BO & FBO

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Re: BO & FBO

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

a tak swoją dorgą zobacz na edka z perspektywy H1 zobacz gdzie teraz cena idzie i po czym ona idzie to znaczy po czym zaczął się ruch, moja analiza była błędna ostatnio teraz widzę już zupełnie coś innego i widzę gdzie spodziewać się zwrotu

EDIT: rodoslav prawie w tym samym czasie pisaliśmy :)
w sumie nie wiemy gdzie cena pójdzie ale jeżeli dobrze się przyjrzymy to i tak chodza jak w zegarku tylko rynek co chwila próbuje podpuścić i jakąś ściema walić a jedyne czego potrzebujemy to BO i FBO :)

EDIT:
To dorzucę do kompletu rysunek teraz inaczej widzę EDKA, na D1 doszli do zrobionego kiedyć BO, teraz ostatnio zrobili FBO i cena ładnie dojdzie na 99% tam gdzie napisałem TP, jeżeli zawrócą to to jest takie moje stwierdzenie mogą zrobić podwójne FBO jedno dla tego niższego szczytu a drugie dla wyższego. jak zrobią FBo to można grać shorta tylko jakoś miałbym problem z TP, jak dla mnie powinni zrobić nowy dołek.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 02 paź 2012, 15:36 przez czerwinek, łącznie zmieniany 2 razy.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

radoslav47
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: radoslav47 »

Popatrz na to z szerszej perspektywy, z większych interwałów.

No i tam na samym dole na totalnym ekstremum mogłoby być tp3 1.2806, ale to jest tylko taki ogólny obraz, nie sugeruj się tym zbyt dosłownie.
Pisząc ten podpis, czuję, że piszę historię.

manygridi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: manygridi »

czerwinek pisze:a tak swoją dorgą zobacz na edka z perspektywy H1 zobacz gdzie teraz cena idzie i po czym ona idzie to znaczy po czym zaczął się ruch, moja analiza była błędna ostatnio teraz widzę już zupełnie coś innego i widzę gdzie spodziewać się zwrotu
tak to widzisz?

Obrazek
upload photo

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

za dużo nie podsykutujemy bo zaraz wychodzę i będę późno wieczorem ale całkiem możliwy scenariusz, ogólnie nie przewiduje bo iwdzisz jak to się kończy, tak ja kdzisiaj :)
najwazniejsze widzieć co się dzieje, czyli widzisz gdzie mogą być punkty zwrotne i czekasz na FBO, potem jak grasz zwiększych interwałów to czekasz na ZL i można dokładać,
Aktualnie skupiony jestem na EUr/NZd bo widzę tam duży potencjał, również siedzę w shorcie na NZD/USD
Edek dzisiaj mi dał w dupe trochę ale czuję że to jeden z moich ważniejszych dniu na FX, gdyż potrafiłem wyjść ze stratnej pozycji gdyż widziałęm co robią a najlepsze jest to że rynek to nie taki wieli cham tylko dają czas na wyjście tylko trzeba umieć tę szansę wykorzystać :)

manygridi
Gaduła
Gaduła

radoslav47 pisze:Popatrz na to z szerszej perspektywy, z większych interwałów.

No i tam na samym dole na totalnym ekstremum mogłoby być tp3 1.2806, ale to jest tylko taki ogólny obraz, nie sugeruj się tym zbyt dosłownie.
Chyba łapię, chodzi o to żeby nie patrzeć na ostatni BO (najbliższy BO) choć to najpewniejszy target, ale na ten początkowy od którego zaczął się większy ruch i gdzie jeszcze jest nie wyzerowany profit, tak?

Wasze uwagi są bardzo pomocne :564:

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Z kom pisze ale zobaczcie jak ladnie ruszulo eur/nzd tp1 pewnie bedzie bez problemu ale moga i zrobic nowy szczyt i o to chodzi ;)

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Dzisiaj bardzo udany dzień. EUR/NZd dało zarobić oraz NZD/USD naprawdę z tych zagrań jestem bardzo zadowolony dodatkowo trochę pipsów wpadło na GBP/AUd.
Z jednej strony aż żal wychodzić z eur/nzd i z NZD/USD bo TP miałem dużo dużo dalej a na EUR/NZD to kilaset pipsów ale będę próbował ponawiać wejścia jak rynek da. Na tych parach dzisiaj ładne świece dzienne powstały na kontynuacje a na NZD/USd to aż kwintesencja :)
NO ale co zrobić muszę wychodzić z pozycji aby depozyt powiększać cały czas. Jak bym miał duże konto to pozwoliłbym zyską rosnąć a tak to trzeba budować solidne konto, które pozwoli grać na pełnym luzie. Ale i tak dzisiaj na EUR/NZD więcej pipsów zgarnałem niż zasięg między open a close gdyż grałem i sell i long, coś czuję że ten long może dużo dalej polecieć ale to tylko forex wiec lepiej brać kasę póki dają.
Tak jeszcze podsumowując co jest piękne w FBO i BO że nie trzeba żadnych wskaźników, itd tylko kilka linii prostych i obserwacja ceny na danym poziomie no i w ogóle zachowanie ceny, naprawdę to jest coś pięknego, mam nadzieję, że każdy z Was kiedyś to poczuję, dla mnie forex to tak naprawdę coś pięknego, patrzec jak cena robi ciągle to samo a jednak jakoś inaczej, ile ludzie daje się złapać w pułapki, itp. Zobaczcie sobie jeszcze dzisiaj na wykres dzienny na kiwi i zobaczcie co cena pięknego zrobiła.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

manygridi pisze:
tak to widzisz?

Obrazek
upload photo
nie ważne co ja widzę wazne co Ty widzisz, musisz mieć swój scenariusz gry, zawsze możesz mieć wtedy pretensje tylko i wyłącznie do siebie

A swoją droga widzisz co zrobili na Edku, narazie jest tak jak to rysowałeś, wchodziłeś w to?
Jak przebiją tam gdzie masz narysowane TP1 to ja taki układ sobie nazywa podwójne FBO ale z reguły widzę takie układ czasem na M15 a może na H1 będzie miał większą siłę :)

EDIT: z tego co widzę to już przebili TP1 to zrobili podwójne FBO :)

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

wejście jeszcze z wczoraj wieczora nie już na podstawie FBo bo fbo było dużo wczesniej teraz staram się po prostu dokładać, ale nawet nie ma specjalnie gdzie bo nie robili wyraźnych ZL.

manygridi
Gaduła
Gaduła

czerwinek pisze:
manygridi pisze:
tak to widzisz?
nie ważne co ja widzę wazne co Ty widzisz, musisz mieć swój scenariusz gry, zawsze możesz mieć wtedy pretensje tylko i wyłącznie do siebie

A swoją droga widzisz co zrobili na Edku, narazie jest tak jak to rysowałeś, wchodziłeś w to?
Jak przebiją tam gdzie masz narysowane TP1 to ja taki układ sobie nazywa podwójne FBO ale z reguły widzę takie układ czasem na M15 a może na H1 będzie miał większą siłę :)

EDIT: z tego co widzę to już przebili TP1 to zrobili podwójne FBO :)
na razie to ja nie mam swojego scenariusza gry o ZL, FBO, BO czytam gdzieś od około 2-3 tygodni i próbuje coś stworzyć swojego
nie zagrałem eda pod ten scenariusz bo nie było dla mnie setupu na wejście (czyli momo i cofka do zl)

ODPOWIEDZ