Witam
Z mojego punktu widzenia praca w domu jako "daytrader" jest możliwa i może stanowić jedyne źródło utrzymania rodziny. Wszystko zależy oczywiście od wielu czynników, które należy rozważyć poważnie i dogłębnie, przeanalizować a potem jeszcze raz, by w końcu podjąc ten krok i spróbować. Z mojego punktu widzenia brałem pod uwagę poniżesze elementy, które pozwoliły mi na daytrading:
1. Odpowiednia psychika (bardzo szeroki temat, ale generalnie musisz mieć predyspozycje),
2. Kapitał (czy mam odpowiedni, czy mam go skąd pozyskać?),
3. Wsparcie (rodziny, bliskich),
4. Odpowiednia wiedza ekonomiczna,
5. Doświadczenie (czyli okres kilku miesięcy a w szczególnych przypadkach kliku lat testowania),
6. System inwestycyjny [Twój własny (bądź zaadoptowany) system klarowny dla Ciebie, sprawdzony i działający]
7. Odpowiednia i strategia.
Być może znalazło by się jeszcze kilka dodatkowych punktów (proszę dopisać w razie czego).
Ogólnie mówiąc, należy podejśc do tradingu tak, jak do każdego innego możliwego wyboru pozyskiwania dochodu. Poczytać o tym, uzbroić się w odpowiednią wiedzę i spróbować. TrBardzo ważne jest to, by się nie poddawać!! Nie wolno wręcz! Jeżeli coś czujesz, masz wrażenie że forex to jest to, to nie wolno się zrażać, załamywać odpuszczać. Ewentualnie, należy sobie zrobić przerwę, przemyśleć, przeanalizować itp.
O mnie:
Jestem fizjoterapeutą i ratownikiem medycznym z zawodu i wykształcenia. Byłem dobry w tym, co robiłem. Pociągały mnie jednak rynki, ekonomia, gospodarka, waluty itp. Porzuciłem więc mój wieloletni zawód, na korzyść daytradingu. Co przyniesie przyszłość? Tego nie wiem! Wiem na pewno, że czuję się jak ryba w wodzie (płotka, szprotka) pociąga mnie to, wręcz wchłania!! Może kiedyś zostanę rekinem???
Dodam jeszcze, że mam dwójkę małych brzdąców (3 lata i 3 miesiące) i jest trudno w takim klimacie podejmować decyzje, ale można
Pozdrawiam i życzę wielu sukcesów!
EnergyMustFlow
"Wykorzystaj pierwsze momenty na obserwację. Możesz przez to stracić wiele okazji do szybkiego zwycięstwa, lecz chwile obserwacji są gwarancją sukcesu. Nie śpiesz się i bądź pewny swego".
Diuna - Frank Herbert