Byle do przodu :)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Re: Byle do przodu :)

Nieprzeczytany post autor: peter_r »

Dodałem sobie do tego żeby wyskakiwał alert 5 minut przed połową i pełną godziną..a jest tam jeszcze odpalenie dźwięku o danej nazwie z folderu sounds bodajże jeżeli dotknie tp lub sl :D

edit: no i mamy standard..mocny ruch..konsola..jutro/pojutrze znów ruszy..i pewnie jak zwykle przed/po danych dla dolca...a dziś w nocy dla audka..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Ok dziś błąd..którego początki były już wczoraj wieczorem..wlazłem sobie do działu DT..szukając opinii...to było w sumie małe zło, ale rano wstałem wcześniej i wlazłem wcześniej (!) niż wg. systemu (7.30)..później próbowałem hedgować, na początku się udało, później się zorientowałem że zapomniałem sprawdzić kiedy są newsy..no i nie wziąłem sygnału ze strategii o 8 walcząc ze swoimi opiniami i strachem a rynek sobie poszedł.
Zresztą nie pierwszy raz na siłę próbuję interpretować wydarzenia rynkowe - z tego co pamiętam rzadko się to kończy dobrze..musiałbym poświęcić sporo czasu na analizę ich oddziaływań..czego nie zrobię(w tym roku przynajmniej).
Dopisane do planu... Przy wejściach nie mogę kierować się opinią o rynku ani nie powinienem jej poszukiwać.
Tyyyyyyylkoooooooooo plan się liczyyyyyy :twisted:

Poza tym w czasie "pracy" nie powinienem szukać nowych rozwiązań...a chciałem sobie dodać alerta z ichimoku i ustawianie tego pochłonęło część mojej uwagi :563:

STOP TRADING na dziś, prześledzę sobie transakcje zawarte przez te 2 tygodnie, zrobię co miałem zrobić z planem, to konto demo idzie do kasacji i zaczynam od nowa od jutra. Taki mam nadzieję mobilizator - miesiąc (najlepiej na plus) zgodnie z planem albo nic :evil: Co więcej zwiększam ryzyko do 5%, żeby konto od razu poczuło jak popełnię błąd i z drugiej strony czy włączy mi się "GOD MODE" po serii zyskownych transakcji.

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Postanowiłem się skupić głównie nad london bo..r;r wydaje się ok..

2 wejścia różnie prowadzone i różnie trochę zarządzane..
1 - dużo hedżowania, głównie zysków, ale wpadł sl z 2x, z sl za szczytem, tp część zdjął automat - 30% (i tak byłem przy pc) a drugą ręcznie zamknałem zgodnie z analizą czasoekstremum..prawdopodobnie zrobię tak, żeby 30% zamykać na pierwszej zl, 30% o tym czasie, a pozostałe na BE o ile jakieś warunki zostaną spełnione (muszą być proste i jednoznaczne...).
+21,3 przez straty z hedge'owania..notabene lepiej bym na tym wyszedł nic nie kombinując - miało być L to było..jednak była spora szansa na fbo/konsolę więc wolałem tak zrobić.

2 - dwa razy hedżnięte ale dość szeroko - sl na szczycie dotknięty przy wybiciu, poza tym nie zdążyłem na 2 kontach szybko klikać...więc jest +14,1 +0,28% i +37,6 floating (6%)...tutaj część powinna być zamknięta już wcześniej ale nie zdążyłem :shock: a druga część czeka na kolejną zl'ke...

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

peter_r pisze:.prawdopodobnie zrobię tak, żeby 30% zamykać na pierwszej zl, 30% o tym czasie, a pozostałe na BE o ile jakieś warunki zostaną spełnione (muszą być proste i jednoznaczne...).
Więc teraz nad tym się zastanawiam, chciałbym zostawiać 30-50% trejda na kolejny dzień, jeżeli będzie okazja..
Chętnie wysłucham opinii o tym kiedy zostawilibyście trade na BE na dzień+ i jak wyznaczać target dla takiego czegoś(kiedy zdecydować o zamknięciu)... ode mnie:

Fundamenty:
cięcie stóp % ?
duża ilość newsów negatywnych/pozytywnych w krótkim czasie?

