Od Kury Domowej do Tradera

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Godziny handlu podstawa, 7-11, potem ewentualnie sesja USA, oczywiście zakładam że grasz DT , straty są i będą , potrzebujesz planu : strata na dzień tyle i tyle, zarobione tyle i tyle i dajesz sobie spokój. Zawsze jest dzień następny, FX nie ucieknie, depo natomiast może. Np. zakładasz 2-3 wejścia na sesje i kończysz niezależnie od wyniku.

pozdrawiam i życzę sukcesu.

Tomek

Awatar użytkownika
ewen
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ewen »

Marcin i mk89 pytali o moją strategię.

Ogólnie jest ona cały czas w budowie i uważam, że gre na fx nie da się wpisać w sztywne ramy i jest to dość uznaniowe.
Początkowo grałam na odbicia od S/R na zasadzie "tutaj się na pewno odbije" 8) - jednak w kółko łapałam SL i po długich męczarniach i frustracjach doszłam do wniosku, że to jednak nie działa i szkoda czasu na zawracanie kijem Wisły.
Później stwierdizłam, że granie na BO jest moją przepustką do wolnosci, jednak stałam się dzieckiem BE, a ewentualny zysk był marny w porównaniu do ryzyka :roll:
Teraz jestem na etapie, grania po BO lub FBO, jednak dalej się uczę łączyć fakty w jedną całość.

Wiem, że już jestem prawie w domu, ale niestety dalej stoje na progu.. :(

Awatar użytkownika
ewen
Stały bywalec
Stały bywalec

Microbi pisze:pozdrawiam i życzę sukcesu.
Dzięki Tomek, wiem, że prędzej czy później on nadejdzie... :wink:

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

ewen pisze:Dzięki Tomek, wiem, że prędzej czy później on nadejdzie...

zrób sobie taką listę coś jak pilot ma przed startem :-) zobaczysz że efekty przyjdą prędzej niż później, potem pojawi się przeszkoda w stylu chciwość :-) i znów plan się wtedy kłania, a potem to już z górki.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
ewen
Stały bywalec
Stały bywalec

Masz racje.... W weekend spisuje swoje zasady gry, a w poniedziałek wystawiam je pod ostrą krytykę bardziej doświadczonych kolegów :oops:

Awatar użytkownika
DonForex:-)
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DonForex:-) »

Microbi pisze:zrób sobie taką listę coś jak pilot ma przed startem
To bardzo pomaga :) Tak zrobiłem i na prawdę pomaga, tylko żeby być konsekwentnym i nie szukać wejścia na siłę ;)
BTW Microbi, dzięki za odp ws XEM :) Czekam na autoryzacje, działa w pracy :D:D
Ewen, powodzenia, będe kibicował ;)
"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.

Awatar użytkownika
ewen
Stały bywalec
Stały bywalec

DonForex:-) pisze:Ewen, powodzenia, będe kibicował
Dzięki:)
królowa jest tylko jedna... :D

Awatar użytkownika
ewen
Stały bywalec
Stały bywalec

Wejście z dzisiaj niestety bez rewelacji ->
EU SELL po zaknięciu świecy m15 poniżej ZL H1 -> wyjście na -3 pipsy.

Popełnione błędy wg mnie:
- należałoby czekać na zamknięcie się H1 poniżej ZL z H1.
- już pierwsze świece H1 sugerowały, że ZL nie zostanie przebite (długie knoty).

Jakie jest wasze zdanie na temat dzisiejszego zachowania EU?

Obrazek
królowa jest tylko jedna... :D

Buho
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Buho »

Ja od siebie mogę tylko napisać, że dzisiaj edek się po prostu konsolidował,

a co do Twojego wejścia, to chyba weszłaś na ślepo, licząc że to przebicie zostanie zaakceptowane bez żadnego potwierdzenia, a już samo M30 zamkneło się ponad linią przebicia, robiąc ceną tylko knota :),
najlepiej po przebiciu poczekać na pullbak i wejść z mniejszego TF na potwierdzenie (gwiazda wieczorowa albo inne formacje), lub po prostu mieć mocne argumenty mocnego zamknięcia świecy pod BO i wtedy zagrać na szybką korekte (zazwyczaj około 50% świecy przebijającej)

pozdrawiam

Awatar użytkownika
ewen
Stały bywalec
Stały bywalec

Buho pisze:a co do Twojego wejścia, to chyba weszłaś na ślepo, licząc że to przebicie zostanie zaakceptowane bez żadnego potwierdzenia, a już samo M30 zamkneło się ponad linią przebicia, robiąc ceną tylko knota ,
najlepiej po przebiciu poczekać na pullbak i wejść z mniejszego TF na potwierdzenie (gwiazda wieczorowa albo inne formacje)
Dzięki Buho za odpowiedź - Tak masz racje - miałam nadzieje że poleci:), tylko czasem właśnie zdarza się tak, że pojawia się mocny ruch bez pullbacka i wtedy już jest musztarda po obiedzie.
I tutaj pojawia się pytanie:
- czy czekac na mocne potwierdzeni np zamknięcie H1 pullback wejście z małego tf - ale wtedy czasem tracimy sporo pipsow bo nie ma kiedy wejść...
- czy jednak wchodzić "na ślepo" po wstepnych oznakach ruchu i wychodzić jeśli nie idzie od razu w oczekiwaną stronę z małą stratą...
Buho pisze:mieć mocne argumenty mocnego zamknięcia świecy pod BO i wtedy zagrać na szybką korekte (zazwyczaj około 50% świecy przebijającej)
Rozumiem, że tutaj masz na myśli mocną świecę H1 lub z wyższego tf i po zamknięciu świecy szukamy wejścia na niskim tf w kierunku przeciwnym do świecy z Tp na wysokości ok. 50% świecy przebijającej?

ODPOWIEDZ