Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Zostali pozyskani nowi dostawcy płynności, stąd taki efekt :). Jednak trzeba przyjąć średni spread na USD/PLN w godzinach dziennych w granicy 8.0 pips. Niemniej to i tak rewelacja. Pamiętam czasy kiedy standardem na świecie było 50-100... :)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
Miszcz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Miszcz »

Czemuż to post reptile zniknął? Były w nim takie rewelacje, że nie wiedziałem co o tym myśleć i liczyłem na jakieś wyjaśnienie, a tu puff... i posta nie ma :D

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Dlatego że napisał że sam nic nie wie a tylko pisze żeby pisać. Jak ktoś będzie przedstawiał FAKTY to ok. Jak ktoś będzie pisał niczym nie poparte bzdury - no sorry ale będą out.

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

No właśnie. Temat ciekawy, ale mógłby przedstawić jakieś dowody, bo tak to są tylko pomówienia.

Awatar użytkownika
Miszcz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Miszcz »

Tak też myślałem, dzięki za info.

W którym pliku są zapisywane bazgroły (prostokąty, linie itp.)? Chciałbym sobie przenieść na drugiego kompa. I czy usunięcie cache (przez tą opcję w ustawieniach jForex) nie spowoduje usunięcia "bazgrołów"? :)

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

Miszcz pisze:Tak też myślałem, dzięki za info.

W którym pliku są zapisywane bazgroły (prostokąty, linie itp.)? Chciałbym sobie przenieść na drugiego kompa. I czy usunięcie cache (przez tą opcję w ustawieniach jForex) nie spowoduje usunięcia "bazgrołów"? :)
zapisz sobie do templatu a pozniej skopiuj ten template

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Skopiowanie Workspace z Moje dokumenty/JForex też powinno się sprawdzić.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Miszcz pisze:Czemuż to post reptile zniknął? Były w nim takie rewelacje, że nie wiedziałem co o tym myśleć i liczyłem na jakieś wyjaśnienie, a tu puff... i posta nie ma :D
Przecież prosiłem raposo by podał jakieś źródło. Gmod nie toleruje ironii.. lol
Więc inaczej.. znam się na FX.Dukascopy nie ma nowych LP robią MM.Ogólnie na FX płynność spadła i poszukuje się płynności wszelkimi kanałami.
http://www.docstoc.com/docs/121482822/J ... rmally-low
Zrezgygnowano z wielu produktów FX ale w dukascopy jest odwrotnie..HossaFxowa na PLN hehe..

A tu pewne opracowanie (nie zauważono nowych regulacji w Australii lub niechciano)
http://www.voxeu.org/article/foreign-ex ... -may-think
A tu ciekawy post
http://www.forexpeacearmy.com/public/re ... ascopy.com
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Rafi13
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Rafi13 »

Witam wszystkich. Mma problem. Już bardzo dawno się nie logowałem do platformy D.S., w międzyczasie zmieniłem komputer i windowsa (wcześniej był XP, a teraz jest 7 Home Premium). Mam róniez Javę 6 upgrade 24 i jak wszedłem na stronę dukasa i chciałem się zalogować do paltformy poprzez login w prawym górnym rogu, to ani demo, ani live nie startuje. Komputer chwilę myśli i się na tym kończy. Wyczyściłem ewentualne loginy z Javy i nic. Możecie coś podpowiedzieć? Z góy wielkie dzięki.

Camaro69

Nieprzeczytany post autor: Camaro69 »

reptile pisze: Ogólnie na FX płynność spadła i poszukuje się płynności wszelkimi kanałami.
http://www.docstoc.com/docs/121482822/J ... rmally-low
Zrezgygnowano z wielu produktów FX ale w dukascopy jest odwrotnie..HossaFxowa na PLN hehe..
Ja z kolei nie jestem specjalista od FX za to znam się na kasowych i terminowych-i możesz wierzyć że jeśli na forexie (szeroko pojętym)płynność siadła to na rynkach giełdowych się załamała- wszystko się trzyma jeszcze tylko na HF który robi już grubo ponad połowe obrotu.Jeśli tego zabronia jak w Niemczech to po rynkach jakie znamy nie będzie już sladu.
Forex jest trochę do tyłu za terminowymi rynkami,jego poziom rozwoju jest podobny jak terminówek w połowie poprzedniej dekaty.Rozwój jego się już konczy i bedziemy świadkami powoli bankructw -tyle biur ile się namnozylo nie ma szans sie utrzymać tak jak sie to dzieje z gieldowymi.Dukat nie ma nic do tego

ODPOWIEDZ