BossaFX - III edycja konkursu

Informacje na temat wszelkiego rodzaju konkursów Forex'owych.

Czy weźmiesz udział w konkursie Bossa?

tak - wiem,że wygram..widze te wywiady ze mną..flesze
22
25%
tak - wierze,że wygram..
4
5%
tak - wiem,że nie wygram (konkurs jest ustawiony)
4
5%
tak - będę grał spokojnie po swojemu
14
16%
tak - tylko dla ksiązki
7
8%
nie - wierze,że mam szansę wygrać
1
1%
nie - wiem,że nie wygram
6
7%
nie - nie mam na depo
16
18%
nie - nie bo i tak zostane dostawca płynności
13
15%

Liczba głosów: 87

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Pierz Andrzej »

s_zadora ja postaram sie juz wiecej nie pisac bo mozemy tak w kolko wymieniac sie wpisami :), amnie juz nie chodzi o udostepnienie mozliowsci korzystania z Expertow
poprostu czytajac Panskie wpisy calyczas mam wrazenie ze Wy programistow nie uznajecie jako traderow

tak ze milego weekendu ;)

PS . weekend wiec niektorzy moga byc na wspomnianym dopingu :D , post skasowany
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

s_zadora czy mozna rejestrowac sie do konkursu mieszkajac poza granica Polski?
Jak podpisac ta wasza umowe nie mieszkajac w PL? czy nie mozna tego zgloszenia przez internet poslac?

w zalaczniku: na terenie Polski koszt kuriera pokrywa bossa, a jak to wyglada poza terenem PL? kto pokrywa koszta? jak to wyglada?

domyslam sie ze wy wysylacie umowe do mnie na swoj koszt a ja odsylam podpisana umowe na swoj koszt? Czy dobrze sie domyslam?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

mah1y pisze:czy mozna rejestrowac sie do konkursu mieszkajac poza granica Polski?
Można. Konkurs odbywa się jak wiadomo na rachunkach real, zatem przed rejestracją do uczestnictwa w konkursie należy taki rachunek sobie otworzyć. Za granicę wysyłamy umowy pocztą, Pan po podpisaniu ją nam odsyła na swój koszt - najtaniej będzie zapewne również pocztą. Dlatego warto zarezerwować sobie na ten proces odpowiednio więcej czasu.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Piramidować można jeśli wystarcza do tego depozytu - nie jest naszą sprawą co Pan robi ze swoimi pieniędzmi na swoim rachunku. Nie można natomiast otwierać pozycji, zabezpieczając je nie zrealizowanymi zyskami.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Awatar użytkownika
Ciekawy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ciekawy »

s_zadora pisze:Piramidować można jeśli wystarcza do tego depozytu - nie jest naszą sprawą co Pan robi ze swoimi pieniędzmi na swoim rachunku. Nie można natomiast otwierać pozycji, zabezpieczając je nie zrealizowanymi zyskami.
Czy może Pan wyjaśnić mechanizm DLACZEGO(z jakiego powodu) tak nie można robić? patrząc z boku muszę stwierdzić, że takie praktyki nie stawiają Was w dobrym świetle co by nie było ;)

ps. dla mnie to proste - mam kasę(nawet niezrealizowaną) to mam większą siłę nabywczą a jak się odwróci to najwyżej szybciej wyzeruje JEŚLI ktoś nie potrafi stawiać piramid ale to przecież nie Wasz problem bo depo moje...

Pozdrawiam ;)

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

To są nasze warunki świadczenia usług obrotu na OTC, związane z polityką zarządzania ryzykiem, a w szczególności z pilnowaniem maksymalnych dopuszczalnych poziomów stosowanej przez Klientów dźwigni finansowej.
O tym, dlaczego nasza tabela depozytów wygląda tak a nie inaczej w kontekście naszej polityki ryzyka, nie będziemy dyskutować publicznie. Najważniejsze jest to, że nie odbiega ona warunkami od pewnego standardu rynkowego, do którego chcemy się porównywać. Brokerzy oferujący dźwignie np. 1:1000 to z naszego punktu widzenia nieco inny rynek docelowy, a jednocześnie inny standard usługi.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

waszmosc zdradzi co ma dzwignia z hedge wspolnego ? Pytaja o psa odpowiediz o kocie.. gebelsowskie gadanie. Fajnie oprawione.Wszyscy maja hedge ale od normy tym bossa nie odbiega lol ... nikt nie chce 1:1000 tylko hedge :lol: Jak mam hedge to z dzwignia nic sie nie dzieje u klienta.. Powiem wiecej.. tak dbacie o klienta,ze az wiecej ryzyka wynika z braku hedge niz bez.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Philips

Nieprzeczytany post autor: Philips »

Panie Sebastianie dwa pytania:

1 Czy osoby z licencją Maklera Giełdowego oraz zawodowi traderzy mogą brać udział w konkursie? ( przy okazji jest jakiś regulamin bo na stronie konkursu nie mogę go znaleźć)

2 Czy mógłby Pan wkleić wyniki dziesiątki finalistów z 2011 i 2010 aby móc sobie uzmysłowić ile trzeba mniej więcej zarobić by zostać finalistą?

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Co do regulaminu, to na stronie konkursowej pojawi się on w poniedziałek 24 września i odpowie na Pana pytanie.
Co do historycznych rankingów to obiecuję pogrzebać w historii i dać znać - chwilę to zajmie.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Timo
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Timo »

Ma stronie reklamującej konkurs bossafx.pl napisano:
"My odpowiadamy za resztę:
stabilność systemu i brak opóźnień transakcji"

Panie Sebastianie Zadora proszę o komentarz i wyjaśnienie, co oznacza a czego nie oznacza brak opóźnień transakcji. Czy zlecenie wchodzi od razu na rynek, tj w chwili kliknięcia czy trafia na jakiś "filtr" i ewentualnie wchodzi na rynek lub nie, jest dealing desk lub nie...

ODPOWIEDZ