Od Kury Domowej do Tradera

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
ewen
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ewen »

laser pisze:nic bys nie stracila bo cena nie przebila tego low nawet na pipsa
straciła - miałam na myśli, że przy formacji objęcia (gdyby wejście zostało aktywowane i okazało się stratą) byłby niewiele większy SL niż przy obecnym wejściu.
królowa jest tylko jedna... :D

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Według mnie popełniłaś tylko jeden błąd, za to podstawowy ;) Dalsze wydarzenia były jego konsekwecją.
Po prostu nie określiłaś prawidłowo trendu.

Awatar użytkownika
paparapa
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: paparapa »

Pozwolę się wtrącić. Jedynym błędem było nie wyjście w miejscu które wskazałaś. Wejście było dobre jeśli grasz ZL. Wirus i Laser wskazują Ci błędy, które możnaby Ci wskazać jeślibyś grała PA a widzę że mówisz o momo to chyba grasz ZL. Ja miałem to wejście i zamknąłem w miejscu wskazanym przez Ciebie. Gdybym był mądry wszedłbym od razu w Lkę. Klonmarcin z tego dziennika http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... &start=520 który ma fenomenalne wyniki też miał to wejście i zamknął na SL.
W sumie to popełniłaś ten sam błąd co w poprzednim wejściu. Może boisz się zamykać na małej stracie. Potrzebujesz praktyki i będzie dobrze.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

paparapa
Nie sądzę, żeby miało znaczenie czym się gra, można i szklaną kulą; wejścia przeciwko trendowi kończą się przeważnie jak wyżej. Jeśli system nie uwzględnia trendu, to może należy go zmodyfikować?

Awatar użytkownika
ewen
Stały bywalec
Stały bywalec

paparapa ciesze się, że chociaż Ty mojego wejścia nie zganiłeś :wink: .
Masz racje, boje się małych strat bo zawsze się łudzę że jednak uda mi się wyjść na 0 albo jeszcze zarobić :? Pierwsze wejście mimo, że skończyłam ze stratą -3 byłam zadowolona, czego nie mogę powiedzieć o dzisiejszym.
Myślę, że faktycznie to jest mój największy błąd, a kolejny, że nie zapakowałam Longa po przebiciu szczytu bo było w sumie oczywiste, że ładnie poleci...

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

ewen
Myślałem, że chcesz się czegoś nauczyć, a Ty oczekujesz potwierdzenia prawidłowości swoich decyzji. Zatem przepraszam i więcej się nie wtrącam.

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

Wirus nie obrażaj się :D trochę luzu. Trend, trendem na każdym tf inaczej to wygląda jak się ma mały monitor :) A co jest najbardziej dochodowe? tak łapanie szczytów i dołków, że jest to jedna z trudniejszych opcji handlu też się zgadza :D Powodzenia ewen
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Awatar użytkownika
ewen
Stały bywalec
Stały bywalec

Wirus pisze:ewen
Myślałem, że chcesz się czegoś nauczyć, a Ty oczekujesz potwierdzenia prawidłowości swoich decyzji. Zatem przepraszam i więcej się nie wtrącam
Oczywiście, że chce, pisałam przecież, że przyjmuje wsyztko na gołą klatę :D nie rozumiem zatem Twojego poruszenia.
Darkey pisze:Powodzenia ewen
Dzięki Darkey, będzie dobrze... już niedługo :D

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

No to ba :D w to nie wątpię :) ja też się już trochę męczę ale idę w dobrym kierunku, jeszcze trochę i roczek mi stuknie hehe myślałem że szybciej pójdzie no ale nie ma to tamto, najciekawsze przede mną :D
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Awatar użytkownika
DonForex:-)
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DonForex:-) »

ewen głowa do góry :) Ja też złapałem wtedy SL tylko od razu wszedłem w L :) Ale wziąłem mały zysk w porównaniu do tego co mozna było ale najważniejsze że był plus.
Miłego weekendu :)
"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.

ODPOWIEDZ