Forex i życie za granicą.

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
zz
Maniak
Maniak

Re: Forex i życie za granicą.

Nieprzeczytany post autor: zz »

Microbi pisze:ZZ ale czemu mam płacić 28% podatku jak mogę tu w Polsce 19% ?????????

Skoro macie z tym jakiś problem,to rozumiem że regularnie zarabiacie w Polsce powyżej ćwierć miliona zł rocznie....?.
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Tak, ale nie pod kontrolą CFTC.

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

zz pisze:
Microbi pisze:ZZ ale czemu mam płacić 28% podatku jak mogę tu w Polsce 19% ?????????

Skoro macie z tym jakiś problem,to rozumiem że regularnie zarabiacie w Polsce powyżej ćwierć miliona zł rocznie....?.
Pozdrawiam.
a to tak duzo...?

przeciez to tylko 20k / miesiac...
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

zz
Maniak
Maniak

Cyb pisze:Tak, ale nie pod kontrolą CFTC.
Tak,tu jest problem.
Każdy może napisać że zarabia po 10 mln rocznie i zwisa mu że do ćwierć miliona nie płaci podatku.Jak to sprawdzić czy mówi prawdę..?
Najlepszym weryfikatorem jak napisałeś jest CFTC.
Pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: T-REX »

andy11 pisze:ostatnio bylem swiadkiem rozmowy jesli chodzi o nowy Eden ...
jest nim Norwegi ( nie ma problemu z praca, porzadne zabezp spoleczne, pracownicze, zdrowotne, tubylcy pozytywnie nastawieni do obcokrajowcow, etc...) dla osob chcacych odbic sie od dna i zarobic w normalny sposob grosik to Norwegia jest najlepsza opcja...
taa...

http://forex-nawigator.biz/forum/forex- ... ml#p517975

Daro trochę tu przesadzasz jak ci od chemitrails. Nie czytaj więcej Superekspresu, proszę.

http://forex-nawigator.biz/forum/forex- ... ml#p517984

mah1y trzeba mieć znajomości takie jakbyś w Polsce chciał się do ministerstwa dostać.

http://forex-nawigator.biz/forum/forex- ... ml#p517996
Digital Smoke co do pierwszego - BYZYDURA! Wystarczy że jedno syfne piwo kosztuje 10 zł
Wszelkie informacje o rocznych dochodach sąsiada/ kolegi/szefa są całkowicie jawne w internecie - ile odliczył ile zapłacił podatku itp. PERMANENTNA INWIGILACJA :mrgreen:

Podatek od zysków inwestycyjnych to chyba 27% więc szału nie ma. ale sprawy podatkowe są tu tak niesamowicie proste że nawet dziecko to ogarnie (tutejszy PIT zajmuje jedną stronę, STRONĘ - nie kartkę) i wszystko można załatwić przez internet.

Generalnie W Norwegii jest tak samo ja w Tajlandii w tym opisie:
http://forex-nawigator.biz/forum/forex- ... ml#p517996
Wystarczy tylko zamienić "Tajlandia" na "Norwegia" "słońce" , "słoneczny" na "jeb...y deszcz" i reszta się zgadza. I jest tak podejrzewam w każdym kraju widzianym okiem obcokrajowca który parę lat w danym państwie pomieszka. Wyssaliśmy z mlekiem matki więcej niż myślimy, jak ktoś nie wierzy niech wyjedzie gdziekolwiek na dłużej i wtedy okaże się że: "co mi tam Tuski, Kaczyńskie, ja bym zjadł schabowego z bigosem i ogórkiem kiszonym ... mmm". Nie macie pojęcia jakie to ważne...
zz pisze:
Tak,tu jest problem.
Każdy może napisać że zarabia po 10 mln rocznie i zwisa mu że do ćwierć miliona nie płaci podatku.Jak to sprawdzić czy mówi prawdę..?
Pozdrawiam.
Panowie, jak ja bym chciał mieć taki problem...
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

zz pisze:
Tak,tu jest problem.
Pozdrawiam.
Dlaczego jakakolwiek organizacja ma sprawować nade mną, czy inną osobą która inwestuje własne środki, jakąkolwiek kontrolę ?

zz
Maniak
Maniak

Cyb pisze:
zz pisze:
Tak,tu jest problem.
Pozdrawiam.
Dlaczego jakakolwiek organizacja ma sprawować nade mną, czy inną osobą która inwestuje własne środki, jakąkolwiek kontrolę ?
Dlatego że wtedy to co piszesz jest wiarygodne.
Napiszesz że zarobiłeś np. 10 mln i nie interesuje Ciebie czy pozostali inwestorzy w Polsce są zwolnieni z podatku do np. ćwierć miliona rocznie.Koniec,kropka.
A tak,ja walczę o te zwolnienia dla inwestorów,innym to zwisa ponieważ piszą że zarabiają więcej i ze mną walczą,a ja nie mam jak sprawdzić czy mówią prawdę.....,czy piszą aby coś pisać lub aby się popisywać...
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

T-REX pisze: http://forex-nawigator.biz/forum/forex- ... ml#p517984

mah1y trzeba mieć znajomości takie jakbyś w Polsce chciał się do ministerstwa dostać.
Bez przesady. Wystarcz miec poukladane w glowie i postarac sie troche. max rok starania sie i tyrasz na platformie - no chyba ze piszesz ze w polsce do ministerstwa tak latwo sie dostac...

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

No tak, ale mnie nie interesuje żeby pisać że zarobiłem 10 mln. Tak samo jak nie interesuje mnie ile zarobili inni. Nie interesuje mnie także aby ktokolwiek poza US grzebał mi w finansach. Tak więc takie CFTC czy cokolwiek innego to samo zło.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

T-REX to miało mieć taki wydźwięk. :D Ludzie rzucają stereotypami to trzeba ich karmić tym samym czasem inaczej się nie da.
Chociaż poznałem kilku ludzi którzy mieszkali w Norwegii i wiele nie odstaje od tego.
Ktoś się godzi na ograniczenia jego sprawa. Mnie zastanawia to jak ludzie potrafią oddać swoje swobody obywatelskie za gwarancję miski zupy.
W Szwecji od kilku lat według prawa już nie ma rodziców są opiekunowie podobnie jest w Norwegii.
Ty je tylko "hodujesz" dla państwa jak za czasów Rzeszy.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

ODPOWIEDZ