Technicznie:
Wybicie z konsoli na danym Tfie..im większy TF i im dłużej tym dalej może polecieć...
Objęcie poprzedniej świecy o małym ciele zwłaszcza w przeciwnym kolorze np. na D1+
Koniec korekty na wysokim tf(problem z wyznaczeniem)
Odbicie od pivota MN/W1
Odbicie od ZL daily
/ Po wybiciu: utworzenie MZ(odbicie od 1/2 świecy mniej więcej)

Kiedy zamknąć[do wyboru]:
Osiągnięcie ważnego(uwaga interpretacja .. ) szczytu/dołka na TF X będącego jednocześnie ZL
Przebicie TL TF-u X (jak wyznaczany jest ten TL?)
Połowa miesiąca/koniec miesiąca/tygodnia
....

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Jak czytam kolejne cudowne publikacje z d... po których kurs cudownie zawraca po wybiciu lub rate cut's przez agencje X po których kurs wycina sl'e to jednak się 3 razy zastanowię zanim coś zostawię na dłużej i 5 razy zanim klikne buy lub sell po 14....:) Ewentualnie muszę zdobyć jakieś darmowe newsy które by ostrzegąły..do mt4. Albo wielkość pozycji będzie na tyle mała, żeby mogła wisieć długo.
No ale ruch był w spodziewanym czasie..niestety zaspałem żeby zareagować..znowu...
pozostawiony long został wycięty wraz z dołozonym longiem..w sumie ~+2%
melisa... :lol:

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Dziś kilka pipek na edku+mini pozycja była na kangurze ale uciąłem na 0.
eu sl 6 wejście z łapy, mogło być wcześniej no ale poczekałem sobie na potwierdzenie :roll:
30% skasowane reszta na BE narazie. Z testów wychodzi mi, że pozycje na be rzadko przeżyją więcej niż kilka dni..choć jeśli nie zostaną skasowane do 11/14/18 to mają szansę na dalszy lot kilkudniowy....jedynie mogę liczyć np. na Lki po tym ładnym cieniu na w1......
Miałem chęć zasadzić się na Eurnzd, bo wyglądał dość obiecująco w skali W1+...no ale spread w nocy 16+ a rano odjechali :x

Hmm próbowałem coś skubnąć pod prąd - strata - +0,24%....za drugim razem wpisałem lota *10..-5,25% łącznie..zamknąłem pozycje i platforme..wywalam ten easy order bo już trzeci raz się to dzieje.
No nic.

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Skończyło się źle - j.w...na dziś koniec. Kolejny raz sobie udowadniam, że jak raz wejście nie wyjdzie to warto odpuścić.
:568:

Obrazek
image ru

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Na drugim koncie rano poszła L na edku na nowej H1 o 8, ale uciąłem lub wpadło BE (nie wiem).
Na Eurnzd dałem tam L z sl ~30 (spread był w miarę ok)..10% zamknąłem od razu a reszta poleciała na BE jak mnie nie było..
Ogólnie zdecydowałem że przy słabym skillu PA nie będę zostawiał >30% zlecenia na dłuższy termin niż 1 dzień(na tym pierwszym), w między czasie sobie będę właśnie z takim celem pogrywał na tym koncie am, a w wolnym czasie studiował wątek "james16 chart thread"...
Czyli na 1: 50% leci do zl1 h4 lub czas, a o reszcie decyduję każdorazowo wieczorem, a na 2 postaram się szukać np. 1 okazji/tydź o ile się pojawi, na jakiejkolwiek parce na D1-W1 wg ich metodologii. Koniec gadania....

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Strasznie dziś kręcą... przyznam, dałem shorta rano..a teraz już dość późno..no nic nie chcę ciąć zysków...Poczekam jeszcze trochę.
Idiot mode się włączył :D
Obrazek
free picture hosting

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

2/3 wzięte..reszta na be..narazie +/- ~0% , czekam na nową h1....
yh..zamknięta całość..zbyt blisko = duża szansa na be...+0,82% :)

ODPOWIEDZ