Pogaduchy przy porannej kawie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

daromanchester pisze:
259 pisze:W sensie ja to się widzi,
http://pl.wikipedia.org/wiki/Wiruj%C4%85ca_tancerka
Oki, nie parząc na wikipedię mówię jak jak to widziałem jednym okiem (bo drugie już nie widzi z tak bliska i jęczy o okulary więc zakrywam): w prawo. W moje prawo, w "obiektu" prawo. A teraz zobaczę sobie czy jestem passe czy może jeszcze nie...
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: peter_r »

Wydawało mi się że kręci się w dół (jak wiertło czy cuś)..ale może to złudzenie optyczne 8)
Euro shorts slashed in CFTC report21:37 | Adam Button
| 21:37 | Adam Button |

The weekly CFTC Commitments of Traders report, which is tabulated at the close on Tuesday:

EUR short 73K vs 94K prior
JPY long 15K vs 33K prior
GBP long 14K vs prior short 4K
AUD long 69K vs 68K prior
CAD long 111K vs 102K prior
CHF short 4.5K vs 9K prior
NZD long 17K vs 10K prior
A few points: 1) This is the first report on EUR since the ECB and Fed decisions. It still shows plenty of room to squeeze higher. 2) About time the market turned around and got long cable. 3) CAD longs getting near the red zone.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

W pliku to w lewo a widzi to każdy inaczej dokładnie jak wykresy :lol:

Wirus

Dezorientuje mnie ten obrazek zbyt wiele szczegółów.

259
Maniak
Maniak

Złudzenie to było błędnie[3] uznawane za test psychologiczny, który miał wskazywać, która półkula mózgu jest u obserwatora dominująca[4].
A tak w ogóle to ściema polegająca na kontrastach, braku odniesiena i proporcji i... odwróceniu uwagi - każdy może sobie tam zobaczyć co mu się uda - TAK daromanchester -trafiłeś w sedno - ułuda: widzisz co chcesz zobaczyć :509:
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

259 pisze:trafiłeś w sedno - ułuda: widzisz co chcesz zobaczyć
dirty dancing w polskim tłumaczeniu :mrgreen:
Objective perspective, just businiess...

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

EURUSD na zamknięciu prowzrostowo.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Objective perspective, just businiess...

259
Maniak
Maniak

A tak a'propos tego pana;
http://www.youtube.com/watch?v=bypLwI5AQvY
co powiedział to co powiedział, a Buzek nie powiedział, a każdy pomyślał co pomyślał to…
"Sprawiedliwa" sprawiedliwość wygrała: dostał po kieszeni €3000 za "ma pan charyzmę mokrej szmaty" jak raczył się niefortunnie odezwać do kogo jak do kogo ale do… Capo di tutti capi Hermana van Rompuy szczęśliwie tutaj nadzorującego… Coś z tymi angolami jest nie tak: albo udają że jak gówno leci z nieba to zwykły deszczyk jeżeli to ich bezpośrednio nie dotyczy (tak zrobił to z nami Churchill idąc za Rooseveltem oddając nas za darmo Stalinowi za... ułudę!) albo nagle wielkie halo… o co właściwie chodzi jak on nich tylko chodzi?

Oj, coś daleko odeszliśmy od tematu.
Można to jeszcze tylko ratować Rooseveltowską konfiskatą złota w 1933 roku - czy może ktoś potrafi mi to wyjaśnić jak to możliwe że najbardziej wolny z wolnych narodów zgodził się na coś takiego?
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2012, 17:48 przez 259, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Normalny anglik ma w sobie tyle szczerości i bezpośredniości co nic.
Dla mnie ten Nigel to zwykły pajac który się tylko popisuje.
259 pisze:(tak zrobił to z nami Churchill idąc za Rooseveltem oddając nas za darmo Stalinowi za... ułudę!)
Trzeba by jeszcze o Chamberlainie wspomnieć, hiszpańskiej wojnie domowej i na koniec przemilczanej największej kapitulacji w historii pod Singapurem.
Że nie wspomnę że u nas był Blitzkrieg a na wschodzie mieli Sitzkrieg.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Dziwna_wojna
Stare przysłowie mówi - Brytyjczycy walczą do ostatniego żołnierza swojego sojusznika.
Ale oczywiście to my jesteśmy zawsze najgorsi bo to zwycięzcy piszą historię, nawet naszą.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Gdzieś czytałem, że ta mokra szmata, to nie jest mokra szmata. Że wyrażenie zostało błędnie przetłumaczone w sposób dosłowny. W mowie potocznej ma to ponoć jakieś przenośne znaczenie.

Swoją drogą pomysł z prezydentem UE jest IMO idiotyczny. I tak tych posad jest wszędzie za dużo. Kolesie się obsadzają i klepią po plecach, a pieniążki lecą... :roll:

No i prezio US też nie jest wybierany bezpośrednio. Ach ci miłośnicy federacji...

259
Maniak
Maniak

Prawdę mówiąc jeden i drugi to pajac, ale Nigiel jest zdecydowanie bardziej kolorowy. Co by o nim nie mówić, trafił z tą mokrą szmatą ;-)

Co zaś do historii to niestety ale od 18 wieku ciągle ktoś nas... albo my sami licząc na to, że ktoś za nas posprząta nasz własny śmietnik. Nikt nie szanuje ludzi którzy sami o sobie mówią źle, mają bałagan w domu i albo się awanturują, albo błagają o pomoc. Nawet jeżeli mają rację to wizerunek jest odpychający.

Zablokowany