Byle do przodu :)
Re: Byle do przodu :)
Dzień zły, ale nie tragiczny..zamknięte gbpaud na +11, edek na be i pilnuję.
Staram się zapisać sobie jak najkrócej jest to możliwe jak analizować L czy S i poziomy jakie kiedy.
1) obecna świeca – open, high i low i utworzenie tego w ramach różnych tf
2) poprzednia świeca czy to MN W1 D1 i ich high low(open,close też), ZL w jej obrębie na niższych TF i pivot(połowa, zwłaszcza gdy jest to długa świeca)
a. Np. jesteśmy w inside MN, lecimy w dół – potencjalny test low, odbicie od ZL przy ½ lub low świecy lub zl w ramach tf-u niżej(w1) w niej
3) W przypadku wybicia z zasięgu poprzedniej świecy – interesują nas kolejne szczyty/dołki (bazy S/D) z lewej strony wykresu w ramach poprzedniego BO – Zlki oraz ew. fibo
4) W przypadku wybicia z zakresu poprzedniego BO – interesuje nas lewa strona wykresu, poprzednie szczyty/dołki ogólnie oraz obecne dołki i szczyty
5) MN,W1,D1 powyżej; D1 i niżej – bazy S/D – over/under powinienem analizować..
=> męczę się jak jakiś filozof
lub
1) Ogólne ogarnięcie poziomów D1.
2) Włażę na jakiś TF np m15
3) Szukam baz s/d/zl i w którą stronę ostatnio zarabiamy w danym czasie(tf) (szczyty dołki) ew. kolor świecy x TF wyżej
4) Zakładam kontynuację kierunku do następnej linii w jakimś czasie (musi być miejsce)
[musi być zmienność]
Dzisiaj łącznie ..rano było -350 pipsów thx to automat...wieczorem jest -325..udało się wyrwać ~2% .
Staram się zapisać sobie jak najkrócej jest to możliwe jak analizować L czy S i poziomy jakie kiedy.
1) obecna świeca – open, high i low i utworzenie tego w ramach różnych tf
2) poprzednia świeca czy to MN W1 D1 i ich high low(open,close też), ZL w jej obrębie na niższych TF i pivot(połowa, zwłaszcza gdy jest to długa świeca)
a. Np. jesteśmy w inside MN, lecimy w dół – potencjalny test low, odbicie od ZL przy ½ lub low świecy lub zl w ramach tf-u niżej(w1) w niej
3) W przypadku wybicia z zasięgu poprzedniej świecy – interesują nas kolejne szczyty/dołki (bazy S/D) z lewej strony wykresu w ramach poprzedniego BO – Zlki oraz ew. fibo
4) W przypadku wybicia z zakresu poprzedniego BO – interesuje nas lewa strona wykresu, poprzednie szczyty/dołki ogólnie oraz obecne dołki i szczyty
5) MN,W1,D1 powyżej; D1 i niżej – bazy S/D – over/under powinienem analizować..
=> męczę się jak jakiś filozof
lub
1) Ogólne ogarnięcie poziomów D1.
2) Włażę na jakiś TF np m15
3) Szukam baz s/d/zl i w którą stronę ostatnio zarabiamy w danym czasie(tf) (szczyty dołki) ew. kolor świecy x TF wyżej
4) Zakładam kontynuację kierunku do następnej linii w jakimś czasie (musi być miejsce)
[musi być zmienność]
Dzisiaj łącznie ..rano było -350 pipsów thx to automat...wieczorem jest -325..udało się wyrwać ~2% .
Popołudniowe..zostawiłem skoro nie wycięło, gonienie ceny..tp.
edit;
9:30am EUR ECB President Draghi Speaks
ulala
Muszę wyjść także o 8 wejście na + kilka...łącznie +29,6.
edit;
9:30am EUR ECB President Draghi Speaks
ulala
Muszę wyjść także o 8 wejście na + kilka...łącznie +29,6.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
hmm dzisiaj +52 +7,38%. Rano wziąłem 11p z 70pipowego ruchu (hehe), ale i tak bym zamykał przed newsami..
Wejścia w L zgodnie z analizą od małego TF do większego + odbicie od ważnego poziomu. Grałem do 50% spadków, ale różnie to można kreślić - czekam na dalszy rozwój wydarzeń i następny pz...
edit: o 12 dałem S - obecnie SL =2,4 i 5....
Wejścia w L zgodnie z analizą od małego TF do większego + odbicie od ważnego poziomu. Grałem do 50% spadków, ale różnie to można kreślić - czekam na dalszy rozwój wydarzeń i następny pz...
edit: o 12 dałem S - obecnie SL =2,4 i 5....
Nie wiem co dali w tym nowym winampie, ale mi ścinał PC od kilku miesięcy...przeinstalowałem na 2.91 - już nie muli jak zmienia utwór.
Co do dzisiejszego trejdowania..postanowiłem wychodzić w miarę możliwości w okolicach ekstremów...obecnie 1 S prosi się o SL'a, w razie zaliczenia poczekam do 15...jak wyjdziemy ponad sl'a to znów test daily open i pewnie znów dam S....zakładam że wrócimy na dół.
Jak narazie 1 sl.
Co do dzisiejszego trejdowania..postanowiłem wychodzić w miarę możliwości w okolicach ekstremów...obecnie 1 S prosi się o SL'a, w razie zaliczenia poczekam do 15...jak wyjdziemy ponad sl'a to znów test daily open i pewnie znów dam S....zakładam że wrócimy na dół.

