FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Instalowałem platformę jeszcze raz ręcznie, bez zmian. Jakieś pomysły?
Usuń ją jeszcze raz wraz z wszystkimi pozostałościami, które mogą być na dysku. Upewnij się, że masz najnowszą wersję .Net4 i ściągnij nowy plik instalacyjny ze strony brokera.

Nikt inny nie zgłaszał mi podobnych problemów po aktualizacji, a i u mnie wszystko jest OK. Został dodany zwizualizowany Market Depth w oknie transakcyjnym, VWAP DoM (możliwość przełączania się między klasycznym MD i VWAP z którego można od razu zawierać transakcje/ustawiać zlecenia oczekujące) oraz dodatkowe opcje na wykresie po otwarciu pozycji:
- wyświetlanie ilości SL/TP w pipsach i kwocie,
- możliwość zamknięcia/anulowania transakcji jednym klikiem przy linii pozycji.
ForexTig3r pisze:Dałem screena, pojawiła się luka na wykresie, brak świecy.
Jak rozumiem, piszesz o wersji Web. Na normalnej widzę, że jest OK. Dodatkowo, świeca jest ta sama jednak dłuższa (o wielkość luki). Obstawiam, że serwer nie nadążył przy tym dynamicznym ruchu. Zgłoszę to.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

Jeszcze taka mała pierdółka. Zauważyłem, iż ostatnio dodali więcej PL, bo zamiast Feedback teraz jest "Opinia" oraz "Co lubisz w cTrader?", "Jak możemy ulepszyć cTrader?" i dalej "prześlij Opinię". Po wypełnieniu natomiast jest "Thanks for your Feedback. You can also...".
Pytanie czy pisać po Polsku, jak mniemam to raczej mimo wszystko po Angielsku było by lepiej, bo na PL tylko Pan Zbyszek jest i później to chyba odsyłają do Pana Zbyszka i krąży.

Ci developerzy wyglądają na nierozgarniętych, bo np.: pytali się jaka wersja cTrader, a wiedzieli że WEB i tam nie ma podanej wersji to mimo to nadal pytali jakbym był z kosmosu.
Sam Pan Zbyszek zresztą po przekazaniu zgłoszeń dał to do zrozumienia.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Support ogólny zajmuje się wszystkim i niczym. Na ogół musi pytać o zmianach i przekazywać uwagi dalej. Sami też rzadko kiedy trejdują stąd tak to wygląda. I tak jest u większości brokerów.

W tym wypadku, kiedy cTrader nie jest tworzony przez brokera, pojawiają się kolejne komplikacje związane z przekazywaniem informacji. Najlepiej korzystać właśnie z feedbacku i pisać sugestie po angielsku lub przekazywać je nam w języku polskim mailowo. Po zebraniu większej ilości wysyłamy je do brokera i/lub twórców cTrader. To bardziej efektywne rozwiązanie. Natomiast nie można oczekiwać, że nasze sugestie zostaną wprowadzone w tydzień. Czas ten zależy od harmonogramu prac programistów.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

wielgomek
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: wielgomek »

Czy ktoś może podzielić się uwagami na temat płatności wykonywanych za pomocą Skrill (moneybookers) na rachunek FxPro?

Czytałem trochę na ten temat na ich stronie a tutaj konkretnie link do tabeli opłat za przelewy: https://www.moneybookers.com/app/help.pl?s=fees

Rozumiem, że aby dokonać płatności za pomocą Skrill (moneybookers) (dalej MB) muszę:
1 założyć konto w MB i najlepiej od razu je autoryzować (aby zwiększyć limity płatności oraz mieć możliwość wypłacania pieniędzy z konta MB)
2 przelać kasę na konto MB - mam w FxPro konto EUR więc przelewam tą walutę (wcześniej w internetowym kantorze wymieniam ze złotówek i posyłam na walutowe konto w mBanku)
3 dokonać przelewu środków na konto FxPro

Aby dokonać wypłaty z rachunku FxPro za pomocą MB muszę:
1 złożyć dyspozycję w FxPro, że chcę wypłacić kasę za pomocą MB,
2 kasę z MB przelewam na swoje konto.

