daytrader - praca w domu - opinie

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
RoLudlum
Pasjonat
Pasjonat

Re: daytrader - praca w domu - opinie

Nieprzeczytany post autor: RoLudlum »

Erykos pisze:Ekonomia lepsza?

Jeśli studiujesz dla siebie to wszystko jest dobre. Jeśli studiujesz bo coś się może przydać to staniesz w szranki z kilkuset tysiącami podobnych ekonomistów.

IMHO bardzo dobrym i niedocenianym wyborem jest fizyka, matematyka i same zastosowania matematyki - wszystko jednak musi być na bardzo wysokim posiomie, zaoczne studia nauczycielskie raczej odpadają.
"Unia Europejska uznała apokalipsę 21.12.2012 za niezgodną z dyrektywą Parlamentu Europejskiego."
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Studia ekonomiczne jeszcze się do czegoś przydają? Na kasę w banku?

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: T-REX »

klonmarcin pisze:Obyś naprawdę nie skończył tak jak ten koleś:

http://www.youtube.com/watch?v=0XPeTCRg5Yw
klonmarcin zmiażdżyłeś mnie! :mrgreen: Na szczęście mam trochę wyższe kwalifikacje (co najmniej cegła :d )
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Stforex pisze:Studia ekonomiczne jeszcze się do czegoś przydają? Na kasę w banku?
RoLudlum pisze:Jeśli studiujesz dla siebie to wszystko jest dobre. Jeśli studiujesz bo coś się może przydać to staniesz w szranki z kilkuset tysiącami podobnych ekonomistów.
Ale czekaj, skończyłeś studia, więc może masz szansę na lepiej płatną pracę niż 1600PLN za kopanie łopatą?
Nie ważne co potrafisz i jakie studia skończyłeś. Ważne co z tym zrobisz.

Znam parę osób po zawodówkach robiących spora kasę na prowadzeniu własnych firm jak również magistrów pracujących na budowie z przysłowiową łopatą.

Zami17
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Zami17 »

Studia studiami. Tak jak powiedział Esco. Ważne jest coś takiego jak przedsiębiorczość, a nie wizja rodziców chcących mieć w rodzinie wykształciucha.

Wracając do tematu. Moim zdaniem najważniejsze w życiu (także i w foreksie) jest upór oraz wyznaczenie sobie pewnego celu. Podejrzewam, że te 98% osób które straciły na foreksie, to osoby które się poddały. Ja po ośmiu miesiącach od "startu" odrobiłem to co wtopiłem. Miałem wiele drawdownów, parę razy chciałem się poddać. Jednak. Jednak brnę dalej. Dzisiaj miałem pierwszy z parudziesięciu dni na budowie. Wierzę w to że sobie poradzę. Mam nadzieję że wyciągnę wnioski, wrócę do giełdy mądrzejszy o pewne doświadczenie.

Tymczasem.

Udanego tygodnia wszystkim pipożercom : )

Erykos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Erykos »

Polecam książki Briana Tracy'ego i książę Getting Things Done.

Raus
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Raus »

Witam.
Z jakim depozytem gracie mini lotach np 0.4. Na zlocie
w jaki sposób to obliczacie?

Awatar użytkownika
Jack
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jack »

Ekonomia to mimo wszystko kierunek z dużą ilością matematyki, co za tym idzie robi odsiew. Zobacz sobie na wyniki matury z podstawowej matematyki z tego i poprzedniego roku, to zrozumiesz o co mi chodzi. Poza tym o jakiej ekonomii my tutaj mówimy? O ekonomii na UJ czy w szkółce robienia na drutach w Mszanej Dolnej, bo o ile w przypadku UJ absolwenci to raczej inteligente osoby o tyle w przypadku tej drugiej szkółki bywa różnie.

Druga rzecz w społeczeństwie panuje idiotyczne przeświadczenie, że studia=praca, może w latach 90 miało to racje bytu ale aktualnie wiadomo jak jest. Bez obrazy ale jeżeli ktoś jest kretynem, to nawet dyplom Harvardu czy którejś uczelni z Ivy League nie pomoże. Liczy się przedsiębiorczość i zaradność, tego się nie nauczysz w żadnej szkolne, to cechy wrodzone. Studia ekonomiczne jak i inne mogę być bardzo przydatne o ile właściwie je wykorzystasz, liczy się to co masz w głowie a nie na papierze.
Stforex pisze:Studia ekonomiczne jeszcze się do czegoś przydają? Na kasę w banku?
Dlaczego miałyby się nie przydawać? Nota bene na kasę bierze się ludzi najczęściej ze średnim wykształceniem, i z kursem kasjera walutowo-złotówkowym, ewentualnie kogoś kto pracował w kantorze.

Awatar użytkownika
tyler_durden
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tyler_durden »

Do Biedronki. A mam u siebie na uczelni takich specjalistów, którzy niechybnie tak skończą.
Jak ktoś jest mało zaradny, to tak jak mówił mój przedmówca - nie pomoże mu nawet Harvard.
ciągle głupi ...

ODPOWIEDZ