Pogaduchy przy porannej kawie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Pochwała przyznana. Dzięki Mike!

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Dzięki ST

No to jeszcze coś, co może się przydać dla używających VPSów czy innych zdalnych serwerów. Aplikacja Zdalny pulpit jest trochę już staroświecka i nie każdy system ją nawet ma jako serwer pulpitu.
Polecam :

http://www.teamviewer.com/pl/index.aspx

rewelka, pełna kultura i poczucie komfortu.

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

259 pisze:
DigitalSmoke pisze:Na edku wszyscy longersi zostali zgilotynowani, teraz juz tylko HFT walczy samo ze sobą :(
A ja rozpocząłem zakupy :-)
Ja zaatakuję znowu jutro rano, mam nadzieję że żałoba po chińskim PMI długo nie potrwa. :wink:

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

mike_05 pisze:Tak, terminal.exe
tylko jak jest ich więcej, musisz ustali który chcesz. jak pracuje na kontach rzeczywistych, to wart do czas rzeczywisty, jak demo, to można trochę niżej. I tak notowania live i demo się rozjeżdżają u każdego brokera o kilka milisekund i 2-3 punkty często. klikasz w zakładce Aplikacje, bo tak łatwo znaleźć nawet z numerem konta, prawą myszą i wybierasz . przejdź do procesu. W procesach będzie podświetlone, która to instalacja i tą zmieniasz.
nie moge ustawic realtime, tylko high...to wystarczy?
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Zawsze to lepiej. Real chyba tylko na 64 bitowych wersjach.

259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

Tyle że jak zrobisz 29 terminali realtime to z Windows już się nie dogadasz ;-)
Nie wiem jak w siódemce, ale w XP wystarczyło przy dwóch rdzeniach zrobić 2 realtime żeby już mieć kłopoty. Jak chcesz mieć nieco szybciej to przyporządkuj terminal do jednego rdzenia (jak więcej to rozrzuć po rdzeniach) - MT4 to starocie które nie potrafi tak naprawę wykorzystać wielowątkowości - to system operacyjny rozkłada proces na rdzenie ale mało efektywnie bo nie ma żadnego zysku, za to jest dodatkowe obciążenie na to rozkładanie i synchronizację.
Coś jakby krawiec miał uszyć cztery takie same pary spodni i zamiast szyć je po kolei na jednej maszynie do szycia, wziął jednocześnie cztery maszyny, na każdej rozpoczął szycie jednej pary ale żeby to działało musiał przesiadać się co chwila od jednej do drugiej w kółeczku - miotanina zamiast przyspieszenia.
EDIT: a właściwie jakby ten krawiec chciał szyć jedne spodnie na czterech maszynach jednocześnie ;-)
Ale może na 64 bitowym systemie jest lepiej w sensie ilości 32-u bitowych procesów pracujących jednocześnie w trybie realtime.
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2012, 20:39 przez 259, łącznie zmieniany 1 raz.
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

mike_05 pisze:Zawsze to lepiej. Real chyba tylko na 64 bitowych wersjach.
mam win 7 pro 64bit....ghrr
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Można wybrać "ustaw koligację" ale nie praktykowałem, zobaczę co to daje.

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

W zasadzie nie wiele przy 8 procesorach, przydzielając np. 2 do jednego mt4, drugi procesor praktycznie nie pracuje. Czyli jeden na instalacje wystarczy albo zostawić domyślne systemowe. Normalnie i tak w zasadzie 4 są obciążone, 4 luźne. Chyba, że jakiegoś mięsożernego wynalazka się włoży, typu indyka NoLagMa :568:

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

Też tak bym chciał jak Mike ! :lol:

Natomiast mam inny problem, może ktoś mi przetłumaczy jak dziecku dlaczego ?

Kupiłem wczorajna spadek CFD JPM.N US JP MORGAN CHASE 0.08 cents per share RT 100 400 $1.00 09:30 - 16:00 16:30 - 23:00

Ustawiłem SL i TP cena osiągnęła dzisiaj na otwarciu TP przez lukę a moją pozycję zamknęło bez SL (nie został osiągnięty) i bez TP po prostu . Oczywiście z malą stratą w sumie tylko zarobiło na prowizje dla broka. O co chodzi ???

Wcześniej na CFD nie mialem takich sytuacji , mam to reklamować ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Objective perspective, just businiess...

Zablokowany