daromanchester pisze:Tak na szybko zrobiłem symulację
Ciekawe co na to kolega
zz ?

nie wspominam

)
Daro ,po kolei.
Moja pisanina odnosiła się do takich bidoków ja my....
Jeżeli przyjeżdzamy do UK i mamy
1-spreadbeeting całkowicie zwolniony z podatku
2-Jeżeli inne dochody kapitałowe mamy do 11 000 funt rocznie zwolnienie z podatku.
3-Jeżeli mamy finanse osobiste zwonione do 8500 funt rocznie.
To uważam że z takie bidoki jak my już coś z tego mogą sensownego zrobić.
Czy to jest idealne rozwiązanie ?.
Absolutnie nie,lecz tak jak mówię już coś z tego idzie zrobić.
Jeżeli chodzi o bogatych to też nie ma problemu ponieważ w UK uchylanie się od podatków nie jest przestępstwem
Mogą bogaci legalnie robić super optymalizacje podatkowe.
http://forex-nawigator.biz/forum/firma- ... ml#p517836
Lub coś takiego i dostępnego legalnie w UK..
Ciekawym rozwiązaniem może być Cypr,Madera,San Marino // nie wiem jak teraz lecz kiedyś było..//
Patrzmy nie tylko na najniższe podatki,mogą też być sensowne ulgi podatkowe które zredukują podatki do 0% lub paru procent.
Luksemburg,Kajmany, Brytyjskie Wyspy Dziewicze i Monaco, , Malta,Anguilla, Wyspy Bahama, Barbados, The Brytyjskie Wyspy Dziewicze, Kajmany, Saint Kitts i Nevis oraz Turks i Caicos,Gibraltar,Estonii,
Dobrze też zapoznać się z konfigurowaniu i używaniu spółek offshore oraz funduszy.
Jak skonfigurować całkowicie anonimowe spółki offshore, używając akcje na okaziciela.
Zapoznaj się jak wykorzystać raje podatkowe wykorzystanie do obniżenia podatków i zachować ich bogactwo ściśle prywatne i chronione przed światem zewnętrznym.
Można też do tego wykorzystać w pośredni sposób ... Andorę, Austria, Campione d'Italia, Wyspy Kanaryjskie, Cypr, Irlandia, Maderze, Monako, Hiszpanii i byłą Jugosławię,
Bermudy, Brytyjskie Terytorium Antarktyczne, Brytyjskie Terytorium Oceanu Indyjskiego, Brytyjskie Wyspy Dziewicze, Kajmany, Wyspy Falkland; Gibraltar, Montserrat, Pitcairn, Henderson, Ducie i Oeno Wyspy, Helena i St Helena Zależności (Wniebowstąpienie i Tristan da Cunha); Georgia Południowa i Sandwich Południowy, suwerenne strefy Akrotiri i Dhekelia na Cyprze oraz Turks i Caicos Wyspy. Wiele z tych 'Bounty Bar To wysp udało się przyciągnąć ogromne ilości pieniędzy zagranicznych i jeden z nich, Kajmany, jest teraz 5-ta największym centrum finansowym na świecie po Londynie, Nowym Jorku, Tokio i Zurychu.
W sumie w 2010 r. szacowano, że było 73 jurysdykcje podatkowe morskie gdzie niektóre 4.800 licencjonowanych banków kontrolowanych szacuje 6 bilionów dolarów (£ 3,8 bilionów) w aktywach.
W samym środku Oceanu Spokojnego, jest wyspa Nauru,
Wiele rajów podatkowych ma "światło" stopień regulacji dzięki czemu jest łatwy do skonfigurowania firmę lub fundusz, w wyniku morskich ośrodków przyciągających kolejnych elementów.....
Czyli dla każdego coś się znajdzie....
Pozdrawiam.