Szkolenia - Czy warto?

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: T-REX »

Problemem według mnie jest różnica w tym co powie dział szkolący a co usłyszał/chciał usłyszeć kursant.
Szkolący -nauczę cię systemu
Kursant (w myślach)- będę zarabiał kasę na forex
Ja to już przeszedłem, minął rok i miesiąc od rozpoczęcia kursu. Do tej pory straciłem 30% konta real i prawie 50% demo. I jedne i drugie straty były dla mnie bolesne, tak, nawet na demo. Dlaczego? nie chodzi o pieniądze tylko o "manie" racji. Tak naprawdę zawsze (na początku) o to chodzi. Ale teraz zaczyna coś świtać, zaczynam dawać radę. Ten sam wk...cy system teraz zaczyna pomagać (oczywistym jest, że dostosowałem go do siebie, a nie siebie do systemu). I jakkolwiek wpadki się zdarzają (za sprawą mojego napalenia i pokrętnej psychiki - zupełnie jak u mojego "Mistrza" :wink: ) zaczyna się to kręcić w odpowiednią stronę.

amerro peace, nawiązałem tylko do tradycji sprawdzania wszystkiego na navi co moim zdaniem ma głównie dobre strony. Dlatego bez obrazy, wklejasz jakieś teksty ze skypea podaj więcej danych. Przypomnę też że dopóki prawo nie ureguluje tej kwestii nawet cycata Doda ma prawo uczyć każdego systemów na forex. W brew prawu jest: przypisanie sobie praw autorskich systemu który stworzył ktoś inny, świadome wprowadzenie w błąd skutkujące złym rozporządzaniem majątkiem, nieuiszczenie podatku od dochodów uzyskanych ze szkoleń. JEŚLI nie masz dowodów na powyższe a tylko dla pięciu minut chwały pokazujesz jakieś niepotwierdzone wypowiedzi ze skypea, a jednocześnie siedzisz cicho mając podejrzenia o popełnieniu przestępstwa/ wykroczenia karno/skarbowego czy jaktosiętam nazywa to dla mnie nie jesteś wcale bohaterem. Trzeba było zapłacić te 500 zł a potem donieść do skarbówki nawet anonimowo. ale wtedy US może też sprawdzić TWOJE konto i dochody-tak na wszelki wypadek.
NO PANOWIE "UCZCIWI", I KTO TERAZ PIERWSZY RZUCI KAMIENIEM? są jacyś chętni? To jest rozwiązanie sprawy, a nie pieprzenie w bambus że ktoś jest taki a sraki, gwarantuję, że po jednej takiej prowokacji znikną wszelkie lewe propozycje szkoleń z forum. Sprawa będzie zamknięta, czystość i przejrzystość o którą tyle walczycie uzyskamy w jeden dzień, bez zakładania tematów na 100 stron. Nie macie 500 zł na straty? Boicie się US? To ile kosztuje WASZA uczciwość?
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję

amerro

Nieprzeczytany post autor: amerro »

T-REX pisze:...wklejasz jakieś teksty ze skypea podaj więcej danych.
Człowieku, ale czego Ty ode mnie oczekujesz? Co mam Ci podać? Numer buta, fiuta, średnice i długość? Wtedy będę bardziej wiarygodny w Twoich oczach?

W głębokim poważaniu mam to czy uważasz wklejone screeny za fake czy nie. Skontaktuj się z Pawłem w tej sprawie.
T-REX pisze:JEŚLI nie masz dowodów na powyższe a tylko dla pięciu minut chwały pokazujesz jakieś niepotwierdzone wypowiedzi ze skypea, a jednocześnie siedzisz cicho mając podejrzenia o popełnieniu przestępstwa/ wykroczenia karno/skarbowego czy jaktosiętam nazywa to dla mnie nie jesteś wcale bohaterem.
Wrrr... O czym Ty w ogóle piszesz chłopie ?! 5 minut chwały, podejrzenie przestępstwa, bohaterstwo, zgłaszanie sprawy do US... To są Twoje filtry przez które postrzegasz człowieku rzeczywistość, nie moje... I całkowicie się od nich odcinam.

Nie rozkminiłeś mojej ironii...

