edit: no i mamy standard..mocny ruch..konsola..jutro/pojutrze znów ruszy..i pewnie jak zwykle przed/po danych dla dolca...a dziś w nocy dla audka..
Byle do przodu :)
Re: Byle do przodu :)
Dodałem sobie do tego żeby wyskakiwał alert 5 minut przed połową i pełną godziną..a jest tam jeszcze odpalenie dźwięku o danej nazwie z folderu sounds bodajże jeżeli dotknie tp lub sl 
edit: no i mamy standard..mocny ruch..konsola..jutro/pojutrze znów ruszy..i pewnie jak zwykle przed/po danych dla dolca...a dziś w nocy dla audka..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ok dziś błąd..którego początki były już wczoraj wieczorem..wlazłem sobie do działu DT..szukając opinii...to było w sumie małe zło, ale rano wstałem wcześniej i wlazłem wcześniej (!) niż wg. systemu (7.30)..później próbowałem hedgować, na początku się udało, później się zorientowałem że zapomniałem sprawdzić kiedy są newsy..no i nie wziąłem sygnału ze strategii o 8 walcząc ze swoimi opiniami i strachem a rynek sobie poszedł.
Zresztą nie pierwszy raz na siłę próbuję interpretować wydarzenia rynkowe - z tego co pamiętam rzadko się to kończy dobrze..musiałbym poświęcić sporo czasu na analizę ich oddziaływań..czego nie zrobię(w tym roku przynajmniej).
Dopisane do planu... Przy wejściach nie mogę kierować się opinią o rynku ani nie powinienem jej poszukiwać.
Tyyyyyyylkoooooooooo plan się liczyyyyyy
Poza tym w czasie "pracy" nie powinienem szukać nowych rozwiązań...a chciałem sobie dodać alerta z ichimoku i ustawianie tego pochłonęło część mojej uwagi
STOP TRADING na dziś, prześledzę sobie transakcje zawarte przez te 2 tygodnie, zrobię co miałem zrobić z planem, to konto demo idzie do kasacji i zaczynam od nowa od jutra. Taki mam nadzieję mobilizator - miesiąc (najlepiej na plus) zgodnie z planem albo nic
Co więcej zwiększam ryzyko do 5%, żeby konto od razu poczuło jak popełnię błąd i z drugiej strony czy włączy mi się "GOD MODE" po serii zyskownych transakcji.
Zresztą nie pierwszy raz na siłę próbuję interpretować wydarzenia rynkowe - z tego co pamiętam rzadko się to kończy dobrze..musiałbym poświęcić sporo czasu na analizę ich oddziaływań..czego nie zrobię(w tym roku przynajmniej).
Dopisane do planu... Przy wejściach nie mogę kierować się opinią o rynku ani nie powinienem jej poszukiwać.
Tyyyyyyylkoooooooooo plan się liczyyyyyy
Poza tym w czasie "pracy" nie powinienem szukać nowych rozwiązań...a chciałem sobie dodać alerta z ichimoku i ustawianie tego pochłonęło część mojej uwagi
STOP TRADING na dziś, prześledzę sobie transakcje zawarte przez te 2 tygodnie, zrobię co miałem zrobić z planem, to konto demo idzie do kasacji i zaczynam od nowa od jutra. Taki mam nadzieję mobilizator - miesiąc (najlepiej na plus) zgodnie z planem albo nic
Postanowiłem się skupić głównie nad london bo..r;r wydaje się ok..
2 wejścia różnie prowadzone i różnie trochę zarządzane..
1 - dużo hedżowania, głównie zysków, ale wpadł sl z 2x, z sl za szczytem, tp część zdjął automat - 30% (i tak byłem przy pc) a drugą ręcznie zamknałem zgodnie z analizą czasoekstremum..prawdopodobnie zrobię tak, żeby 30% zamykać na pierwszej zl, 30% o tym czasie, a pozostałe na BE o ile jakieś warunki zostaną spełnione (muszą być proste i jednoznaczne...).
