Byle do przodu :)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Re: Byle do przodu :)

Nieprzeczytany post autor: peter_r »

Dzień zły, ale nie tragiczny..zamknięte gbpaud na +11, edek na be i pilnuję.
Staram się zapisać sobie jak najkrócej jest to możliwe jak analizować L czy S i poziomy jakie kiedy.

1) obecna świeca – open, high i low i utworzenie tego w ramach różnych tf
2) poprzednia świeca czy to MN W1 D1 i ich high low(open,close też), ZL w jej obrębie na niższych TF i pivot(połowa, zwłaszcza gdy jest to długa świeca)
a. Np. jesteśmy w inside MN, lecimy w dół – potencjalny test low, odbicie od ZL przy ½ lub low świecy lub zl w ramach tf-u niżej(w1) w niej
3) W przypadku wybicia z zasięgu poprzedniej świecy – interesują nas kolejne szczyty/dołki (bazy S/D) z lewej strony wykresu w ramach poprzedniego BO – Zlki oraz ew. fibo
4) W przypadku wybicia z zakresu poprzedniego BO – interesuje nas lewa strona wykresu, poprzednie szczyty/dołki ogólnie oraz obecne dołki i szczyty
5) MN,W1,D1 powyżej; D1 i niżej – bazy S/D – over/under powinienem analizować..

=> męczę się jak jakiś filozof

lub

1) Ogólne ogarnięcie poziomów D1.
2) Włażę na jakiś TF np m15
3) Szukam baz s/d/zl i w którą stronę ostatnio zarabiamy w danym czasie(tf) (szczyty dołki) ew. kolor świecy x TF wyżej
4) Zakładam kontynuację kierunku do następnej linii w jakimś czasie (musi być miejsce)
[musi być zmienność]

Dzisiaj łącznie ..rano było -350 pipsów thx to automat...wieczorem jest -325..udało się wyrwać ~2% .

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Popołudniowe..zostawiłem skoro nie wycięło, gonienie ceny..tp.
edit;
9:30am EUR ECB President Draghi Speaks

ulala

Muszę wyjść także o 8 wejście na + kilka...łącznie +29,6.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

hmm dzisiaj +52 +7,38%. Rano wziąłem 11p z 70pipowego ruchu (hehe), ale i tak bym zamykał przed newsami..
Wejścia w L zgodnie z analizą od małego TF do większego + odbicie od ważnego poziomu. Grałem do 50% spadków, ale różnie to można kreślić - czekam na dalszy rozwój wydarzeń i następny pz...
edit: o 12 dałem S - obecnie SL =2,4 i 5....

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Nie wiem co dali w tym nowym winampie, ale mi ścinał PC od kilku miesięcy...przeinstalowałem na 2.91 - już nie muli jak zmienia utwór.

Co do dzisiejszego trejdowania..postanowiłem wychodzić w miarę możliwości w okolicach ekstremów...obecnie 1 S prosi się o SL'a, w razie zaliczenia poczekam do 15...jak wyjdziemy ponad sl'a to znów test daily open i pewnie znów dam S....zakładam że wrócimy na dół. :o
Jak narazie 1 sl.

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Zamykam platformę...+76 pipek w sumie dziś(część pozycji*2 więc ~40 powiedzmy normalnie), ale dużo zmarnowanych okazji no i zmęczenie...jednak dobrze jest robić sobie przerwy. To do - rzucić okiem na świece d1 h4 i h1 przy ustalaniu tp :)
Im prostszy system tym łatwiej ogarnąć...i mniej się męczę..także teraz jedyne co robię z systemem to upraszczam....wywalam zbędne okienka..indykatorów i tak prawie nie używam - choć kilka mi bardzo pomaga.

z piramidowania jakimś automatem raczej zrezygnuję, częściowe zamykanie pozycji - myślę że zrobię coś typu 50% na pierwszym ekstremum i 50% zostawić lub 30% 30% i reszta..ale to w weekend.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

peter_r pisze:Zamykam platformę...+76 pipek w sumie dziś(część pozycji*2 więc ~40 powiedzmy normalnie), ale dużo zmarnowanych okazji no i zmęczenie...jednak dobrze jest robić sobie przerwy. To do - rzucić okiem na świece d1 h4 i h1 przy ustalaniu tp :)
Im prostszy system tym łatwiej ogarnąć...i mniej się męczę..także teraz jedyne co robię z systemem to upraszczam....wywalam zbędne okienka..indykatorów i tak prawie nie używam - choć kilka mi bardzo pomaga.

z piramidowania jakimś automatem raczej zrezygnuję, częściowe zamykanie pozycji - myślę że zrobię coś typu 50% na pierwszym ekstremum i 50% zostawić lub 30% 30% i reszta..ale to w weekend.
I to słuszna droga - droga do zwycięstwa :D

