Godziny handlu podstawa, 7-11, potem ewentualnie sesja USA, oczywiście zakładam że grasz DT , straty są i będą , potrzebujesz planu : strata na dzień tyle i tyle, zarobione tyle i tyle i dajesz sobie spokój. Zawsze jest dzień następny, FX nie ucieknie, depo natomiast może. Np. zakładasz 2-3 wejścia na sesje i kończysz niezależnie od wyniku.
pozdrawiam i życzę sukcesu.
Tomek
Od Kury Domowej do Tradera
Marcin i mk89 pytali o moją strategię.
Ogólnie jest ona cały czas w budowie i uważam, że gre na fx nie da się wpisać w sztywne ramy i jest to dość uznaniowe.
Początkowo grałam na odbicia od S/R na zasadzie "tutaj się na pewno odbije"
- jednak w kółko łapałam SL i po długich męczarniach i frustracjach doszłam do wniosku, że to jednak nie działa i szkoda czasu na zawracanie kijem Wisły.
Później stwierdizłam, że granie na BO jest moją przepustką do wolnosci, jednak stałam się dzieckiem BE, a ewentualny zysk był marny w porównaniu do ryzyka
Teraz jestem na etapie, grania po BO lub FBO, jednak dalej się uczę łączyć fakty w jedną całość.
Wiem, że już jestem prawie w domu, ale niestety dalej stoje na progu..
Ogólnie jest ona cały czas w budowie i uważam, że gre na fx nie da się wpisać w sztywne ramy i jest to dość uznaniowe.
Początkowo grałam na odbicia od S/R na zasadzie "tutaj się na pewno odbije"

Później stwierdizłam, że granie na BO jest moją przepustką do wolnosci, jednak stałam się dzieckiem BE, a ewentualny zysk był marny w porównaniu do ryzyka

Teraz jestem na etapie, grania po BO lub FBO, jednak dalej się uczę łączyć fakty w jedną całość.
Wiem, że już jestem prawie w domu, ale niestety dalej stoje na progu..

- DonForex:-)
- Gaduła
To bardzo pomagaMicrobi pisze:zrób sobie taką listę coś jak pilot ma przed startem

BTW Microbi, dzięki za odp ws XEM

Ewen, powodzenia, będe kibicował

"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.
Wejście z dzisiaj niestety bez rewelacji
EU SELL po zaknięciu świecy m15 poniżej ZL H1
wyjście na -3 pipsy.
Popełnione błędy wg mnie:
- należałoby czekać na zamknięcie się H1 poniżej ZL z H1.
- już pierwsze świece H1 sugerowały, że ZL nie zostanie przebite (długie knoty).
Jakie jest wasze zdanie na temat dzisiejszego zachowania EU?

EU SELL po zaknięciu świecy m15 poniżej ZL H1

Popełnione błędy wg mnie:
- należałoby czekać na zamknięcie się H1 poniżej ZL z H1.
- już pierwsze świece H1 sugerowały, że ZL nie zostanie przebite (długie knoty).
Jakie jest wasze zdanie na temat dzisiejszego zachowania EU?

królowa jest tylko jedna... 

Ja od siebie mogę tylko napisać, że dzisiaj edek się po prostu konsolidował,
a co do Twojego wejścia, to chyba weszłaś na ślepo, licząc że to przebicie zostanie zaakceptowane bez żadnego potwierdzenia, a już samo M30 zamkneło się ponad linią przebicia, robiąc ceną tylko knota
,
najlepiej po przebiciu poczekać na pullbak i wejść z mniejszego TF na potwierdzenie (gwiazda wieczorowa albo inne formacje), lub po prostu mieć mocne argumenty mocnego zamknięcia świecy pod BO i wtedy zagrać na szybką korekte (zazwyczaj około 50% świecy przebijającej)
pozdrawiam
a co do Twojego wejścia, to chyba weszłaś na ślepo, licząc że to przebicie zostanie zaakceptowane bez żadnego potwierdzenia, a już samo M30 zamkneło się ponad linią przebicia, robiąc ceną tylko knota

najlepiej po przebiciu poczekać na pullbak i wejść z mniejszego TF na potwierdzenie (gwiazda wieczorowa albo inne formacje), lub po prostu mieć mocne argumenty mocnego zamknięcia świecy pod BO i wtedy zagrać na szybką korekte (zazwyczaj około 50% świecy przebijającej)
pozdrawiam
Dzięki Buho za odpowiedź - Tak masz racje - miałam nadzieje że poleci:), tylko czasem właśnie zdarza się tak, że pojawia się mocny ruch bez pullbacka i wtedy już jest musztarda po obiedzie.Buho pisze:a co do Twojego wejścia, to chyba weszłaś na ślepo, licząc że to przebicie zostanie zaakceptowane bez żadnego potwierdzenia, a już samo M30 zamkneło się ponad linią przebicia, robiąc ceną tylko knota ,
najlepiej po przebiciu poczekać na pullbak i wejść z mniejszego TF na potwierdzenie (gwiazda wieczorowa albo inne formacje)
I tutaj pojawia się pytanie:
- czy czekac na mocne potwierdzeni np zamknięcie H1 pullback wejście z małego tf - ale wtedy czasem tracimy sporo pipsow bo nie ma kiedy wejść...
- czy jednak wchodzić "na ślepo" po wstepnych oznakach ruchu i wychodzić jeśli nie idzie od razu w oczekiwaną stronę z małą stratą...
Rozumiem, że tutaj masz na myśli mocną świecę H1 lub z wyższego tf i po zamknięciu świecy szukamy wejścia na niskim tf w kierunku przeciwnym do świecy z Tp na wysokości ok. 50% świecy przebijającej?Buho pisze:mieć mocne argumenty mocnego zamknięcia świecy pod BO i wtedy zagrać na szybką korekte (zazwyczaj około 50% świecy przebijającej)