Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
candleelephants2
Gaduła
Gaduła

Re: Dukascopy - ECN

Post autor: candleelephants2 »

nie nie mogę bo jest to zdecydowanie za wolne rozwiązanie...
gdzieś jest to drzewo.

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Post autor: raposo »

Chodzi o przesuwanie SL/TP jako linii po wykresie? Jeśli tak to "skok" jest zależny od skali wykresu. Ja właśnie przesuwam sobie SL myszką i skacze co 0.2 pips.
Przy edycji parametru w nowym oknie i klikaniu zmiany w górę lub w dół przeskakuje od razu o 0.1 pips.

-- Dodano: śr 10-10-2012, 14:36 --

W życie weszła nowość, która powinna ucieszyć niektóre osoby. Już nie trzeba przy otwieraniu rachunku dzwonić do Dukascopy Europe, odbywać rozmowy w obcym języku i ustalać PINu. Teraz przychodzi on SMSem na numer komórkowy podany przy rejestracji.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
candleelephants2
Gaduła
Gaduła

niestety nie wiem czemu u mnie tak nie jest tylko niezależnie od tego czy bardzo przybliżam wykres, czy oddalam skok ceny jest o 0,5p.
Dokładnie mi chodzi o to gdy chce szybko umieścić zlecenie oczekujące na Sell > klikam prawym> zlecenie STOP po stronie sprzedaży po cenie BID> pojawiają się linie SL, TP, Entry i te wszystkie linie mogę fizycznie przesuwać min co 0,5p.
na screenie w momencie przesuwania zresztą widać minimalny skok. Niby pierdoła ale chciałbym móc zlecenie ustawić 0,2 pod dołkiem a nie tracić za każdym razem te 0,3 do Tp i do SL.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
gdzieś jest to drzewo.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Hm... Wiem już o co Ci chodzi, bo przed chwilą faktycznie też mi SL skakał co 0.5 pips jednak jak już go zatwierdziłem parę razy po edycji to zaczął przestawiać się o wskazaną ilość. Sprawdź czy u Ciebie też tak będzie. Oczywiście wiem, że to nie rozwiązuje problemu i zgłoszę to Dukascopy by sprawdzili od czego to zależy.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
candleelephants2
Gaduła
Gaduła

Niestety u mnie to nie działa.
Jakbyś się czegoś dowiedział będę wdzięczny jak dasz znać.
gdzieś jest to drzewo.

FXMario
Bywalec
Bywalec

Post autor: FXMario »

Panowie Panie,
wykres 10sek, cena ask, zlecenie nie weszło choc jak dla mnie powinno-minimalnie ale jednak powinno.
Reklamował cos ktos kiedys u nich, a byc moze racji nie mam to tez mnie tu wyprostowac prosze
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

W zleceniu można wybrać rodzaj ceny (bid, ask) po której przekroczeniu zlecenie jest aktywowane. Strzelam, że zabrakło bardzo mało (wielkość spreadu) by pozycja została otwarta ale tak jak pisałem na PW, najlepiej skontaktować się z Dukascopy, które sprawdzi to w logach lub systemie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

FXMario
Bywalec
Bywalec

Post autor: FXMario »

No pisałem do nich z rana, cały dzien prawie minał i cisza, ale oki zobaczymy co napisza
Dzieki

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Platforma na OS Android dla rachunków rzeczywistych jest już także dostępna w Dukascopy Europe.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Miszcz
Gaduła
Gaduła

Post autor: Miszcz »

Niestety nie działa - wywala z błędem autoryzacji, chyba że w weekend nie można się zalogować.

ODPOWIEDZ