BossaFX - III edycja konkursu

Informacje na temat wszelkiego rodzaju konkursów Forex'owych.

Czy weźmiesz udział w konkursie Bossa?

tak - wiem,że wygram..widze te wywiady ze mną..flesze
22
25%
tak - wierze,że wygram..
4
5%
tak - wiem,że nie wygram (konkurs jest ustawiony)
4
5%
tak - będę grał spokojnie po swojemu
14
16%
tak - tylko dla ksiązki
7
8%
nie - wierze,że mam szansę wygrać
1
1%
nie - wiem,że nie wygram
6
7%
nie - nie mam na depo
16
18%
nie - nie bo i tak zostane dostawca płynności
13
15%

Liczba głosów: 87

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

s_zadora pisze: Co więcej - z postów na tym forum jednoznacznie wynika że większość osób wykorzystujących różnego rodzaju automaty ich nie pisze, nawet jeśli są autorami koncepcji handlu.
s_zadora pisze: Chodzi o równe szanse dla każdego Uczestnika.
Czy nie widzi pan w tych zdaniach sprzeczności?

SLAW
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: SLAW »

green7 pisze: Na koniec pytanie: o co chodzi z tymi 172 kliknięciami w 10 sekund ?

ponawiam ktoś na konkursie kliknął tyle raz ? w jakim celu ?

Awatar użytkownika
Jarpen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jarpen »

mikolaj2 skoro nie mozna sprawdzic czy zlecenie weszlo z reki czy z automatu to dlaczego osoby ktore uzywaja automatow sa eliminowane ? w jakis sposob broker to wykrywa przeciez.
Success lies on the far side of failure

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Pierz Andrzej »

Jarpen mikolaj2 napisal ze skaldanie z reki przy pomocy skryptu , a to nie jest skladnie reczne ;)

poprostu po stronie serwera nie da sie odroznic zlecen skaldanych przez skrypt czy przez EA , w obu przypadkach jest wykorzystywana ta sam funkcja OrderSend

pozdrawiam
Andrzej
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

MaRCHeW pisze:przecież Forex to nie konkurs równych szans. Tu się zarabia pieniądze i tak jak wszędzie, ten kto ma lepsze narzędzia zarabia ich przeważnie więcej.
Jeśli dobrze rozumiem, to nie dyskutujemy tu o rynku forex jako takim, tylko o konkursie. Co do rynków w ogóle, to mogę się zgodzić - im lepsze narzędzia, tym potencjalnie można osiągnąć większą przewagę a przez to lepsze wyniki. Podkreślam potencjalnie, bo moim zdaniem wszystko czego potrzeba do skutecznego tradingu tak naprawdę znajduje się przede wszystkim w głowie. Jeśli Pan akurat stawia na narzędzia (jak zapewne również wiele innych osób) to nie ma żadnych przeszkód, aby dzięki nim zarabiać na rynku prawdziwe pieniądze - poza tym konkursem.
W konkursie jest inaczej, bo oprócz pieniędzy na rynku forex, walczymy o nagrody. I my jako organizator konkursu jesteśmy wobec uczestników zobowiązani do zapewnienia wszystkim równych szans - tam gdzie jest to od nas zależne, a zatem na etapie ustalania zasad rywalizacji oraz szczegółowego ich egzekwowania. I myślę że to akurat stanowi przewagę naszego konkursu.
Powyższa zasada wobec uczciwej rywalizacji między ludźmi jest przecież powszechnie przyjęta i stosowana. Jeśli przykładowo chciałby Pan biegać na 100m sprintem poniżej 9 sekund tylko dla samego siebie - mógłby Pan używać do tego wszelkich środków, łykać dowolne tabletki, pić dowolne płyny, cokolwiek. Ale jeśli chciałby Pan to samo zrobić na bieżni olimpijskiej, przy okazji zgaraniąc medal i zapisując się w historii to organizator olimpiady dokładnie sprawdzi czy np. te tabletki nie zachwiały równowagi szans.
MaRCHeW pisze:W konkursie mają wygrać najlepsi na FX. Jeżeli ktoś to zrobi grając na "czystym MT4" to ok, ale uważam, że swoim podejściem do konkursu mocno ograniczacie sobie liczbę uczestników.
Przede wszystkim nie kupuję argumentu, że dobry, skuteczny na rynku FX trader po wyłączeniu dodatkowych narzędzi, z których na co dzień korzysta, staje się na rynku bezbronny jak niemowlę. A nawet jeśli tak jest, to znaczy że jest on w mniejszym stopniu traderem, a w większym traderem-programistą (nie sięgając po ogólnie przyjęte obce określenia zjawiska). Jak już napisałem, akurat ten konkurs nie jest przeznaczony dla programistów.
Konkurs dla programistów, pozostaje kwestią otwartą - w szczególności istnieje pytanie o formułę, w jakim miałby zostać zrealizowany.
Esco pisze:Czy nie widzi pan w tych zdaniach sprzeczności?
Nie, bo większość uczestników naszego konkursu, jak również większość traderów na rynku FX nie stosuje EA generujących sygnały transakcyjne, czyli programów w 100% automatyzujących handel, zawierających algorytm decyzyjny.
SLAW pisze:ponawiam ktoś na konkursie kliknął tyle raz ? w jakim celu ?
Nie, to akurat nie jest statystyka konkursowa:) W ten sposób został zmierzony nieoficjalny rekord świata w dwukliku myszką. Myślę że im bliżej konkursu, tym bardziej postaramy się ten temat rozwinąć.
Chociaż, z przymrużeniem oka, można próbować tę liczbę rozpatrywać w kontekście tego pytania ;)
MaRCHeW pisze:Niech mi Pan powie w jaki sposób na platformie MT4 mam złożyć w jednech chwili 5 lub więcej zleceń oczekujących co np. 3 pipsy odległości od siebie?
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

