A rysujący kreski bez sensu też mogą?Wirus pisze:zapraszam do mojego wątku:

OczywiścieJAREK67 pisze:A rysujący kreski bez sensu też mogą?Wirus pisze:zapraszam do mojego wątku:
No to zapodaję.Wirus pisze:Oczywiście Wink Przecież jesteśmy tu po to, żeby się czegoś nauczyć.
Nie da się tego tak sterylnie prowadzić, ale faktycznie jak ktoś ma ochotę na kolorowy zawrót głowy to nie tu. Natomiast tematy powiązane warto omówić w innym wątku, jeśli Wirus podejmuje się prowadzenia to ja na pewno tam wpadnę i dodam coś od siebie. Oczywiście o ile będę posiadał na dany temat wiedzę.Wirus pisze:Mam propozycję: ponieważ Krisowi zależy na zachowaniu czystości tego wątku, w którym propaguje bezpieczne zagrania na podstawie czystego wykresu, ze wszystkimi tematami nie mieszczącymi się w tym zakresie, zapraszam do mojego wątku:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=21056
Poruszacie ciekawe sprawy i szkoda, żeby te wpisy walały się po całym forum; lepiej w jednym miejscu Wink Mam nadzieję, że Kris też będzie się tam wypowiadał.
Wrócilismy do trójkąta. Ta korekta w górę może się szybciej zakończyć. Na jego górnym boku.Fx-Kris pisze:Nie da się tego tak sterylnie prowadzić, ale faktycznie jak ktoś ma ochotę na kolorowy zawrót głowy to nie tu. Natomiast tematy powiązane warto omówić w innym wątku, jeśli Wirus podejmuje się prowadzenia to ja na pewno tam wpadnę i dodam coś od siebie. Oczywiście o ile będę posiadał na dany temat wiedzę.Wirus pisze:Mam propozycję: ponieważ Krisowi zależy na zachowaniu czystości tego wątku, w którym propaguje bezpieczne zagrania na podstawie czystego wykresu, ze wszystkimi tematami nie mieszczącymi się w tym zakresie, zapraszam do mojego wątku:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=21056
Poruszacie ciekawe sprawy i szkoda, żeby te wpisy walały się po całym forum; lepiej w jednym miejscu Wink Mam nadzieję, że Kris też będzie się tam wypowiadał.
Cały temat tworzą ludzie, Ci sami którzy z niego korzystają. Więc wszystko jest w Waszych rękach. Ja tu jestem tylko jednostką.
Jeśli faktycznie będziemy trzymać się paru zasad będzie czyściej i bardziej przejrzyście.
Setupy z trendem i konserwatywne wejścia. Wszystko zgodne z PA.
Temat jest bardziej nastawiony na intraday oraz dodatkowo longterm.
Dodano po 9 godzinach 55 minutach:
Sytuacja na EUR USD powoli zmienia się. Powstał sygnał spadkowy na D1. Do zielonego LT można próbować delikatnie zagrywać short. Chociaż osobiście poczekałbym na reakcję ceny jak dotrze do LT. Natomiast jeśli przebijemy LT i niebieskie wsparcie to zaczną się silniejsze spadki.
Kris, masz na myśli tego niby engulfa?Fx-Kris pisze:Sytuacja na EUR USD powoli zmienia się. Powstał sygnał spadkowy na D1. Do zielonego LT można próbować delikatnie zagrywać short. Chociaż osobiście poczekałbym na reakcję ceny jak dotrze do LT. Natomiast jeśli przebijemy LT i niebieskie wsparcie to zaczną się silniejsze spadki.
Odnoszę wrażenie, że patrzymy na dwa różne wykresy eurusd - na moim mamy w D1 trend spadkowy i koniec wzrostowej korekty, która skończy się po przebiciu dolnej LT (na H1) i tyle. O zagrywaniu longa będzie można mówić po przebiciu górnej LT (na D1).Sytuacja na EUR USD powoli zmienia się. Powstał sygnał spadkowy na D1. Do zielonego LT można próbować delikatnie zagrywać short.