Poproszę o informację jaki jest koszt wpłaty oraz wypłaty. Pomińmy koszty banku, w którym mamy konto oraz koszty przewalutowania. Jeżeli dobrze odczytuję z tego linku co dałem, to koszt wpłaty na konto FxPro powinien wynieść zero. Koszt wypłaty środków powinien wynieść 1,8 EUR (opłata za przelew z MB na moje konto).
Jak przedstawia się całkowity czas tych operacji (wpłata i wypłata)? co mnie bardzo interesuje.

Teraz drugi etap mojego pytania. Mam obecnie konto w EUR w FxPro ponieważ jak je zakładałem to chciałem skorzystać z przelewów SEPA a one są tylko dostępne w EUR. Nie było wtedy także możliwości płacenia za pomocą MB (tak mi się wydaje). Teraz rozważam możliwość otwarcia dodatkowego rachunku w PLN w FxPro jeżeli przelewy za pomocą MB są możliwe i także wynosi zero w przypadku wpłat oraz 1,8 EUR dla wypłat. Czy dobrze to kalkuluję i czy ktoś może to potwierdzić lub wyprowadzić mnie z błędu i przedstawić rzeczywisty koszt? Chcę się przerzucić na PLN ponieważ będzie to tańsze i szybsze niż zabawa w przewalutowanie. Drugi i ważniejszy plus to znika ryzyko kursowe co jest dość kłopotliwe.

Jeżeli komuś to pomoże to ja póki co tak jak napisałem mam konto EUR w FxPro. Wpłaty na to konto robię za pomocą przelewu SEPA z subkonta w EUR w mBanku. Koszt tego przelewu to trochę ponad 5zł (liczone w EUR). Czas po jakim zasilany był rachunek to póki co dwa dni. Kasę wymieniam w internetowym kantorze co jest dużo korzystniejsze niż wymiana w mBanku.

Wypłaty przyznam, że jeszcze nie robiłem i tutaj mam pytanie jaki jest rzeczywisty koszt takiej wypłaty. Chcę jej dokonać także za pomocą przelewu SEPA. Zastanawia mnie tutaj tylko ta wysoka opłata (15USD) z Hellenic Bank. Jest to przecież prawie 10 razy więcej niż przelew z mBanku :/ Czy jak wybiorę inny bank to jest szansa, że będzie mniej czy lepiej nie ryzykować skoro to Hellenic Bank trzyma naszą kasę. Może ktoś próbował innego banku i może podzielić się doświadczeniami?

Dzięki wielkie za info.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

wielgomek pisze:oproszę o informację jaki jest koszt wpłaty oraz wypłaty. Pomińmy koszty banku, w którym mamy konto oraz koszty przewalutowania. Jeżeli dobrze odczytuję z tego linku co dałem, to koszt wpłaty na konto FxPro powinien wynieść zero. Koszt wypłaty środków powinien wynieść 1,8 EUR (opłata za przelew z MB na moje konto).
W większości sam sobie odpowiedziałeś. Cennik jest na stronie Skrill. Ja dodam tylko, że FxPro nie pobiera dodatkowych opłat ale też ich nie pokrywa (więc płacisz za wykonanie transakcji wypłaty z FxPro na swoje konto w Skrill).

Czas wpłaty to ok. 5-15 minut, o ile będzie to zrobione w godzinach pracy działu księgowości (9-19 czasu polskiego). Wypłata jest realizowana również w podobnych godzinach i od momentu jej zatwierdzenia przez FxPro (i jednocześnie zniknięcia środków z Twojego konta u brokera) po 5-15 min środki są na Twoim koncie.
wielgomek pisze:Wypłaty przyznam, że jeszcze nie robiłem i tutaj mam pytanie jaki jest rzeczywisty koszt takiej wypłaty. Chcę jej dokonać także za pomocą przelewu SEPA
Jeśli wypłata będzie wykonana jako SEPA to jest w pełni darmowa. Tamta opłata dotyczy przelewów SWIFT.

