Od Kury Domowej do Tradera

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
paparapa
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: paparapa »

Buho pisze:a co do Twojego wejścia, to chyba weszłaś na ślepo, licząc że to przebicie zostanie zaakceptowane bez żadnego potwierdzenia, a już samo M30 zamkneło się ponad linią przebicia, robiąc ceną tylko knota Smile,
Moje 2 grosze, nie było tak źle. To było dobre agresywne wejście. Równie dobrze mogło skończyć sie nieproporcjonalnie dużym zyskiem do poniesionej straty bez żadnego potwierdzenia na niskim TF. To że zamknęłaś na -3 świadczy, że albo bardzo dobrze zanalizowałąś sytuację - cena nie będzie spadać i czas zamknąć pozycję albo po prostu się bałaś. Jeśli to pierwsze, to będzie dobrze. Strata 3 pipsów to tyle co nic. Prawie BE.
Popatrz na kabla, tam stało się dokładnie to co chciałaś żeby stało się na edku.

Buho
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Buho »

paparapa pewnie że mogło być zyskowne, także dobrze zaznaczyłeś, że zamiast tkwić w błędzie ewen postanowiła wyjść z trejdu z najmniejszą stratą.

a co do tych 50% to tak wizualnie raczej, i niechodzi tu o jedną konkretną świecę, tylko zazwyczaj o całe momentum, i niemusi być to zawsze 50%, to trzeba już w grze wyczuć, bo korekta powinna być do momentu przebicia, a że zazwyczaj to widać na 50% momentum to wg mnie przypadek.

Niejestem żadnym mistrzem w tej technice , aby coś tu sugerować, bo każdy ją wykorzystuje po swojemu, sam też jestem początkujący w tym temacie.

zaznaczyłem teraz aktualną sytuacje na GBPUSD w screenie, gdzie wystąpiła na M15, niemówie żeby to grać, bo mi się np. nieopłaca :)

momentum mieszące się w jednej świecy, przebicie i powrót.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

Witam,
stara zasada forexowa mówi sprzedawaj na górze kupuj na dole, Ty Zrobiłaś odwrotnie ale głowa do góry jutro będzie lepiej :)

p.s edko-kabel, trochę dałem ciała z prowadzeniem pozycji :)
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Awatar użytkownika
ewen
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ewen »

Jak pisał Buho - wystarczyło poczekać na zamknięcie H1 pod ZL i jakiś pisior na pewno by się znalzł :) mało bo mało ale na czekolade by już było:)

Obrazek
mandrejk pisze:stara zasada forexowa mówi sprzedawaj na górze kupuj na dole
Takie wejścia jak pokazałeś przez długi czas przyprawiały mnie o palpitacje i zawały serca :( , gdybym była stara i leciwa to by mnie już dawno tutaj z wami nie było :wink:

Awatar użytkownika
devport
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: devport »

Wybacz ewen za OT, ale jaki to wskaźnik rysujący wykresy z innych TF na głównym oknie?
Wracam po latach przerwy....

Awatar użytkownika
ewen
Stały bywalec
Stały bywalec

devport pisze: jaki to wskaźnik rysujący wykresy z innych TF na głównym oknie?
Wskaźnik to pipware-minichart-v3.0. Gdzieś na forum pisze jak go dokładnie zainstalować, żeby poprawnie działało :wink:

Awatar użytkownika
Freddie
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Freddie »

W dzienniku KlonMarcina (jakieś paręnaście stron wstecz) znajdziesz go do pobrania ;)

Edit, dokładnie tutaj:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... start=2881

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 064#413064
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2012, 22:07 przez Freddie, łącznie zmieniany 1 raz.

Buho
Gaduła
Gaduła

Masz tu ewen jeszcze jeden screen ale z EURUSD, co powinnaś szukać a w co wchodzić aby mieć skuteczność,
wiadomo że to wymaga doświadczenia i obegrania ale warto się poświęcić :)

Awatar użytkownika
ewen
Stały bywalec
Stały bywalec

Buho pisze:Masz tu ewen jeszcze jeden screen ale z EURUSD, co powinnaś szukać a w co wchodzić aby mieć skuteczność,
wiadomo że to wymaga doświadczenia i obegrania ale warto się poświęcić :)
Mam:
1. Dwa wacki - świadczące o tym że nie mają ochoty iść w górę
2. Momentum - świadczące o sile sprzedających

Czyli wchodzę przed oporem z nadzieją, że go przebiją, a potwierdzeniem mogło by być doji na M5?

Obrazek

Buho
Gaduła
Gaduła

mogło być,
i nie wacki tylko wicki, a jeszcze lepiej knoty :D

ODPOWIEDZ