Byle do przodu :)
Re: Byle do przodu :)
Teraz takie coś...możliwe że zaraz wyjdę z tego - a zwłaszcza przed danymi zamknę.
sl 6,8...
wyszedłem na +2,7pipsa
Mógłbym to zinterpretować jako umiarkowany błąd - nie było utworzonego HH - cały czas LH patrząc na M5..z drugiej strony zamknięcie H1 nad ostatnimi close wołało o close. 50/50 = zamykam.
sl 6,8...
wyszedłem na +2,7pipsa
Mógłbym to zinterpretować jako umiarkowany błąd - nie było utworzonego HH - cały czas LH patrząc na M5..z drugiej strony zamknięcie H1 nad ostatnimi close wołało o close. 50/50 = zamykam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 04 paź 2012, 13:17 przez peter_r, łącznie zmieniany 1 raz.
- klonmarcin
- Maniak
Możesz napisać coś więcej co to jest Manual wejsciacz FBOZL i to we lewym górnym rogu? - przydało by się coś takiego 

Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
A piszę sobie półautomat od jakiegoś czasu...mogę Ci podesłać - ale ma dużo opcji i nie mogę wziąć 100% odpowiedzialności za jego działanie...
Linie rysuje jak ich nie ma i tryb linii jest włączony, później sobie przestawiam te sl/tp i do ew. wejścia - jak umiesz zrozumieć/przeczytać i sobie ew. zedytować kod to Ci to się może przyda. W innym wypadku coś źle włączysz i przestawi sl/tp albo wejdzie i strata:/
Jak coś to pisz na pw
Linie rysuje jak ich nie ma i tryb linii jest włączony, później sobie przestawiam te sl/tp i do ew. wejścia - jak umiesz zrozumieć/przeczytać i sobie ew. zedytować kod to Ci to się może przyda. W innym wypadku coś źle włączysz i przestawi sl/tp albo wejdzie i strata:/
Jak coś to pisz na pw

Sprzedałem sobie 3x..raz ok 2 razy jak leszcz po złej cenie, ogólnie powiedzmy -3pipsy...wcześniej zdobyłem kilka.
Ten dobry raz był po dobrym wyznaczeniu poziomu z M1 a następnie szybkim wejściu..
:
Warto odrabiać lekcje - notować co się dzieje przy newsach, przed newsami, jakie poziomy działają jeżeli już coś ma zadziałać.
Ten dobry raz był po dobrym wyznaczeniu poziomu z M1 a następnie szybkim wejściu..
:
Warto odrabiać lekcje - notować co się dzieje przy newsach, przed newsami, jakie poziomy działają jeżeli już coś ma zadziałać.
Wejście ...jak strategia to strategia = trza brać. Jest jedno "ale" - mianowicie bujamy się koło pełnej liczby i podebranie było dość słabe...tp na 43, ale potencjalnie nic z tego może nie wyjść..bardzo wolno im to idzie...zwykle po 15 minutach byli daleko 
1/3 normalnej pozycji..
SL 8,6 pipsa.
Na następnej H1 dałem L 2/3 pozycji, zamknąłem na plus, ponowiłem, zamknąłem na plus przed końcem H1..czekam na 11, ale widzę że ciągną do góry pod close H4 prawdopodobnie

1/3 normalnej pozycji..
SL 8,6 pipsa.
Na następnej H1 dałem L 2/3 pozycji, zamknąłem na plus, ponowiłem, zamknąłem na plus przed końcem H1..czekam na 11, ale widzę że ciągną do góry pod close H4 prawdopodobnie