Na długo przed przytoczoną przez mnie rozmową z Pawłem doskonale wiedziałem z kim mam doczynienia, a cała ta rozmowa była dla mnie jedną wielką farsą i komedią, nic ponad to... Ani nie byłem, ani jestem, ani nigdy nie będę zainteresowany jego szkoleniami, filmami czy czymkolwiek innym co tam stworzy. A całą tą przygodę traktuję jako źródło rozrywki, które przy okazji demaskuje maskaradę zatytułowaną GlobalDirect, pawelicilimited vel SAMCZYK :)

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: T-REX »

amerro pisze:
Człowieku, ale czego Ty ode mnie oczekujesz? Co mam Ci podać? Numer buta, fiuta, średnice i długość? Wtedy będę bardziej wiarygodny w Twoich oczach?
Do tej pory to była standardowa procedura na tym forum jak mniemam podczas ujawniania naciągaczy, w tym co wkleiłeś nawet nie ma daty, dopisałeś ją w poście powyżej. Może ja mam innego skype'a :think:

amerro pisze:
Wrrr... O czym Ty w ogóle piszesz chłopie ?! 5 minut chwały, podejrzenie przestępstwa, bohaterstwo, zgłaszanie sprawy do US... To są Twoje filtry przez które postrzegasz człowieku rzeczywistość, nie moje... I całkowicie się od nich odcinam.

Nie rozkminiłeś mojej ironii...
Najwyraźniej nie rozkminiłem twojej ironii, myślałem, że zależy ci na ukazaniu oszustwa, wyrwaniu chwasta, czy co tam jeszcze, jednak najwyraźniej chodziło o coś innego. Jesteś uczciwy ale nie jesteś kapusiem? To popularna postawa w kraju nad Wisłą, taka próba wytłumaczenia braku cywilnej odwagi. Widziałem jak obrabiali auto sąsiada, ale nie będę świadkiem bo psy to świnie. No i po co mieć kłopoty...

amerro pisze: Na długo przed przytoczoną przez mnie rozmową z Pawłem doskonale wiedziałem z kim mam doczynienia, a cała ta rozmowa była dla mnie jedną wielką farsą i komedią, nic ponad to... Ani nie byłem, ani jestem, ani nigdy nie będę zainteresowany jego szkoleniami, filmami czy czymkolwiek innym co tam stworzy. A całą tą przygodę traktuję jako źródło rozrywki :)

Hmmm... czyli najpierw sam usilnie prosiłeś o szkolenie, potem gdy się zgodził wykręciłeś się sianem, a potem powklejałeś wybrane fragmenty na forum? A teraz świetnie się bawisz? teraz chyba załapałem...
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję

amerro

Nieprzeczytany post autor: amerro »

T-REX pisze:Do tej pory to była standardowa procedura na tym forum jak mniemam podczas ujawniania naciągaczy, w tym co wkleiłeś nawet nie ma daty, dopisałeś ją w poście powyżej. Może ja mam innego skype'a
Specjalnie na życzenie T-REX screen z datami.

Obrazek
T-REX pisze:Najwyraźniej nie rozkminiłem twojej ironii, myślałem, że zależy ci na ukazaniu oszustwa, wyrwaniu chwasta, czy co tam jeszcze, jednak najwyraźniej chodziło o coś innego.
Odpowiem Ci używając Twojej nomenklatury -> A nie można wyrywać chwastów dobrze się przy tym bawiąc? Zbyt skomplikowane?
T-REX pisze:Jesteś uczciwy ale nie jesteś kapusiem?
Są pewne bariery, których nie przekraczam. Między frajerstwem a człowieczeństwem jest bardzo cieńka linia, umiejętność jej dostrzeżenia i respektowania jest na wagę złota.

Patrz przez pryzmat chwały, kłopotów, zgłaszania sprawy do US na policję i gdzie tam jeszcze chcesz, ale mnie do swojego świata nie próbuj wciągnąć, bo z definicji skazany jesteś u mnie na klęskę.
T-REX pisze:Hmmm... czyli najpierw sam usilnie prosiłeś o szkolenie, potem gdy się zgodził wykręciłeś się sianem, a potem powklejałeś wybrane fragmenty na forum? A teraz świetnie się bawisz? teraz chyba załapałem...
Nie wybrane fragmenty tylko całą rozmowę T-REX. Uprzedzając Twoje wątpliwośći (nie da się zrobić jednego screena rozmowy Skype, której długość ma kilkadziesiąt linijek).

