnął przynajmniej 25 pipsów (a może i lepiej). Tak czy inaczej muszę coś ze sobą zrobić, bo za dużo sytuacji z rana marnuje a potem próbuję na siłę wejść i tracę.
Dzisiaj jak na razie:
Kabel S od 6047 z podwójnego szczytu, zamknięte na BE
zastanawiam się nad sensem stawiania tego cholernego BE, tak to kabel byłby nadal w grze na około +15 pipsach...
Gej S od podwójnego szczytu +15 (screen w załączniku)
Pozdrawiam, Midas
Nie wiem jak to zrobić, żeby wstawać wcześniej (budzik przesypiam albo wyłączam przez sen).. Znowu uciekła fajna sytuacja na ejku, którą bym grał i pewnie bym zgarnął przynajmniej 25 pipsów (a może i lepiej). Tak czy inaczej muszę coś ze sobą zrobić, bo za dużo sytuacji z rana marnuje a potem próbuję na siłę wejść i tracę.
Dzisiaj jak na razie:
Kabel S od 6047 z podwójnego szczytu, zamknięte na BE

Gej S od podwójnego szczytu +15 (screen w załączniku)
Pozdrawiam, Midas
-
- Gaduła
Nie zastanawiałeś się nad dzieleniem pozycji ?
Pisząc ten podpis, czuję, że piszę historię.
+11 z ejka zgarnięte, ale nie jestem ani z wejścia ani z wyjścia zadowolony 
Myślałem nad dzieleniem pozycji, pokombinuje coś, bo wkurza mnie, że często mógłbym mieć chociaż trochę zamiast BE lub po prostu złapać większy ruch luźno zostawioną pozycją... Masz jakiś pomysł Radoslav?
Dzisiaj zrobione 20% konta, jak na razie wystarczy. Może coś zagram wieczorem, ale to zależy od sytuacji.
Pozdrawiam, Midas

Myślałem nad dzieleniem pozycji, pokombinuje coś, bo wkurza mnie, że często mógłbym mieć chociaż trochę zamiast BE lub po prostu złapać większy ruch luźno zostawioną pozycją... Masz jakiś pomysł Radoslav?
Dzisiaj zrobione 20% konta, jak na razie wystarczy. Może coś zagram wieczorem, ale to zależy od sytuacji.
Pozdrawiam, Midas