Price Action w praktyce - Strategia Intraday + Longterm

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy podoba Ci się mój dziennik?

Tak
405
95%
Nie
21
5%

Liczba głosów: 426

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Fx-Kris »

Pozamykane

Dodano po 4 minutach:

Dlatego psiałem, że ja wole bezpieczne shorty. Wole grac w bardziej klarownym trendzie. Obecnie mamy na EUR USD i na EUR JPY konsole co prawda na aż lub tylko 100 pips. Wystarczy zobaczyć na H4 jak cena tam szaleje. Jak wybije ten kanał to zapewne wtedy zobaczymy prawdziwy kierunek. Tam będę czekał na pullbacku 8)

Dodano po 4 minutach:

Co teraz będzie DT na edku czy breakout ?
Zapraszam do mojego dziennika który prowadzę na fx-forum

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

No to poczekamy. Z tym, że ja na ejku ;)
EUR/JPY H4

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

Wirus pisze:Zgodzę się, że nie było to bezpieczne, zgodne z trendem zagranie, ale powiedz szczerze, co przy takim rynku jest bezpieczne...? Cena jeździ w tę i nazad, czuję się, jakbym strzelał do sztucznych kaczek na wiejskiej strzelnicy Wink
Na takim rynku pozostaje właśnie takie szarpanie. Tylko warto dodać, że na takie zagrania mogą pozwolić sobie osoby które już mają trochę obycia z tym rynkiem. Nowicjusz już dawno popłynąłby 15 pips. Ja zamykam takie pozycje ciasno dziś -2 pips i nie czekam na SL. Do podejmowania takich decyzji trzeba trochę pograć.

Kiedyś pisałem na ten temat, że większość osób traci masę pieniędzy w konsoli, przeważnie to co zarobili w trendzie albo i całe depo.

Dodano po 18 minutach:

EUR USD silne wybicie. opór na 1.25885 kolejny na 1.26266

Dodano po 10 minutach:

GBP USD był breakout zobaczymy czy to fake.

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

Fx-Kris pisze:Kiedyś pisałem na ten temat, że większość osób traci masę pieniędzy w konsoli, przeważnie to co zarobili w trendzie albo i całe depo.
to ciekawy temat, ja z kolei zaobserwowalem ze wiekszosc ludzi wlasnie (jesli chodzi o fx) zarabia gdy jest konsola grajac na przemian long i short, natomiast gdy jest silny trend wtedy, zaczynaja tracic wciaz szukajac odwrocenia tego trendu

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

Taki kanał cenowy mamy na EUR USD który jak widać ładnie trzyma cenę.

Obrazek

Dodano po 2 minutach:
xpep pisze:Fx-Kris napisał:
Kiedyś pisałem na ten temat, że większość osób traci masę pieniędzy w konsoli, przeważnie to co zarobili w trendzie albo i całe depo.

to ciekawy temat, ja z kolei zaobserwowalem ze wiekszosc ludzi wlasnie (jesli chodzi o fx) zarabia gdy jest konsola grajac na przemian long i short, natomiast gdy jest silny trend wtedy, zaczynaja tracic wciaz szukajac odwrocenia tego trendu
Dlatego najlepiej nie grac w konsoli i czekać na potwierdzenie kierunku. :)
Zresztą są różne upodobania. Jak ktoś jest ogarnięty to poradzi sobie w każdej sytuacji.

Dodano po 8 minutach:

Obrazek

Dodano po 7 minutach:

Dziś to już nic nie zwojujemy.

Jutro będzie ciekawy dzień. Od południa atrakcji na pewno nie zabraknie :

Obrazek

rolex83
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: rolex83 »

Jestem na L w kabelku. Myślę, że pójdzie dobrze. Jeśli to fake to nie szkodzi zabezpieczyłem ok. 28 pipek na plus.

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

Jestem na L w kabelku. Myślę, że pójdzie dobrze. Jeśli to fake to nie szkodzi zabezpieczyłem ok. 28 pipek na plus.
Gratuluje.
Testujemy S/R na kabelku z niższym TF zobaczymy jak będzie. Jeśli to nie fake to i tak jest cień szansy, że cena zejdzie trochę niżej do tej czarnej linii.

Dodano po 44 minutach:

Proponuje obserwować GBP USD. Ciekawe miejsce.

Dodano po 7 minutach:

Jeśli cena przebije w górę 1.59000 to powinna respektować ten poziom.

Awatar użytkownika
dbrodziej
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: dbrodziej »

Moim skromnym zdaniem na Edku kroi się bardzo interesująca sytuacja.
Co o tym sądzicie?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej. Nigdy też nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej.

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

dbrodziej pisze:Moim skromnym zdaniem na Edku kroi się bardzo interesująca sytuacja.
Co o tym sądzicie?
Ciekawa, ja czekam na wybicie 1.26266 górą lub 1.24845 dołem i dopiero wtedy będę szukać miejsca do zagrania. Obecnie jest zbyt niebezpiecznie.

unitra

Nieprzeczytany post autor: unitra »

Obrazek

EURJPY - zagranie z dzisiaj.

Jestem pełen podziwu FX-Kris dla twojej uczciwości intelektualnej i podejścia do forex. Ten wątek rozjaśnił mnie parę spraw dotyczących PA, zapewne dlatego, że Twój sposób myślenia wydaję się mnie bardzo bliski.

ODPOWIEDZ