Ok podsumowanie, wejść dziś nie będzie więcej..
Dzisiaj +0,06%...
Demo, Balance było 3k
Balance: $3156.53
Equity: (100.00%) $3156.53
Highest: (Oct 04) $3214.09
Week 1
Gain: +5.22%
Drawdown: 3.44%
Longs Won: 53%
Shorts Won: 48%
Best Trade (Pips): (Oct 01) 28.1
Worst Trade (Pips): (Oct 01) -23.5
Lot był 0,3 przy sl 8-25
pełna pozycja
2% risk
sl 15 lot 0,4
sl 8 0,7 [b. wąski sl - lepiej zmniejszyć pozycję i dać miejsce]
sl 25 0,2 [b. szeroki sl]
Czyli w przyszłym tyg. pełna pozycja będzie min 0,2 max 0,4.
Sporo ulepszyłem w strategii w tym tygodniu z czego jestem zadowolony..
Dzisiaj +0,06%...
Demo, Balance było 3k
Balance: $3156.53
Equity: (100.00%) $3156.53
Highest: (Oct 04) $3214.09
Week 1
Gain: +5.22%
Drawdown: 3.44%
Longs Won: 53%
Shorts Won: 48%
Best Trade (Pips): (Oct 01) 28.1
Worst Trade (Pips): (Oct 01) -23.5
Lot był 0,3 przy sl 8-25
pełna pozycja
2% risk
sl 15 lot 0,4
sl 8 0,7 [b. wąski sl - lepiej zmniejszyć pozycję i dać miejsce]
sl 25 0,2 [b. szeroki sl]
Czyli w przyszłym tyg. pełna pozycja będzie min 0,2 max 0,4.
Sporo ulepszyłem w strategii w tym tygodniu z czego jestem zadowolony..
Masakra. Nie patrzyłem, ale widać oczywiście po czasie że euraud eksplodował.259 pisze:Znaczy się co się polepszy to się popie...Esco pisze:Flow z crossów.259 pisze:Co jest grane? EURAUD?
Ale nie ma co się dziwić - jak Euro leciało do zero było parkowane w Australii. I było do tego mnóstwo rozmaitych powodów. Dla każdego coś miłego.
A teraz jest tyle samo, a może i więcej powodów do odwrotu... mówię o EURADU w szczególności.. bardzo ciekawy przypadek gdzie jedna para, nawet nie tyle para co jeden czynnik działający na jedną parę robi tak globalną zmianę - nigdy nie należy ignorować korelacji ;-)
W1 ojro +291 aud -334 :O
Dane...wygląda na dalsze ruchy na Eur,Aud, NZD(może gonić Audka), gbp..od środy usd,jpy,cad.
Jak będzie czas (zaczyna się semestr)
to w pon. gram eurusd z poglądem na eurgbp/eurnzd/euraud/audusd
wtorek eurusd/euraud/audusd zależnie od pon.
środa j.w.
czw j.w. +/- usdjpy
pt usdjpy
Mon Oct 15 masa danych z dolca..ciekawe jak będą się pozycjonować pod to..w ten piątek.
Dotarliśmy już do jakiegoś poziomu na eu widziałbym małą korektę z 70 pipsów i dalej up..ale to jeszcze sobie przemyślę - nie pasuje mi to, bo dopiero co się wybiliśmy z 5 dniowego zakresu...no ale świeca D1 z małym ciałem i dość sporymi knotami może to też sugerować. W perspektywie tygodnia nadal L.. Wg ostatnich godzin na wykresie też L.
Poziomy do zdobycia.. 3115,3172..3235[,3330] potencjalny koniec rajdu lub korekta
do odbicia od..3000, 3020..2970..2920
Rano i tak obieram kierunek jaki pokażą i albo mały sl albo większy tp i tyle.
Jak będzie czas (zaczyna się semestr)
to w pon. gram eurusd z poglądem na eurgbp/eurnzd/euraud/audusd
wtorek eurusd/euraud/audusd zależnie od pon.
środa j.w.
czw j.w. +/- usdjpy
pt usdjpy
Mon Oct 15 masa danych z dolca..ciekawe jak będą się pozycjonować pod to..w ten piątek.
Dotarliśmy już do jakiegoś poziomu na eu widziałbym małą korektę z 70 pipsów i dalej up..ale to jeszcze sobie przemyślę - nie pasuje mi to, bo dopiero co się wybiliśmy z 5 dniowego zakresu...no ale świeca D1 z małym ciałem i dość sporymi knotami może to też sugerować. W perspektywie tygodnia nadal L.. Wg ostatnich godzin na wykresie też L.
Poziomy do zdobycia.. 3115,3172..3235[,3330] potencjalny koniec rajdu lub korekta

Rano i tak obieram kierunek jaki pokażą i albo mały sl albo większy tp i tyle.
Hm zostawiłem ea na noc..wtopił 20,82%..błąd znaleziony(resetowanie licznika o 23..a odpalony o 23..wiadomo co się stało..10*0.2 lota)..nie wliczę tego do wyniku 

Hmm ok więc wczorajsze zagranie było zgodne z analizą(po co mi to?), niezgodne z planem(ostatnie fbo było na S)..liczę -2%.
Rano zagranie z analizą....częściowo niezgodne z planem(ostatnie fbo było na S, ale można było zakładać odbicie od tej strefy..można było ciachnąć pipsy..a skończyło się dołożeniem na następnej h1 i wycięciem obydwu L...-1,8%...
= -3,8% jak narazie...poczekam na 11.[10 naszego lub 11..osiedliśmy na MZ]...zzzzzz
Zastanawiam się czy nie zaprzestać "próby określania kierunku" w analizie przed sesją...jak narazie to tylko przeszkadza. Wyznaczać tylko poziomy 2-4 kreski i skupić się na tym co się będzie działo przy nich.
Rano zagranie z analizą....częściowo niezgodne z planem(ostatnie fbo było na S, ale można było zakładać odbicie od tej strefy..można było ciachnąć pipsy..a skończyło się dołożeniem na następnej h1 i wycięciem obydwu L...-1,8%...
= -3,8% jak narazie...poczekam na 11.[10 naszego lub 11..osiedliśmy na MZ]...zzzzzz
Zastanawiam się czy nie zaprzestać "próby określania kierunku" w analizie przed sesją...jak narazie to tylko przeszkadza. Wyznaczać tylko poziomy 2-4 kreski i skupić się na tym co się będzie działo przy nich.