Jak narazie 1 sl.
Zamykam platformę...+76 pipek w sumie dziś(część pozycji*2 więc ~40 powiedzmy normalnie), ale dużo zmarnowanych okazji no i zmęczenie...jednak dobrze jest robić sobie przerwy. To do - rzucić okiem na świece d1 h4 i h1 przy ustalaniu tp 
Im prostszy system tym łatwiej ogarnąć...i mniej się męczę..także teraz jedyne co robię z systemem to upraszczam....wywalam zbędne okienka..indykatorów i tak prawie nie używam - choć kilka mi bardzo pomaga.
z piramidowania jakimś automatem raczej zrezygnuję, częściowe zamykanie pozycji - myślę że zrobię coś typu 50% na pierwszym ekstremum i 50% zostawić lub 30% 30% i reszta..ale to w weekend.

Im prostszy system tym łatwiej ogarnąć...i mniej się męczę..także teraz jedyne co robię z systemem to upraszczam....wywalam zbędne okienka..indykatorów i tak prawie nie używam - choć kilka mi bardzo pomaga.
z piramidowania jakimś automatem raczej zrezygnuję, częściowe zamykanie pozycji - myślę że zrobię coś typu 50% na pierwszym ekstremum i 50% zostawić lub 30% 30% i reszta..ale to w weekend.
- klonmarcin
- Maniak
I to słuszna droga - droga do zwycięstwapeter_r pisze:Zamykam platformę...+76 pipek w sumie dziś(część pozycji*2 więc ~40 powiedzmy normalnie), ale dużo zmarnowanych okazji no i zmęczenie...jednak dobrze jest robić sobie przerwy. To do - rzucić okiem na świece d1 h4 i h1 przy ustalaniu tp

Ogranicz np. do szukania wejść w okolicach otwarcia londynu lub usa - zobaczysz znacznie lepsze efekty bo widzę, że raczej nastawiasz się na większe strzały ceny niż parę pipsów.
cdn..
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
Ano dziękuję - ewolucja cały czas trwa, pisałem wcześniej że ograniczę do pewnych punktów zgodnie z Twoimi i kerimba sugestiami, ale życie to trochę weryfikuje - trzeba się dostosować pod zajęcia na uczelni. Zrobię sobie za 1-2 tyg. kalendarz grania w google lub alarmclock poustawiam i wg. Niego -no brain no pain.klonmarcin pisze:I to słuszna droga - droga do zwycięstwapeter_r pisze:Zamykam platformę...+76 pipek w sumie dziś(część pozycji*2 więc ~40 powiedzmy normalnie), ale dużo zmarnowanych okazji no i zmęczenie...jednak dobrze jest robić sobie przerwy. To do - rzucić okiem na świece d1 h4 i h1 przy ustalaniu tp
z piramidowania jakimś automatem raczej zrezygnuję, częściowe zamykanie pozycji - myślę że zrobię coś typu 50% na pierwszym ekstremum i 50% zostawić lub 30% 30% i reszta..ale to w weekend.![]()
Ogranicz np. do szukania wejść w okolicach otwarcia londynu lub usa - zobaczysz znacznie lepsze efekty bo widzę, że raczej nastawiasz się na większe strzały ceny niż parę pipsów.
cdn..
Dzisiaj się nie nastawiałem na nic, rano wolałem zamknąć minimalny zysk na pierwszym wsparciu niż zobaczyć sl lub be po powrocie