Ogranicz np. do szukania wejść w okolicach otwarcia londynu lub usa - zobaczysz znacznie lepsze efekty bo widzę, że raczej nastawiasz się na większe strzały ceny niż parę pipsów.

cdn..
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

klonmarcin pisze:
peter_r pisze:Zamykam platformę...+76 pipek w sumie dziś(część pozycji*2 więc ~40 powiedzmy normalnie), ale dużo zmarnowanych okazji no i zmęczenie...jednak dobrze jest robić sobie przerwy. To do - rzucić okiem na świece d1 h4 i h1 przy ustalaniu tp :)

I to słuszna droga - droga do zwycięstwa :D

Ogranicz np. do szukania wejść w okolicach otwarcia londynu lub usa - zobaczysz znacznie lepsze efekty bo widzę, że raczej nastawiasz się na większe strzały ceny niż parę pipsów.

cdn..
Ano dziękuję - ewolucja cały czas trwa, pisałem wcześniej że ograniczę do pewnych punktów zgodnie z Twoimi i kerimba sugestiami, ale życie to trochę weryfikuje - trzeba się dostosować pod zajęcia na uczelni. Zrobię sobie za 1-2 tyg. kalendarz grania w google lub alarmclock poustawiam i wg. Niego -no brain no pain.
Dzisiaj się nie nastawiałem na nic, rano wolałem zamknąć minimalny zysk na pierwszym wsparciu niż zobaczyć sl lub be po powrocie :P

Później starałem się wyrwać ile się da grając zgodnie z ruchem ceny do najbliższego ekstremum...aż w końcu się zmęczyłem i po kilku próbach dania S zamknąłem zbyt wcześnie..zagrałem na L przy oporze, myśląc że dojdziemy sobie wyżej i ponowię S...hehehe dobrze że wąski SL..gdybym dał np 30 to skończyłoby się b. źle dla konta.
Widziałem że to było zagranie(obrazek) z targetem na M15+(pinbara M30/H1 zauważyłem dopiero po zamknięciu zlecenia) a zamknąłem na ekstremum M5.

W każdym razie dziś poza porannym zagraniem starałem się wyczuć ruch w kolejności od m1 do h4 i chyba jest lepiej (zwykle robiłem odwrotnie.. MN->H1, próbując znaleść miejsce odbicia i czekając jak cena tam dojdzie, lub waląc na ślepo z armaty wcześniej).

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Odpoczął, sprawdził, zagrał, czeka. (możliwe odbicie od pivota pewnej świecy + MZ)..chyba muszę sobie postudiować historię co się dzieje jak wracamy do MZ d1...wtedy był mocno skupowany a teraz.. :?:

Acha czaję, zeszliśmy do ZL na 2863 w końcu...
Ostatnio zmieniony 09 paź 2012, 19:37 przez peter_r, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Zzzz...obecna M15 nie zamyka się zbyt optymistycznie..h1 "pinbar", ale raczej na wzrosty w tym miejscu..SL -8,4 pipsa dotknięty..klops. Hmm kiedy dalej brać Lki? Dotarliśmy do close w1..spadniemy do otwarcia luki? ..........................odpuszczam do 22

No i po rozmowie z andy'm zastanawiam się jak prowadzić pozycje np. jak rano wychodzę i mnie nie ma...
TS-> wytnie, odpada
TS po szczytach/dołkach[jaki tf? zig-zag czy świece? ciągle czy z opóźnieniem np 15minut lub co 15 minut?] -> może wytnie, ale do rozważenia, taki trail+pare pipek zabezpieczenia w razie dużych ruchów - ok
TP za daleko(błąd operatora) -> wróci i wytnie -> coś musi zabezpieczać tak czy siak
częściowe zamykanie 50/50 -> ok sensowne się to wydaje więc będzie tp1 tp2
50/50 + be -> ok to mi pasuje, proste i rozsądne.
piramidowanie - skomplikowane, ryzykowne..może za pół roku coś rozsądnego wymyśle

A co jak zawrócą przed TP lub konsola przez 3 godziny..wypada zamknąć choćby 50% po jakimś czasie..dajmy na to przed 10:30 naszego czasu..(wejście o 7/8 rano).
Ok ok..ale co jak zamknięcie będzie po najgorszej cenie?
No to wypada dać jeszcze jakieś domykanie zysku pod koniec tych 3 godzin..hmm no to może znaleźć ostatni szczyt/dołek i próbować zamknąć w obrębie X pipsów w czasie 3h minus np. 15 minut a jak nie to normalnie po 3 godzinach. Trza sprawdzić.

Ręcznie takie coś to by była masakra :shock: to do roboty.. :lol:

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Jutro wrzucę tylko wieczorem..mało czasu będzie więc mało zagrań...

ODPOWIEDZ