Wg mnie najkorzystniejszą formą przelewów są właśnie transakcje SEPA. Fakt, że nie ma tu wtedy PLN ale każdy sam musi zdecydować się na jakiś kompromis.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Jak będziesz miał konto na MB w PLN i w FxPro to opłata w MB będzie taka sama tylko w walucie PLN (2,04zł). Poza tym ominiesz konieczność bawienia się z internetowym kantorem.
Przelew SEPA jest darmowy, ale trwa dłużej bo bodajże 1 dzień, a tu masz max. 15 minut, także chyba lepszego rozwiązania nie ma, chyba że chcesz zaoszczędzić 2,04zł, bawić się z przewalutowaniem w kantorze (chyba wyjdzie drożej niż te 2,04zł?) i nie zależy Ci na czasie.

Pytanie jak skorzystać w FxPro z MB :?:
Bo ja widzę tylko PayPal.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

U mnie normalnie jest.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Aby zobaczyć historię transakcji z dokładnym czasem otwarcia i zamknięcia, należy kliknąć na Statement i wybrać okres - wyskoczy dokument HTML.
Szkoda raposo, iż mi nie powiedziałeś jak zgłaszałem problem.
Ale w raporcie nie są tylko godziny i minuty, nie ma sekund.
FxPro nie nadaje się do gry przy dużych ruchach, tylko do skalpu na małych i spokojnych ruchach.
Rozbieżność wejścia i wyjścia w pozycję jak i realizacja T/P i S/L potrafi być spora, bo kilkunastu pipsowa.

A czy można gdzieś w historiach sprawdzić jakie dokładnie zlecenia się zlecało, czy tylko i wyłącznie samemu można sobie screeny wcześniej robić?
To chyba jest potrzebne do reklamacji?
raposo pisze:U mnie normalnie jest.
Ja loguję się pod adres: https://direct.fxpro.co.uk/transactions
Na ten Twój z końcówką .com, czy .pl nie mogę się zalogować.

Podobno to jest tylko dostępne, gdy się rejestrujesz na Cyprze, a tam nie ma waluty PLN. Także PLN-y tylko w UK i nici z MB w PLN-ach.
Sprawdź i potwierdź raposo.

PayPal-a mają usunąć w UK, albo w ogóle.
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2012, 16:34 przez ForexTig3r, łącznie zmieniany 6 razy.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Czy w wersji instalacyjnej również nie można podglądnąć czasu otwarcia i zamknięcia w historii transakcji??
Można. Czas otwarcia i zamknięcia transakcji jest zarówno na platformie w zakładce Historia, jak i po wygenerowaniu raportu. Sugeruję Ci zainstalować sobie tę platformę i sprawdzać co tam jest - będzie szybciej.

Dodano po 3 godzinach 22 minutach:
ForexTig3r pisze:Podobno to jest tylko dostępne, gdy się rejestrujesz na Cyprze, a tam nie ma waluty PLN. Także PLN-y tylko w UK i nici z MB w PLN-ach.
Sprawdź i potwierdź raposo.

PayPal-a mają usunąć w UK, albo w ogóle.
Być może w UK tak. W CY jest, tak samo jak konta PLN.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Pojawiła się nowa wersja cTrader WEB.
http://i2.fmix.pl/fmi1481/79f1de84002228745051a81d
http://i1.fmix.pl/fmi679/dd757c7d001c6f3d5051a81f
http://i3.fmix.pl/fmi1261/1a29fca90001ae285051a825
http://i3.fmix.pl/fmi2598/6301dbc90013be645051a828

Po nowych zmianach nie można zmienić kolorów na wykresie, gdyż pole z wyborem kolorów odstaje od listy (w załączniku obrazek obrazujący problem). Proszę to zgłosić.
http://i3.fmix.pl/fmi2362/e6ed90020024f4775051d37b

Na cypryjskim koncie można założyć rachunek w PLN.
subsilver2 趋势线

ODPOWIEDZ