Później starałem się wyrwać ile się da grając zgodnie z ruchem ceny do najbliższego ekstremum...aż w końcu się zmęczyłem i po kilku próbach dania S zamknąłem zbyt wcześnie..zagrałem na L przy oporze, myśląc że dojdziemy sobie wyżej i ponowię S...hehehe dobrze że wąski SL..gdybym dał np 30 to skończyłoby się b. źle dla konta.
Widziałem że to było zagranie(obrazek) z targetem na M15+(pinbara M30/H1 zauważyłem dopiero po zamknięciu zlecenia) a zamknąłem na ekstremum M5.
W każdym razie dziś poza porannym zagraniem starałem się wyczuć ruch w kolejności od m1 do h4 i chyba jest lepiej (zwykle robiłem odwrotnie.. MN->H1, próbując znaleść miejsce odbicia i czekając jak cena tam dojdzie, lub waląc na ślepo z armaty wcześniej).
Odpoczął, sprawdził, zagrał, czeka. (możliwe odbicie od pivota pewnej świecy + MZ)..chyba muszę sobie postudiować historię co się dzieje jak wracamy do MZ d1...wtedy był mocno skupowany a teraz.. 
Acha czaję, zeszliśmy do ZL na 2863 w końcu...

Acha czaję, zeszliśmy do ZL na 2863 w końcu...
Ostatnio zmieniony 09 paź 2012, 19:37 przez peter_r, łącznie zmieniany 1 raz.
Zzzz...obecna M15 nie zamyka się zbyt optymistycznie..h1 "pinbar", ale raczej na wzrosty w tym miejscu..SL -8,4 pipsa dotknięty..klops. Hmm kiedy dalej brać Lki? Dotarliśmy do close w1..spadniemy do otwarcia luki? ..........................odpuszczam do 22
No i po rozmowie z andy'm zastanawiam się jak prowadzić pozycje np. jak rano wychodzę i mnie nie ma...
TS-> wytnie, odpada
TS po szczytach/dołkach[jaki tf? zig-zag czy świece? ciągle czy z opóźnieniem np 15minut lub co 15 minut?]
może wytnie, ale do rozważenia, taki trail+pare pipek zabezpieczenia w razie dużych ruchów - ok
TP za daleko(błąd operatora)
wróci i wytnie
coś musi zabezpieczać tak czy siak
częściowe zamykanie 50/50
ok sensowne się to wydaje więc będzie tp1 tp2
50/50 + be
ok to mi pasuje, proste i rozsądne.
piramidowanie - skomplikowane, ryzykowne..może za pół roku coś rozsądnego wymyśle
A co jak zawrócą przed TP lub konsola przez 3 godziny..wypada zamknąć choćby 50% po jakimś czasie..dajmy na to przed 10:30 naszego czasu..(wejście o 7/8 rano).
Ok ok..ale co jak zamknięcie będzie po najgorszej cenie?
No to wypada dać jeszcze jakieś domykanie zysku pod koniec tych 3 godzin..hmm no to może znaleźć ostatni szczyt/dołek i próbować zamknąć w obrębie X pipsów w czasie 3h minus np. 15 minut a jak nie to normalnie po 3 godzinach. Trza sprawdzić.
Ręcznie takie coś to by była masakra
to do roboty.. 
No i po rozmowie z andy'm zastanawiam się jak prowadzić pozycje np. jak rano wychodzę i mnie nie ma...
TS-> wytnie, odpada
TS po szczytach/dołkach[jaki tf? zig-zag czy świece? ciągle czy z opóźnieniem np 15minut lub co 15 minut?]

TP za daleko(błąd operatora)

częściowe zamykanie 50/50

50/50 + be

piramidowanie - skomplikowane, ryzykowne..może za pół roku coś rozsądnego wymyśle
A co jak zawrócą przed TP lub konsola przez 3 godziny..wypada zamknąć choćby 50% po jakimś czasie..dajmy na to przed 10:30 naszego czasu..(wejście o 7/8 rano).
Ok ok..ale co jak zamknięcie będzie po najgorszej cenie?
No to wypada dać jeszcze jakieś domykanie zysku pod koniec tych 3 godzin..hmm no to może znaleźć ostatni szczyt/dołek i próbować zamknąć w obrębie X pipsów w czasie 3h minus np. 15 minut a jak nie to normalnie po 3 godzinach. Trza sprawdzić.
Ręcznie takie coś to by była masakra

Jutro wrzucę tylko wieczorem..mało czasu będzie więc mało zagrań...