+21,3 przez straty z hedge'owania..notabene lepiej bym na tym wyszedł nic nie kombinując - miało być L to było..jednak była spora szansa na fbo/konsolę więc wolałem tak zrobić.
2 - dwa razy hedżnięte ale dość szeroko - sl na szczycie dotknięty przy wybiciu, poza tym nie zdążyłem na 2 kontach szybko klikać...więc jest +14,1 +0,28% i +37,6 floating (6%)...tutaj część powinna być zamknięta już wcześniej ale nie zdążyłem
a druga część czeka na kolejną zl'ke...
2 wejścia różnie prowadzone i różnie trochę zarządzane..
1 - dużo hedżowania, głównie zysków, ale wpadł sl z 2x, z sl za szczytem, tp część zdjął automat - 30% (i tak byłem przy pc) a drugą ręcznie zamknałem zgodnie z analizą czasoekstremum..prawdopodobnie zrobię tak, żeby 30% zamykać na pierwszej zl, 30% o tym czasie, a pozostałe na BE o ile jakieś warunki zostaną spełnione (muszą być proste i jednoznaczne...).
+21,3 przez straty z hedge'owania..notabene lepiej bym na tym wyszedł nic nie kombinując - miało być L to było..jednak była spora szansa na fbo/konsolę więc wolałem tak zrobić.
2 - dwa razy hedżnięte ale dość szeroko - sl na szczycie dotknięty przy wybiciu, poza tym nie zdążyłem na 2 kontach szybko klikać...więc jest +14,1 +0,28% i +37,6 floating (6%)...tutaj część powinna być zamknięta już wcześniej ale nie zdążyłem
Więc teraz nad tym się zastanawiam, chciałbym zostawiać 30-50% trejda na kolejny dzień, jeżeli będzie okazja..peter_r pisze:.prawdopodobnie zrobię tak, żeby 30% zamykać na pierwszej zl, 30% o tym czasie, a pozostałe na BE o ile jakieś warunki zostaną spełnione (muszą być proste i jednoznaczne...).
Chętnie wysłucham opinii o tym kiedy zostawilibyście trade na BE na dzień+ i jak wyznaczać target dla takiego czegoś(kiedy zdecydować o zamknięciu)... ode mnie:
Fundamenty:
cięcie stóp % ?
duża ilość newsów negatywnych/pozytywnych w krótkim czasie?
Technicznie:
Wybicie z konsoli na danym Tfie..im większy TF i im dłużej tym dalej może polecieć...
Objęcie poprzedniej świecy o małym ciele zwłaszcza w przeciwnym kolorze np. na D1+
Koniec korekty na wysokim tf(problem z wyznaczeniem)
Odbicie od pivota MN/W1
Odbicie od ZL daily
/ Po wybiciu: utworzenie MZ(odbicie od 1/2 świecy mniej więcej)
Kiedy zamknąć[do wyboru]:
Osiągnięcie ważnego(uwaga interpretacja .. ) szczytu/dołka na TF X będącego jednocześnie ZL
Przebicie TL TF-u X (jak wyznaczany jest ten TL?)
Połowa miesiąca/koniec miesiąca/tygodnia
....
Jak czytam kolejne cudowne publikacje z d... po których kurs cudownie zawraca po wybiciu lub rate cut's przez agencje X po których kurs wycina sl'e to jednak się 3 razy zastanowię zanim coś zostawię na dłużej i 5 razy zanim klikne buy lub sell po 14....
Ewentualnie muszę zdobyć jakieś darmowe newsy które by ostrzegąły..do mt4. Albo wielkość pozycji będzie na tyle mała, żeby mogła wisieć długo.
No ale ruch był w spodziewanym czasie..niestety zaspałem żeby zareagować..znowu...
pozostawiony long został wycięty wraz z dołozonym longiem..w sumie ~+2%
melisa...
No ale ruch był w spodziewanym czasie..niestety zaspałem żeby zareagować..znowu...
pozostawiony long został wycięty wraz z dołozonym longiem..w sumie ~+2%
melisa...
