up pic
Zdecydowanie ciekawe miejsce na AUD/USD. Longi byłyby wskazane gdyby nie to, że utworzyło się LH.
Tak z tego dołka, bądź czujny bo cena znajduje sie w trójkącie.fazeri pisze:Dzięki Fx Kris, jeszcze jedno pytanko - oczekiwany TP wyliczyłeś z ostatniego dołka świecy (5 wrzesień) czy z formacji RGR? I muszę Ci powiedzieć, że ten temat to kupa dobrej roboty Smile ciągnij to dalej a świat będzie lepszy Razz.
PS. Jakbyś organizował jakieś onlinowe analizy i dyskusje to jestem bardzo chętny
Akhh nie podoba mi się to. Na H1 tak jakby RGR. Raczej obstawiam S. W tym miejscu nie grałbym ani S ani L. Na H4 mamy M-kę. Czekam na lepsze potwierdzenie.Akhh pisze:Zdecydowanie ciekawe miejsce na AUD/USD. Longi byłyby wskazane gdyby nie to, że utworzyło się LH.
Reakacja może nastąpić na poziomie 1.29000 w połączeniu z LT.fazeri pisze:Edek do śledzenia Wink.
Ostrożnie cena prawdopodobnie będzie testować poziom 1.2723 i dopiero shorty z tego miejsca będą bezpieczniejszeArturro pisze:Chciałem zapytać co sądzicie o wejściu na eurcad.
Doszukałem się trendu spadkowego D1/W1 - i tutaj zagrywam shorta. Niestety z H4 przy stopie mam za mało miejsca, więc otworzyłem z H1 - nie wiem czy dobrze zrobiłem i czy tak jest poprawnie.
Na H4 jest trend wzrostowy, ale ja to widzę jako korektę do tej lini na H4 i zobaczymy czy się odbije czy przebije.
Proszę opinię i ewentualnie poprawę mojego myślenia jeśli zszedłem na nie właściwe tory.
Wchodzimy na pullbacku nie na braekoucie. Nie bądź za szybki, licz się z Fake breakoutami.Wirus pisze:Moja spóźniona alternatywa. Musze mniej spać Wink
Oczywiście pod warunkiem przebicia LT. Moim zdaniem można było wchodzić na przebiciu szyi licząc się z TP na LT - około 20 pipsów, albo BE i czekać na przebicie.