Był waćpan gdzieś poza Polską? Bo z tego co piszesz wynika, że na zachodzie Europy jest inaczej.Dagu pisze:jest jedna zaleta ktorej nikt wczesniej nie wzskazal jezeli chodzi o polske
bogaty moze bardzo duzo, bardzo duzo wiecej od osoby biednej
wszytsko to z racji pieniedzy ktore zarabia oraz ososb jakie poznal w drodze do pieniedzy
kto ma jakiekolwiek pojecie o zyciu w polsce bedzie wiedzial o co chodzi
to bardzo powoli zanika, ale jeszcze nie zniklo
pozdrawiam
Forex i życie za granicą.
Re: Forex i życie za granicą.
Napisałem że nie jest to idealne rozwiązanie...daromanchester pisze:zz ale gdy przekroczymy dochody osobiste ponad 43k to wpadam z automatu w podatek z FX 28% ch upodobań.
Niemniej każdemu forumowiczowi życzę ,że jak zarobicie powyżej 240 tyś zł rocznie abyśmy popadli w 28% podatek od FX.
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
Świetnie, to teraz zamiast 19% miałbym oddać 28%? Interes życia.
ZZ ale czemu mam płacić 28% podatku jak mogę tu w Polsce 19% ?????????
mieszkam wacpan poza polska ; )Jakr pisze:Był waćpan gdzieś poza Polską? Bo z tego co piszesz wynika, że na zachodzie Europy jest inaczej.Dagu pisze:jest jedna zaleta ktorej nikt wczesniej nie wzskazal jezeli chodzi o polske
bogaty moze bardzo duzo, bardzo duzo wiecej od osoby biednej
wszytsko to z racji pieniedzy ktore zarabia oraz ososb jakie poznal w drodze do pieniedzy
kto ma jakiekolwiek pojecie o zyciu w polsce bedzie wiedzial o co chodzi
to bardzo powoli zanika, ale jeszcze nie zniklo
pozdrawiam
zwiedzilem caly zachod + odrobine wschodu
jest inaczej, mam tego dowody kazdego dnia
swoja droga jezeli uwazacie ze wszedzie jest tak samo to czeu tylko polacy zachowuja sie jak zwierzeta ?
Bardzo odwazne stwierdzenie jak na poniedzialkowy wieczor.Dagu pisze:
...swoja droga jezeli uwazacie ze wszedzie jest tak samo to czeu tylko polacy zachowuja sie jak zwierzeta ?
Chyba jeszcze malo widziales.
- DigitalSmoke
- Pasjonat
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... stock.htmlmah1y pisze:Bardzo odwazne stwierdzenie jak na poniedzialkowy wieczor.Dagu pisze:
...swoja droga jezeli uwazacie ze wszedzie jest tak samo to czeu tylko polacy zachowuja sie jak zwierzeta ?
To chyba mało widziałeś, przykład zza Odry, Oktoberfest i ta porządna Europa:Dagu pisze:mieszkam wacpan poza polska ; )
zwiedzilem caly zachod + odrobine wschodu
jest inaczej, mam tego dowody kazdego dnia
swoja droga jezeli uwazacie ze wszedzie jest tak samo to czeu tylko polacy zachowuja sie jak zwierzeta ?
2010:
http://www.youtube.com/watch?v=t-3o-xNfQ1Q
2011:
http://www.youtube.com/watch?v=e-iV4_ky ... re=related
O i jeszcze coś takiego:
http://www.youtube.com/watch?v=DVCQaCIX ... re=related
Powyższe zdjęcia można przypisać do dowolnie wybranej dyskoteki/ klubu w Polsce czy Europie .DigitalSmoke pisze:http://www.dailymail.co.uk/news/article ... stock.htmlmah1y pisze:Bardzo odwazne stwierdzenie jak na poniedzialkowy wieczor.Dagu pisze:
http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzeni ... ludzi.html kilka słów o inwigilacji

Dobrze pomieszkać w kilku miejscach a następnie wybrać jedno gdzie czujemy się najlepiej. W kraju X w Europie możesz być polaczkiem a w Polsce jeżeli ci się dobrze wiedzie będziesz Żydem, ubekiem ewentualnie wrogim kapitalistą - życzliwy sąsiad na wszelki wypadek zadzwoni na Policję albo do skarbówki.
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
To ja jeszcze dorzucę tabelki które nam uświadomią pewne problemy społeczne w niektórych krajach i pomogą nam w wyborze wymarzonego raju.
Normalnie takich rzeczy ludzie nie widza na wycieczkach allinclusive, to się dopiero widzi z czasem gdy się jest na stałe.
No chyba że jedziemy ciężko pracować i nie widzimy nic po za pracą i domem.
A jeśli już jak żyjemy w polskiej komunie czy wręcz getcie to wtedy możemy mieć bardzo wypaczony obraz otaczającej nas rzeczywistości.
Te wykresy napawają człowieka dumą że jesteśmy zacofani.
W Danii rodzice dzieci 12-13 letnich na zebraniach rodzicielskich wspólnie z nauczycielami ustalają "politykę alkoholowa", czyli, jeśli rodzice są za (a bardzo często są), dzieciom pozwala się na alkoholowe libacje. 12-14 letnie dzieci upite do nieprzytomności w weekendy to obrazek często spotykany.
O UK już nie będę wspominał bo się dosyć już naprodukowałem na tym forum.

Normalnie takich rzeczy ludzie nie widza na wycieczkach allinclusive, to się dopiero widzi z czasem gdy się jest na stałe.
No chyba że jedziemy ciężko pracować i nie widzimy nic po za pracą i domem.
A jeśli już jak żyjemy w polskiej komunie czy wręcz getcie to wtedy możemy mieć bardzo wypaczony obraz otaczającej nas rzeczywistości.
Te wykresy napawają człowieka dumą że jesteśmy zacofani.
W Danii rodzice dzieci 12-13 letnich na zebraniach rodzicielskich wspólnie z nauczycielami ustalają "politykę alkoholowa", czyli, jeśli rodzice są za (a bardzo często są), dzieciom pozwala się na alkoholowe libacje. 12-14 letnie dzieci upite do nieprzytomności w weekendy to obrazek często spotykany.
O UK już nie będę wspominał bo się dosyć już naprodukowałem na tym forum.

Ostatnio zmieniony 08 paź 2012, 21:29 przez daromanchester, łącznie zmieniany 1 raz.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein