Price Action w praktyce - Strategia Intraday + Longterm

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy podoba Ci się mój dziennik?

Tak
405
95%
Nie
21
5%

Liczba głosów: 426

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Obrazek
up pic

Zdecydowanie ciekawe miejsce na AUD/USD. Longi byłyby wskazane gdyby nie to, że utworzyło się LH.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

fazeri
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: fazeri »

Dzięki Fx Kris, jeszcze jedno pytanko - oczekiwany TP wyliczyłeś z ostatniego dołka świecy (5 wrzesień) czy z formacji RGR? I muszę Ci powiedzieć, że ten temat to kupa dobrej roboty :) ciągnij to dalej a świat będzie lepszy :P.

PS. Jakbyś organizował jakieś onlinowe analizy i dyskusje to jestem bardzo chętny

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Fx-Kris »

fazeri pisze:Dzięki Fx Kris, jeszcze jedno pytanko - oczekiwany TP wyliczyłeś z ostatniego dołka świecy (5 wrzesień) czy z formacji RGR? I muszę Ci powiedzieć, że ten temat to kupa dobrej roboty Smile ciągnij to dalej a świat będzie lepszy Razz.

PS. Jakbyś organizował jakieś onlinowe analizy i dyskusje to jestem bardzo chętny
Tak z tego dołka, bądź czujny bo cena znajduje sie w trójkącie.

Dodano po 2 minutach:
Akhh pisze:Zdecydowanie ciekawe miejsce na AUD/USD. Longi byłyby wskazane gdyby nie to, że utworzyło się LH.
Akhh nie podoba mi się to. Na H1 tak jakby RGR. Raczej obstawiam S. W tym miejscu nie grałbym ani S ani L. Na H4 mamy M-kę. Czekam na lepsze potwierdzenie.
Zapraszam do mojego dziennika który prowadzę na fx-forum

fazeri
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: fazeri »

Edek do śledzenia ;).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Arturro
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Arturro »

Chciałem zapytać co sądzicie o wejściu na eurcad.

Doszukałem się trendu spadkowego D1/W1 - i tutaj zagrywam shorta. Niestety z H4 przy stopie mam za mało miejsca, więc otworzyłem z H1 - nie wiem czy dobrze zrobiłem i czy tak jest poprawnie.

Na H4 jest trend wzrostowy, ale ja to widzę jako korektę do tej lini na H4 i zobaczymy czy się odbije czy przebije.

Proszę opinię i ewentualnie poprawę mojego myślenia jeśli zszedłem na nie właściwe tory.
"Choise, the problem is choise"

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

fazeri pisze:Edek do śledzenia Wink.
Reakacja może nastąpić na poziomie 1.29000 w połączeniu z LT.

Dodano po 4 minutach:
Arturro pisze:Chciałem zapytać co sądzicie o wejściu na eurcad.

Doszukałem się trendu spadkowego D1/W1 - i tutaj zagrywam shorta. Niestety z H4 przy stopie mam za mało miejsca, więc otworzyłem z H1 - nie wiem czy dobrze zrobiłem i czy tak jest poprawnie.

Na H4 jest trend wzrostowy, ale ja to widzę jako korektę do tej lini na H4 i zobaczymy czy się odbije czy przebije.

Proszę opinię i ewentualnie poprawę mojego myślenia jeśli zszedłem na nie właściwe tory.
Ostrożnie cena prawdopodobnie będzie testować poziom 1.2723 i dopiero shorty z tego miejsca będą bezpieczniejsze

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

darko39

Moja spóźniona alternatywa. Musze mniej spać ;)
Oczywiście pod warunkiem przebicia LT. Moim zdaniem można było wchodzić na przebiciu szyi licząc się z TP na LT - około 20 pipsów, albo BE i czekać na przebicie.

Obrazek

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

Wirus pisze:Moja spóźniona alternatywa. Musze mniej spać Wink
Oczywiście pod warunkiem przebicia LT. Moim zdaniem można było wchodzić na przebiciu szyi licząc się z TP na LT - około 20 pipsów, albo BE i czekać na przebicie.
Wchodzimy na pullbacku nie na braekoucie. Nie bądź za szybki, licz się z Fake breakoutami.

Dodano po 15 minutach:

Szukajcie miejsc gdzie nie ma tłoku. Jeśli jest to nadal nie zrozumiałe to sugeruje przyrównać to do przechodzenia pieszo przez drogę na wsi, a przez 4 pasmową autostradę.

Powodzenia i nie dajcie się potrącić.

Obecnie granie shortów n na AUD USD tylko z tych poziomów co na rysunku. Jeśli cena przebije ostatni wierzchołek up to można grać pullback na longa. Obecnie zagrywanie S lub L jest obarczone dużym ryzykiem. Decyzja należy do Was.

Obrazek

Arturro
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Arturro »

Niestety złapałem stopa. Mogę się mylić, ale wydaje mi sie, że się pospieszyłem.

W pierwszym wątku masz napisane, że nie schodzić poniżej triggera. - zasada złamana. Natomiast na h4 cena zamknęła się ponad linię trendu.

Skusiła mnie okazja, bo RR było za małe.

No nic szukamy dalej dobrych setup'ów.
"Choise, the problem is choise"

merho
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: merho »

Bardzo ciekawy temat. Wykorzystałem kilka porad i już zgarnąłem pierwsze profity :-) Cięzko przebrnąć przez 50 stron na raz ale na pewno przeczytam całość. Proponuje, żeby Kris zrobił jeszcze w swoim podpisie pod zasadami mały słowniczek bo operujecie dużymi skrótami i nie zawsze rozumiem o co chodzi. Dzięki wielkie i pozdrawiam.

ODPOWIEDZ