Grałem L od sr'a, nie czekałem na LT, zagrane raczej na intuicję, która podpowiadała, że taki układ, w takim czasie i w takim trendzie odbije od sr i nie będzie szło do lt. Niby teraz jest 3odbicie od lt i sr, no ale czas nie ten i układ h1 nie ten, ja nie gram longów. Będę próbował ustrzelić jakiegoś shorta z podwójnego szczytu albo jak przebiją LT to retest do 50fibo ruchu i może sr'a i tam S.
Ogólnie strasznie mi się nie podoba to co się dzieje na rynku w tym tygodniu. Niby są ruchy po 50-100p, ale takie z dupy. No ogólnie nie czuję rynku, dzisiaj jak na razie na minimalnym minusie jestem rzędu 10 centów.
Mam 2 pytania do osób czytających:
1) Kiedy zacznie działać giełda w stanach? Wiadomo czy nie? Ja się nie orientuję i nie wiem gdzie się taki rzeczy sprawdza, a wp czy onetu nie będę czytał

2) Po zmianie czasu dane, które były o 14;30 są o 13;30?
a tak btw, to ten long był za pełną stawkę czyli 0.04 lota, a short za 0.02 dlatego na 0 jestem, bo pół zamknąłem na +7 a pół na be poszło.
edit. To S by mi pasowało od okolic 103.907 jeżeli by robili coś w stylu podwójnego szczytu, bo do samego szczytu moim zdaniem nie dojdą. Jeżeli przebiją lt a potem będę retestować to tak okolice 103.78-81, to jak dla mnie bardziej ryzykowne by było niż z 103.907
Pozdro
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.