Price Action w praktyce - Strategia Intraday + Longterm

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
ODPOWIEDZ

Czy podoba Ci się mój dziennik?

Tak
405
95%
Nie
21
5%

Liczba głosów: 426

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

Post autor: Fx-Kris »

unitra pisze:EURJPY - zagranie z dzisiaj.

Jestem pełen podziwu FX-Kris dla twojej uczciwości intelektualnej i podejścia do forex. Ten wątek rozjaśnił mnie parę spraw dotyczących PA, zapewne dlatego, że Twój sposób myślenia wydaję się mnie bardzo bliski.
Gratuluje zagrania wyłapałeś fałszywe wybicie.
U mnie na wykresie mam trochę inaczej LT poprowadzone. Jak poprowadzisz LT z D1 to dziś widać jaki był Fake w okolicach wsparcia.
Teraz należy czekać na wybicie 99.018 z tym że trudny poziom dla ceny 99.000 jak widać wielokrotnie już ją zatrzymał, może tam dojść do zamieszania i stworzy sie mały ciasny trójkąt z płaską górą. Chyba, że będzie to silny breakout. To i tak nic nie zmienia. Bezpiecznego zagrania należy wyczekiwać na pullbacku. Konsola jest w takim miejscu, że można grać i longi i shorty. Zależy co puści pierwsze opór lub wsparcie.
Zapraszam do mojego dziennika który prowadzę na fx-forum

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Post autor: Wirus »

dbrodziej pisze:Moim skromnym zdaniem na Edku kroi się bardzo interesująca sytuacja.
Co o tym sądzicie?
Ja sądzę, że tam nie ma trójkąta ;)
Poza tym sądzę:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 909#506909

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

Wirus pisze:Ja sądzę, że tam nie ma trójkąta Wink
Poza tym sądzę:
Wirus zamieszałeś zdrowo na tym edku po wykresie :) Dla mnie za dużo.

Trójkąt czy jest czy go nie ma to mniej ważne jest konsola i to ona teraz trzyma cenę. Reszta tu http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 209#507209
Ostatnio zmieniony 05 wrz 2012, 21:27 przez Fx-Kris, łącznie zmieniany 1 raz.

unitra

Post autor: unitra »

Rzeczywiście przy D1 wydać fałszywe wybicie. Ale w tym wypadku bardziej grałem pod wsparcie a zachęciło mnie właśnie sąsiedztwo LT. Zresztą z doświadczenie wiem, że często fałszywe wybicia zatrzymują się na mocny wsparciach/oporach, tak jakby rynek potrzebował go przetestować za wszelką cenę.

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

unitra pisze:Rzeczywiście przy D1 wydać fałszywe wybicie. Ale w tym wypadku bardziej grałem pod wsparcie a zachęciło mnie właśnie sąsiedztwo LT. Zresztą z doświadczenie wiem, że często fałszywe wybicia zatrzymują się na mocny wsparciach/oporach, tak jakby rynek potrzebował go przetestować za wszelką cenę.
Czasem tez przez nie przelatują po przebiciu LT.

unitra

Oczywiście, może być i tak. Ale wtedy prawdopodobnie nie mamy do czynienia z fałszywym wybiciem ;)

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

Oczywiście, może być i tak. Ale wtedy prawdopodobnie nie mamy do czynienia z fałszywym wybiciem Wink
Tylko żeby być pewnym czy jest fałszywe to trzeba się o tym przekonać.
Natomiast wchodząc w takie przebicie na samym dole podejmujemy dodatkowe ryzyko. Oczywiście czasami to się opłaca.

unitra

Masz rację. W tym wypadku ryzyko było trochę mniejsze z uwagi na dosyć mocne wsparcie. Tym nie mniej gdybym lepiej poprowadził LT to czekałbym raczej na przebicie wsparcia z uwagi na przebicie LT.

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

unitra pisze:Masz rację. W tym wypadku ryzyko było trochę mniejsze z uwagi na dosyć mocne wsparcie. Tym nie mniej gdybym lepiej poprowadził LT to czekałbym raczej na przebicie oporu z uwagi na przebicie LT.
Czy mocne to nie wiadomo wielokrotnie ponad 5 razy testowane kiedyś w końcu puści. Takie sytuacje są ryzykowne, bo cena może odbić się od wsparcia, a później od LT i znowu testować wsparcie. Wtedy jest w pułapce, a my razem z nią.

unitra

Rzeczywiście. Tego nie brałem pod uwagę - dzięki za wskazówkę.

ODPOWIEDZ