Price Action w praktyce - Strategia Intraday + Longterm

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy podoba Ci się mój dziennik?

Tak
405
95%
Nie
21
5%

Liczba głosów: 426

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

Wirus pisze:zapraszam do mojego wątku:
A rysujący kreski bez sensu też mogą? :lol:

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

JAREK67 pisze:
Wirus pisze:zapraszam do mojego wątku:
A rysujący kreski bez sensu też mogą? :lol:
Oczywiście ;) Przecież jesteśmy tu po to, żeby się czegoś nauczyć.

Z tego typu pytaniami zapraszam na PW, żeby nie zaśmiecać wątku ;)

JAREK67
Maniak
Maniak

Wirus pisze:Oczywiście Wink Przecież jesteśmy tu po to, żeby się czegoś nauczyć.
No to zapodaję.
edkH4 narysowany wczoraj wieczorem poprzez połączenie 2-ch punktów z ptaszkami :)
i edekH1 ze strzałkam na S i fibo 88,6. jako miejsce do grania S.
schemat działania dokładnie taki sam jak wczoraj w wątku Marcina wkleiłem
może nie zgodnie ze sztuką AT. najważniejsze, że działa
miałem tam postawić oczekujące S, ale tym razem się wolałem wyspać zdrowo
:think:
pzdr
ups. miałem wkleić w wątku Wirusa. :doh:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Fx-Kris »

Wirus pisze:Mam propozycję: ponieważ Krisowi zależy na zachowaniu czystości tego wątku, w którym propaguje bezpieczne zagrania na podstawie czystego wykresu, ze wszystkimi tematami nie mieszczącymi się w tym zakresie, zapraszam do mojego wątku:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=21056
Poruszacie ciekawe sprawy i szkoda, żeby te wpisy walały się po całym forum; lepiej w jednym miejscu Wink Mam nadzieję, że Kris też będzie się tam wypowiadał.
Nie da się tego tak sterylnie prowadzić, ale faktycznie jak ktoś ma ochotę na kolorowy zawrót głowy to nie tu. Natomiast tematy powiązane warto omówić w innym wątku, jeśli Wirus podejmuje się prowadzenia to ja na pewno tam wpadnę i dodam coś od siebie. Oczywiście o ile będę posiadał na dany temat wiedzę.

Cały temat tworzą ludzie, Ci sami którzy z niego korzystają. Więc wszystko jest w Waszych rękach. Ja tu jestem tylko jednostką.

Jeśli faktycznie będziemy trzymać się paru zasad będzie czyściej i bardziej przejrzyście.

Setupy z trendem i konserwatywne wejścia. Wszystko zgodne z PA.
Temat jest bardziej nastawiony na intraday oraz dodatkowo longterm.

Dodano po 9 godzinach 55 minutach:

Sytuacja na EUR USD powoli zmienia się. Powstał sygnał spadkowy na D1. Do zielonego LT można próbować delikatnie zagrywać short. Chociaż osobiście poczekałbym na reakcję ceny jak dotrze do LT. Natomiast jeśli przebijemy LT i niebieskie wsparcie to zaczną się silniejsze spadki.

Obrazek
Zapraszam do mojego dziennika który prowadzę na fx-forum

JAREK67
Maniak
Maniak

Fx-Kris pisze:
Wirus pisze:Mam propozycję: ponieważ Krisowi zależy na zachowaniu czystości tego wątku, w którym propaguje bezpieczne zagrania na podstawie czystego wykresu, ze wszystkimi tematami nie mieszczącymi się w tym zakresie, zapraszam do mojego wątku:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=21056
Poruszacie ciekawe sprawy i szkoda, żeby te wpisy walały się po całym forum; lepiej w jednym miejscu Wink Mam nadzieję, że Kris też będzie się tam wypowiadał.
Nie da się tego tak sterylnie prowadzić, ale faktycznie jak ktoś ma ochotę na kolorowy zawrót głowy to nie tu. Natomiast tematy powiązane warto omówić w innym wątku, jeśli Wirus podejmuje się prowadzenia to ja na pewno tam wpadnę i dodam coś od siebie. Oczywiście o ile będę posiadał na dany temat wiedzę.

Cały temat tworzą ludzie, Ci sami którzy z niego korzystają. Więc wszystko jest w Waszych rękach. Ja tu jestem tylko jednostką.

Jeśli faktycznie będziemy trzymać się paru zasad będzie czyściej i bardziej przejrzyście.

Setupy z trendem i konserwatywne wejścia. Wszystko zgodne z PA.
Temat jest bardziej nastawiony na intraday oraz dodatkowo longterm.

Dodano po 9 godzinach 55 minutach:

Sytuacja na EUR USD powoli zmienia się. Powstał sygnał spadkowy na D1. Do zielonego LT można próbować delikatnie zagrywać short. Chociaż osobiście poczekałbym na reakcję ceny jak dotrze do LT. Natomiast jeśli przebijemy LT i niebieskie wsparcie to zaczną się silniejsze spadki.

Obrazek
Wrócilismy do trójkąta. Ta korekta w górę może się szybciej zakończyć. Na jego górnym boku.

Awatar użytkownika
darko39
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: darko39 »

Kiwi setup H1 ,tylko ten pin?

rolex83
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: rolex83 »

darko39 pisze:Kiwi setup H1 ,tylko ten pin?
Jak dla mnie wygląda ładnie.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Fx-Kris pisze:Sytuacja na EUR USD powoli zmienia się. Powstał sygnał spadkowy na D1. Do zielonego LT można próbować delikatnie zagrywać short. Chociaż osobiście poczekałbym na reakcję ceny jak dotrze do LT. Natomiast jeśli przebijemy LT i niebieskie wsparcie to zaczną się silniejsze spadki.
Kris, masz na myśli tego niby engulfa? ;) Moim zdaniem EUR/USD jest w dość ważnym miejscu, z któego może zacząć spadać, jednak niepokoją mnie długie knoty na D1 - nie jest to czyste objęcie bessy. Tak jak piszesz - ja bym uważał ;)

Tutaj napisałem więcej:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 909#506909

Awatar użytkownika
arkoni
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: arkoni »

Fx-Kris napisał:
Sytuacja na EUR USD powoli zmienia się. Powstał sygnał spadkowy na D1. Do zielonego LT można próbować delikatnie zagrywać short.
Odnoszę wrażenie, że patrzymy na dwa różne wykresy eurusd - na moim mamy w D1 trend spadkowy i koniec wzrostowej korekty, która skończy się po przebiciu dolnej LT (na H1) i tyle. O zagrywaniu longa będzie można mówić po przebiciu górnej LT (na D1).

Tak na wszelki wypadek zamieszczam wykresy - a może faktycznie patrzę na coś innego.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Arkoni, a ja mam wrażenie, że Ty nie rozumiesz, co pisze Kris ;) Macie narysowane mniej więcej to samo i mówicie mniej więcej to samo. O tyle mniej więcej, że Kris mówi mniej, ale treściwiej ;)

ODPOWIEDZ