Dokładnie tak T-REX, na tyle mnie wkręciła ta zabawa, że postanowiłem zagajać o `szkolonko` i podzielić się treścią rozmowy przy okazji poruszenia przez innych tematu tego "szkoleniowca", dodatkowo dobrze się przy tym bawiąc.

Więc prawdopodobnie jednak coś tam załapałeś... :)

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

ciekawy watek.. :lol:
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

Awatar użytkownika
Mavratus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mavratus »

andy11 pisze:ciekawy watek.. :lol:
Racja dlatego jest taki "ciekawy" bo większość ma w dupie temat tego wątku. To już wtórny analfabetyzm. Albo ktoś tu rzuca błotem, albo wstawia reklamę - co w sumie jest lepsze niż obrzucanie błotem.

Jakby dawać bany za umiejętność czytania ze zrozumieniem forum przeżyłoby intelektualny orgazm.
Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.

tak_i

Nieprzeczytany post autor: tak_i »

No, no... Mavratus, tego pozytywa to chyba oberwałeś za umiejętne wrzucanie komunikatów podprogowych;) ?

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Re: Szkolenia - Czy warto?

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Jestem początkującym na rynku Forex, rozważam (nadal :D ) skorzystanie ze szkoleń

i nurtują mnie do dziś pytania:

- Czy szkolenie jest drogą na skróty ?
TAK i NIE - zależy jakie szkolenie dostaniesz;)
- Czy jestem w stanie po nich zarobić - czy ta inwestycja się zwróci - w przypadku tego pytania nigdy nie pozbędę się wątpliwości, bo nie wiem do końca czy pojmę odpowiednio to co będzie na szkoleniu.
JW. tj. większość zależy od szkoleniowca - jak ma system, a system to określone reguły i zasady - to tak... jak da Ci jakieś tam założenia - to raczej jesteś w czarnej d.
- Jaka jest najlepsza forma szkolenia - skype czy live ?
teoretycznie autem też można się nauczyć jeździć przez skype - pytanie czy nie lepiej na live :P:>
- Czego się powinienem spodziewać po szkoleniu
YY, 4 wyspy i 3 jachty. Domu niestety brak :D To jest pytanie raczej bardzo indywidualne, nie sądzisz?
- czy szkolenie nauczy mnie rozumieć rynek - bo klepać setupy to mogę sobie na kartce
znowu zależne od szkolenia - autentycznie na ta chwile nie znam takich :D
- Jak weryfikować trenera ? Po wynikach - jeśli tak to jakich ? Po opiniach uczestników ?
na ta chwilę ? nie da się.. same krętacze i naciągacze. Polecam rozmowę na skype i pokazanie wejść na koncie live podczas sesji. Inaczej się nie da:)
A także nurtuje mnie zakres materiału

- Jakie ramy powinno mieć szkolenie dla poczatkujących, zaawanasowanych, i bardzo zaawansowanych
Imho nie ma czegoś takiego jak szkolenie dla początkujących, zaawansowanych itd... bo baza jest taka sama.. i zasady są takie same.
Im mniej wiesz tym lepiej spisz. To co Ciebie powinno interesować to tylko: identyfikacja poziomu i zasady wejść/wyjść (oraz ofc sl:P)
Jednak to tylko moje zdanie, więc co ja tam wiem :>

Awatar użytkownika
micjat
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: micjat »

Nie jest to "szkolenie" ale kierunek studiów związany z inwestowaniem

http://www.wsb.wroclaw.pl/studia-podypl ... y-inwestor

co myślicie o czymś takim?
Don't tell me the sky is the limit when there are footprints on the moon!

Kasia86
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kasia86 »

Zaczęłam czytać o co chodzi może rzeczywiście kierunek pod kątem pracy w bankach inwestycyjnych funduszach itp a to szkolenie z forexa za 5 tysi :)

ODPOWIEDZ