Potrzebna pomoc doświadczonego tradera

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Re: Potrzebna pomoc doświadczonego tradera

Nieprzeczytany post autor: brother »

reptile pisze:
brother pisze:Posty Reptile potrafią zniechęcić człowieka do działania, z drugiej strony nigdy nie pisze co ma na myśli więc trzeba to wszystko brać z dystansem i kroczyć własną ścieżką:)
Zle to ująłeś.. nie przekazałem całości.. bo ile razy można się powtarzać :)
http://forex-nawigator.biz/forum/forex- ... ml#p515840

System ma to do siebie,że często wyprodukowany jest pod okres jakiejś tam obserwacji.. nagle rynek się zmienia zmieniają się warunki i załozenia systemu przestają być spełnione.Co nie oznacza,że systemu nie można stosować strategicznie przewidując powrót okresu pod ten system (np.konsola).

Ten cały IBO czy jak mu tam, to element VSA - bardziej solidny. Gdzie zakres ceny H do L to po prostu Price Spread.O ile można z tym wyjść na akcje gdzie łatwiej mówić o popycie i podaży niż na FX to system ma wg mnie 50% więcej szans aniżeli właśnie na FX.Jednak ktoś powie,że grupy akcji wycenia się ze wzajemnością i to odzwierciedla korelacyjne warunki ala FX.

Tu masz ścieżke myśli,która jeszcze może się ciągnąć i ciągnąć. Daje do zrozumienia że ścieżka nie kończy się na znalezieniu systemu, tylko rozumieniu,rozwijaniu. Ktoś tu zapodał prostotę i jestem ciekaw faktów,a dyskusja jak dyskusja.
Dystans wskazany.Z drugiej strony.. może nie jesteś w grupie docelowej dla rozumienia :)
Reptile doskonale wiesz co miałem na myśli, wiesz że nic nie bierze się z powietrza. Zdobywanie wiedzy także nie jest przypadkowe, jeśli ktoś miałby okazję do zapoznania się z wiedzą o "mechanice rynku" to pewnie by z tego skorzystał to jasne. To, że świat nie kończy się na rysowaniu to oczywista sprawa, jednak jak sam kiedyś pisałeś trzeba odpowiednio "trafić" reszta to już tylko chęci do nauki i nie róbmy z tego czary mary. Gdyby ludzie mieli szansę na naukę, ale nie taką, że się człowiek uczy tego co mu się wydaje, (bo tak wygląda ścieżka ogromnej większości z nas) tylko u profesjonalistów którym się nie wydaje tylko znają wszystkie procesy i ich wpływ na rynek to grupa docelowa o której piszesz była znacznie większa.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

ODPOWIEDZ