BO & FBO

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
DonForex:-)
Gaduła
Gaduła

Re: BO & FBO

Nieprzeczytany post autor: DonForex:-) »

czerwinek mam ten sam problem. Czasami mam spory zysk i potrafię tak schrzanić, że wychodzi strata. Ustawiam TP na ekstremum i w głowie myśl... kurczę skoro tak szybko doszli to zostawię jeszcze. I na następnej transakcji obiecuję że to się nie powtórzy, że będę konsekwenty... to jest chciwość. Ale na szczęście widzę postępy w swoim zachowaniu. Wejścia są dobre ale gorzej z wyjściami. Jak to opanuję to będzie ok:)
"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

zastanawiam się skąd wczoraj takie ruchy wieczorem żadnych waznych danych, jednak jak coś chcą na tym forex osiągnać lub gdzieś dojść to i danyc nie musi być :)
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
Sildra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Sildra »

czerwinek pisze: jak coś chcą na tym forex osiągnać lub gdzieś dojść to i danyc nie musi być :)
Nie no, Stary, czytam sobie forum o poranku a tu taka perelka :) Zglaszam sentencje do galerii Hall of Fame!
Jeśli czegoś nie możesz albo Ci się nie chce - obejrzyj to koniecznie.....

Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA

expedient warzywniaka

Nieprzeczytany post autor: expedient warzywniaka »

przeciez wieksze pozycje mozna zamknac kiedy sie chce i tego nie przewidzisz

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

rozumiem was chłopali ale z reguły jak sa dane to zaraz poruszenie na forum, że cena źle poszła bo ktoś coś tam powiedział i cena poszła nie w tą stronę którą miała, itd ale wczoraj żadnych danych a takie ruchy wieczorem więc zdziwiłem się trochę.

Dzisiejsze wejście na kablu, jedna pozycja zamknięta w myśl nowej zasady bierz co swoje i spierda...
Drugą pozycję trzymam gdyż TP widze dużo niżej ale jak to wiadomo, że nic nie wiadomo na FX, więc cały czas pozycja pod kontrolą, mimo, że ja widzę że powinni tam dojść i najlepiej jakby dzisiaj to zrobili :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

expedient warzywniaka pisze:przeciez wieksze pozycje mozna zamknac kiedy sie chce i tego nie przewidzisz
a te stwierdzenie to w odpowiedzi do którego posta?

Awatar użytkownika
Sildra
Pasjonat
Pasjonat

czerwinek pisze:
expedient warzywniaka pisze:przeciez wieksze pozycje mozna zamknac kiedy sie chce i tego nie przewidzisz
No pewnie o tych niewytlumaczalnych ruchach poza danymi. Czasem rynek dyskontuje wczesniej pewne zdarzenia. Wowczas nastepuje realizacja zyskow. Zwyczajowo dzieje sie to w jakims zakresie w piatki, no a teraz zrobili cos we czwartek. Poza tym to analitycy szemrali, ze te dane ze Stanow o PKB i slaba dynamika zamowien na srodki trwale to informacje tak kiepskie, ze nie ma bata, Fed bedzie musial mocno wspierac rynek drukiem. A to oslabia dolara. Wiec z tym brakiem informacji to czasem roznie.

Sorry za ortografie ale macham z komorki.

Awatar użytkownika
Sildra
Pasjonat
Pasjonat

czerwinek pisze:
No pewnie o tych niewytlumaczalnych ruchach poza danymi. Czasem rynek dyskontuje wczesniej pewne zdarzenia. Wowczas nastepuje realizacja zyskow. Zwyczajowo dzieje sie to w jakims zakresie w piatki, no a teraz zrobili cos we czwartek. Poza tym to analitycy szemrali, ze te dane ze Stanow o PKB i slaba dynamika zamowien na srodki trwale to informacje tak kiepskie, ze nie ma bata, Fed bedzie musial mocno wspierac rynek drukiem. A to oslabia dolara. Wiec z tym brakiem informacji to czasem roznie.

Sorry za ortografie ale macham z komorki.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Druga pozycja zamknięta przed chwilą ogolnie dzień już mońza udać za udany ale jeszcze pewnie na coś się skuszę.
ładnie szli w dół ale natknęli na wczorajsze przebicie D1 i jak widac jest reakcja może się PB na M15 utworzyć co dla mnie jest sygnałem wyjścia.Chociaż świeca M15 jeszcze się nie zamknęła to znowy wziąłem profit w myśl zasady bierze co Twoje i spierd.. :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
DonForex:-)
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DonForex:-) »

Graty czerwinek :)
Muszę zacząć przeglądać inne pary niż edek... uwziąłem się na niego a tutaj widzę piękne sygnały uciekają.
"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.

ODPOWIEDZ