Złoty graal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Re: Złoty graal

Nieprzeczytany post autor: adamkaluza »

Midas pisze:Impuls trendowy -> korekta do fibo 50/61.8 (jeżeli gramy na h1, to często tylko do 38.2 dochodzi) -> uklepanie poziomu (i zrobienie podwójnego dna/szczytu) lub od razu odbicie jeżeli jest 3 pkt LT + SR -> kolejny impuls, który jest naszym profitem.
Za to pochwała :) Jak to zrozumiałem (zacząłem zauważać) zmieniły się moje wyniki na FX :)
O sytuacji na ejku też pisałem u siebie:
2012-10-26_ejek_setup.png
Klasyka :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Dzięki za pochwałę, ucieszyła mnie strasznie :)

Ehh.. Zapowiada się strasznie nudny (chociaż dobrze zaczęty) weekend. Szkoły nie mam w tym tygodniu, żadnych imprez nie ma, forexu nie ma.. Chyba popracuję nad zarządzaniem pozycją, bo to przydałoby się poprawić (np. dzisiaj nie wiem czemu nie prowadziłem SL'a za pozycją tak jak mam w zasadach gry, byłoby z jednej pozycji o 25p więcej)

A tu część moich zasad gry (spisałem je sobie chyba przed wczoraj):

Prowadzenie pozycji:
1) 1/3 pozycji zamknięta na pierwszych ZL/SR (10-30p), kolejna 1/3 w momencie zamknięcia
pierwszej pozycji przestawiana jest na +1-10p ze sztywnym TP dalszym ostatnia 1/3 prowadzona
przez ręczny TS czyli po szczytach/dołkach na m5
2) NIE WYCHODZIMY RĘCZNIE Z POZYCJI, jedyna możliwość to po dogłębnej analizia przestawienie
bliżej TP lub podsunięcie SL'a pod cenę
3) Na noc może zostać jedynie część pozycji nr. 3 czyli prowadzona po szczytach/dołkach

Gdybym zastosował się do wyżej wymienionych reguł byłoby na jednej pozycji +5 a na drugiej +28 dodatkowo.

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Witam po weekendzie,

Udało mi się szczęśliwie otworzyć ten tydzień, ponieważ już jedna pozycja poszła, mianowicie long na edku. Połowa zamknięta na +9.5 (kliknąłem close jak było 11.5, ale niestety poszedł ruch ceny w dół o 2p nagle). Druga połowa jest na be zabezpieczona, ją chce potrzymać na około 25-30p zysku o ile nie wybiją.

Widać wszystko na screenie, więc nie będę opisywał.

Pozdrawiam, Midas

edit. Zamknięte na +0.5

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Ehh mogłem dać TP na ZL a nie na szczycie. Dupny jakiś ten dzień, nie wiem czy coś jeszcze będę grał dzisiaj.

Pozdro

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Ale dupny dzień, nie czułem rynku dzisiaj w ogóle. Dzisiaj -0.15% stanu konta.

Pierwsza pozycja była za 1/2 wielkości a druga za 1/4, czyli łącznie 3/4 normalnej stawki. To pierwsze wejście było o jakieś 3-4p za nisko. Zamknąłem, bo nie chcieli spadać, to nie.

Edit. W sumie przypuszczałem, że zrobią to co zrobili, tylko najpierw wybijając mi stopa, dlatego wyszedłem. Gdybym zostawił, to byłoby TP zaliczone.

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Siema,

short za 1/2 stawki poszedł na ejku, potem wrzucę screena już zamkniętego.

edit. zaliczony SL -6.6p. Nie wiem co oni zrobili, jakoś dziwnie się zachowali bez sensu. W sumie pod trend zagrywka, ale jakoś tak dziwnie to narysowali. A skoro S nie chce iść to będę szukał L'ki od 3odbicia małej lt m5 + sr'a.

Pozdro

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Grałem L od sr'a, nie czekałem na LT, zagrane raczej na intuicję, która podpowiadała, że taki układ, w takim czasie i w takim trendzie odbije od sr i nie będzie szło do lt. Niby teraz jest 3odbicie od lt i sr, no ale czas nie ten i układ h1 nie ten, ja nie gram longów. Będę próbował ustrzelić jakiegoś shorta z podwójnego szczytu albo jak przebiją LT to retest do 50fibo ruchu i może sr'a i tam S.

Ogólnie strasznie mi się nie podoba to co się dzieje na rynku w tym tygodniu. Niby są ruchy po 50-100p, ale takie z dupy. No ogólnie nie czuję rynku, dzisiaj jak na razie na minimalnym minusie jestem rzędu 10 centów.

Mam 2 pytania do osób czytających:
1) Kiedy zacznie działać giełda w stanach? Wiadomo czy nie? Ja się nie orientuję i nie wiem gdzie się taki rzeczy sprawdza, a wp czy onetu nie będę czytał :D
2) Po zmianie czasu dane, które były o 14;30 są o 13;30?

a tak btw, to ten long był za pełną stawkę czyli 0.04 lota, a short za 0.02 dlatego na 0 jestem, bo pół zamknąłem na +7 a pół na be poszło.

edit. To S by mi pasowało od okolic 103.907 jeżeli by robili coś w stylu podwójnego szczytu, bo do samego szczytu moim zdaniem nie dojdą. Jeżeli przebiją lt a potem będę retestować to tak okolice 103.78-81, to jak dla mnie bardziej ryzykowne by było niż z 103.907
Pozdro

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Midas pisze:No ogólnie nie czuję rynku
Heh, a co ja mam powiedzieć, jeśli przypadkowe transakcje zarabiają, a świadome tracą? :-/

Obrazek
2) Po zmianie czasu dane, które były o 14;30 są o 13;30?
Tu masz dobry kalendarz:
http://www.xtb.pl/strefa-analityczna/ka ... konomiczny

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Wirus, Ty demujesz nadal? Nie grasz na realu?

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Midas pisze:Wirus, Ty demujesz nadal? Nie grasz na realu?
Nie nadal, dopiero zacząłem ;) Ostatnia transakcja na realu była 26.10. Na demo bawię się w "eksperyment" Moneta z kością, a w Armadzie testuję SL = TP ;) Nie gram na realu, żeby się nie sugerować wejściami z demo :>

ODPOWIEDZ