SLAW pisze:
green7 pisze: Na koniec pytanie: o co chodzi z tymi 172 kliknięciami w 10 sekund ?

ponawiam ktoś na konkursie kliknął tyle raz ? w jakim celu ?
byl caly czas requote i trejd nie chcial wejsc, koles sie zdenerwowal i zaczal klikac KUPUJ KUPUJ KUPUJ KUPUJ no i pokonal rekord
:D :evil: :D

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Pierz Andrzej »

s_zadora pisze:Powyższa zasada wobec uczciwej rywalizacji między ludźmi jest przecież powszechnie przyjęta i stosowana. Jeśli przykładowo chciałby Pan biegać na 100m sprintem poniżej 9 sekund tylko dla samego siebie - mógłby Pan używać do tego wszelkich środków, łykać dowolne tabletki, pić dowolne płyny, cokolwiek. Ale jeśli chciałby Pan to samo zrobić na bieżni olimpijskiej, przy okazji zgaraniąc medal i zapisując się w historii to organizator olimpiady dokładnie sprawdzi czy np. te tabletki nie zachwiały równowagi szans.
Czyli Pan i firma w której imieniu Pan się wypowiada uważacie ze osoby korzystające z dodatkowego programowania oszukują ?? ciekawa teoria :)

s_zadora pisze:Jak już napisałem, akurat ten konkurs nie jest przeznaczony dla programistów.
A Pan dalej swoje :)
s_zadora pisze:Przede wszystkim nie kupuję argumentu, że dobry, skuteczny na rynku FX trader po wyłączeniu dodatkowych narzędzi, z których na co dzień korzysta, staje się na rynku bezbronny jak niemowlę.
Moj glowny system oparty jest o PairTrading i Momentum i choćbym nie wiadomo jak się staral z reki tego nie zagram
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

prawnik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: prawnik »

Też miałem "przyjemność" rozmawiać ze zwycięzcami, równiez tym od głównej nagrody. Szkoda mówic bo w kuluarach to plątali sie jak na akademii pierwszomajowej. Głównego zwycięzcy prawie nie opuszczali "opiekunowie". Jednak najlepszy tekst był gościa, który wygrał konkurs główny. Stop loss stosował na prawdę sporadycznie jak twierdzi :lol: :lol: :lol:

Panie Sebastianie dalibyście pograc gosciom od automatów i tyle. Nagroda może być niższa od tej w konkursie głównym ale chodzi o pewien prestiż który można zbudować. Zarówno dla was, abyście okazali się na tyle przyjaznym brokerem co na akcjach i konikach oraz dla tych co wygraJĄ.

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

Pierz Andrzej pisze:Czyli Pan i firma w której imieniu Pan się wypowiada uważacie ze osoby korzystające z dodatkowego programowania oszukują ?? ciekawa teoria
Ciekawa interpretacja:) W przykładzie z dopingiem właśnie to chciałem wyraźnie pokazać że doping rozumiany jako świadome zatruwanie własnego organizmu nie musi być niczym wymagającym napiętnowania a już na pewno nie jest oszustwem. Każdy ma prawo zatruwać się na tyle na ile uzna za stosowne. Natomiast doping rozumiany jako łamanie zasad przyjętych w rywalizacji i osiąganie z tego tytułu przewagi jest oczywistym oszustwem. Myślę że Pan to doskonale zrozumiał a Pana analogia to po prostu drobna złośliwość :)
Proszę mi wybaczyć uproszczenie doping-zatruwanie organizmu. Mam nadzieję że nie będzie Pan na tym budował tezy o tym że BossaFX to samo myśli o automatach. Proszę, dyskutujmy poważnie.
Pierz Andrzej pisze:A Pan dalej swoje
Panie Andrzeju a co chciałby Pan ode mnie usłyszeć? Nie robimy tej jesieni konkursu dla programistów. Tak jak napisałem wcześniej to już zdecydowane i pewne. Chce Pan żebym oszukiwał że jednak automaty będą działały? Albo że na Pana rachunku zrobimy wyjątek? :) W tej kwestii naprawdę nie mogę pomóc.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

zastanawia mnie czy bedzie wielu stracencow..?
1000 czy 10000 to dla niektorych duzo i malo...
czy polaszcza sie na nagrode ..? zmieniajac swoje systemy gry i tym sposobem potraca depozyty....a brok jak zwykle zgarnie swoja smietanke..
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

ODPOWIEDZ