Potrzebna pomoc doświadczonego tradera

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
nemezzis
Gaduła
Gaduła

Re:

Nieprzeczytany post autor: nemezzis »

[quote="leszczu"]
Sama prawda. Takie posty dodają człowiekowi siły jak przechodzi kryzys twórczy w tej branży :wink:[/quote]

Ciesze sie ze pomoglo :D, tak to jest z ta Fortuna, raz pomoze a wiele razy trzeba za to placic, chyba dlatego jest ona kobieta ;)
Demo obrazuje mozliwosci Twego Umyslu.
Real - poziom zakucia.

marekdt
Pasjonat
Pasjonat

Re: Potrzebna pomoc doświadczonego tradera

Nieprzeczytany post autor: marekdt »

Kiedyś był taki wątek w angielskich forach.. Gdzie autor - opublikował system... który dawał rzeczywiście niezłe wyniki.
Jego zaletami było to, że sprawdzał się i był prosty.
W ciągu kolejnych 200 postów - użytkownicy obrócili ten system do góry nogami... tak mocno, że był małoprofitowy i był problem z zobaczeniem ceny co powodowało pomyłki/złe wejścia... poza tym cena - najważniejszy wskaźnik dla handlującego.
Posty autora skończyły się gdzieś po drodze... wątek miał jeszcze długie życie prowadzony specjalistów od wskaźników.

Nie ważne jaki jest system - czy manualny czy automatyczny czy półautomatyczny. System powinien być prosty, by podejmować szybkie i trafne decyzje.
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

dawał.. i przestał?
Co to jest porsty sys?Są takie ? :D przetnie tu tam to sell buy i bedzie profit? :D
Wrr.. znow mnie cos tchnelo.Co mi po porstoscie skoro decyzje nie trafne :D Prostota nie gwarantuje trafnosci.
prsote to sa te przeciecia srednich a praktyka pokazuje ze trafnosc z tego zadna.. sooo???

Juz wiem.. kazdy ma ukryty prosty system ktroy daje trafne decyzje. :D
Nie no nie moge hehehe

marekdt mozesz zdradzic jaki jest twoj prosty sytem i jak z ta trafnoscia?
sie przyczepilem.. kryzys jesienny :D
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Reptile:
http://forex-nawigator.biz/forum/journa ... 20925.html

Wystarczy porównać dwie świeczki. System jest tak prosty, że uwłacza intelektowi przeciętnego homo-sapiensa. No i zyskowny...jak widać ;)
sie przyczepilem.. kryzys jesienny
Zbudowałeś pewnie jakiegoś Frankensteina i teraz próbujesz racjonalizacji :mrgreen:

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Na jaki okres?Tam widze jakies EA mialo powstac,pozniej ktos inny robil.. jest jakis test z 3lat?
Autor nazywa system strategia,jesli nie jest to czysty system lecz polaczenie metody systemowej ze strategia (motywy AF itp) to nie mamy systemu. Chyba ze dla kogos strategia jest systemem i mysli "systemowo" - strategicznie.

Okres na obalanie dobrych zlych rad hehe.. "cieniuje" lol i chyba neguje systemowcow
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

Stforex pisze:Wystarczy porównać dwie świeczki. System jest tak prosty, że uwłacza intelektowi przeciętnego homo-sapiensa. No i zyskowny...jak widać
Ten sys to dopiero sys , trzy miesiace i 1 pips do przodu . Dobrze ze mnie posluchal w tamtym tygodniu i nie otworzyl pozycji bo bylo by kilkadziesiat na minusie ...
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Pisałem to w nieco żartobliwym tonie ;)
Z drugiej strony niewielka strata też może być pewnym sukcesem :)
Okres na obalanie dobrych zlych rad hehe.. "cieniuje" lol i chyba neguje systemowcow
Możesz sobie na to pozwolić. A co mają zrobić pozostali, jak już zasiejesz ziarno niepewności? Czy to co wiem, to wiem, czy tylko mi się wydaje? Pozostaje umysłowe osierocenie...

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Posty Reptile potrafią zniechęcić człowieka do działania, z drugiej strony nigdy nie pisze co ma na myśli więc trzeba to wszystko brać z dystansem i kroczyć własną ścieżką:)
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Reptile ma wielką wiedzę. Ciężko przekazać ją w paru postach. Takie wyrywki faktycznie mogą wyglądać, jak zupełnie wyrwane z kontekstu.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

brother pisze:Posty Reptile potrafią zniechęcić człowieka do działania, z drugiej strony nigdy nie pisze co ma na myśli więc trzeba to wszystko brać z dystansem i kroczyć własną ścieżką:)
Zle to ująłeś.. nie przekazałem całości.. bo ile razy można się powtarzać :)
http://forex-nawigator.biz/forum/forex- ... ml#p515840

System ma to do siebie,że często wyprodukowany jest pod okres jakiejś tam obserwacji.. nagle rynek się zmienia zmieniają się warunki i załozenia systemu przestają być spełnione.Co nie oznacza,że systemu nie można stosować strategicznie przewidując powrót okresu pod ten system (np.konsola).

Ten cały IBO czy jak mu tam, to element VSA - bardziej solidny. Gdzie zakres ceny H do L to po prostu Price Spread.O ile można z tym wyjść na akcje gdzie łatwiej mówić o popycie i podaży niż na FX to system ma wg mnie 50% więcej szans aniżeli właśnie na FX.Jednak ktoś powie,że grupy akcji wycenia się ze wzajemnością i to odzwierciedla korelacyjne warunki ala FX.

Tu masz ścieżke myśli,która jeszcze może się ciągnąć i ciągnąć. Daje do zrozumienia że ścieżka nie kończy się na znalezieniu systemu, tylko rozumieniu,rozwijaniu. Ktoś tu zapodał prostotę i jestem ciekaw faktów,a dyskusja jak dyskusja.
Dystans wskazany.Z drugiej strony.. może nie jesteś w grupie docelowej dla rozumienia :)

ODPOWIEDZ