Dziś kilka pipek na edku+mini pozycja była na kangurze ale uciąłem na 0.
eu sl 6 wejście z łapy, mogło być wcześniej no ale poczekałem sobie na potwierdzenie
30% skasowane reszta na BE narazie. Z testów wychodzi mi, że pozycje na be rzadko przeżyją więcej niż kilka dni..choć jeśli nie zostaną skasowane do 11/14/18 to mają szansę na dalszy lot kilkudniowy....jedynie mogę liczyć np. na Lki po tym ładnym cieniu na w1......
Miałem chęć zasadzić się na Eurnzd, bo wyglądał dość obiecująco w skali W1+...no ale spread w nocy 16+ a rano odjechali
Hmm próbowałem coś skubnąć pod prąd - strata - +0,24%....za drugim razem wpisałem lota *10..-5,25% łącznie..zamknąłem pozycje i platforme..wywalam ten easy order bo już trzeci raz się to dzieje.
No nic.
eu sl 6 wejście z łapy, mogło być wcześniej no ale poczekałem sobie na potwierdzenie
30% skasowane reszta na BE narazie. Z testów wychodzi mi, że pozycje na be rzadko przeżyją więcej niż kilka dni..choć jeśli nie zostaną skasowane do 11/14/18 to mają szansę na dalszy lot kilkudniowy....jedynie mogę liczyć np. na Lki po tym ładnym cieniu na w1......
Miałem chęć zasadzić się na Eurnzd, bo wyglądał dość obiecująco w skali W1+...no ale spread w nocy 16+ a rano odjechali
Hmm próbowałem coś skubnąć pod prąd - strata - +0,24%....za drugim razem wpisałem lota *10..-5,25% łącznie..zamknąłem pozycje i platforme..wywalam ten easy order bo już trzeci raz się to dzieje.
No nic.
Skończyło się źle - j.w...na dziś koniec. Kolejny raz sobie udowadniam, że jak raz wejście nie wyjdzie to warto odpuścić.

image ru

image ru
Na drugim koncie rano poszła L na edku na nowej H1 o 8, ale uciąłem lub wpadło BE (nie wiem).
Na Eurnzd dałem tam L z sl ~30 (spread był w miarę ok)..10% zamknąłem od razu a reszta poleciała na BE jak mnie nie było..
Ogólnie zdecydowałem że przy słabym skillu PA nie będę zostawiał >30% zlecenia na dłuższy termin niż 1 dzień(na tym pierwszym), w między czasie sobie będę właśnie z takim celem pogrywał na tym koncie am, a w wolnym czasie studiował wątek "james16 chart thread"...
Czyli na 1: 50% leci do zl1 h4 lub czas, a o reszcie decyduję każdorazowo wieczorem, a na 2 postaram się szukać np. 1 okazji/tydź o ile się pojawi, na jakiejkolwiek parce na D1-W1 wg ich metodologii. Koniec gadania....
Na Eurnzd dałem tam L z sl ~30 (spread był w miarę ok)..10% zamknąłem od razu a reszta poleciała na BE jak mnie nie było..
Ogólnie zdecydowałem że przy słabym skillu PA nie będę zostawiał >30% zlecenia na dłuższy termin niż 1 dzień(na tym pierwszym), w między czasie sobie będę właśnie z takim celem pogrywał na tym koncie am, a w wolnym czasie studiował wątek "james16 chart thread"...
Czyli na 1: 50% leci do zl1 h4 lub czas, a o reszcie decyduję każdorazowo wieczorem, a na 2 postaram się szukać np. 1 okazji/tydź o ile się pojawi, na jakiejkolwiek parce na D1-W1 wg ich metodologii. Koniec gadania....
Strasznie dziś kręcą... przyznam, dałem shorta rano..a teraz już dość późno..no nic nie chcę ciąć zysków...Poczekam jeszcze trochę.
Idiot mode się włączył

free picture hosting
Idiot mode się włączył

free picture hosting
2/3 wzięte..reszta na be..narazie +/- ~0% , czekam na nową h1....
yh..zamknięta całość..zbyt blisko = duża szansa na be...+0,82%
yh..zamknięta całość..zbyt blisko = duża szansa na be...+0,82%