Czy Amber Gold jest firmą wiarygodną i wypłacalną?

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.

Czy Amber Gold jest wiarygodną firmą ?

tak, jest. Napewno się utrzyma na rynku
8
9%
nie jest. Prędzęj czy później stanie się niewypłacalna
81
91%

Liczba głosów: 89

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Akhh pisze:Też mi się tak wydaje.
Wydaje mi się że wydaje jest tutaj kluczowy słowem.
Panowie to już o jakąś paranoje zahacza. Wcześniej Madzia odwracała od ważnych spraw społecznych jeszcze wcześniej pamiętam jak krzyczeli niektórzy że Acta to temat zastępczy od sprawy z receptami.
Każda grupa społeczna uważa że jej interesy są najmniej nagłaśniane a reszta to tylko nieważne zasłony dymne.
Wystarczy przejrzeć pseudo strony informacyjne z manipulacyjną nazwą w tytule - prawda, niezależne, wolne, etc i można zobaczyć że z nie mniejszym zainteresowaniem tłuką ten temat naciągając oczywiście pod swoje poglądy i po to żeby poprzeć swoje tezy.

Wracając do AG zainteresował mnie wątek z Wajdą.
http://www.wprost.pl/ar/340052/Amber-Go ... y-zlotych/

Oczywiście populiści domagają się że Wajda powinien zwrócić te pieniądze.
Pominę tutaj wiele kwestii związanych z wolnym rynkiem i innymi bzdurami.
Za to naszła mnie myśl że w takiej sytuacji powinno się wezwać do zwrotu pieniędzy przez wszystkie osoby które zarobiły na tym przekręcie.
Czyli wszyscy którzy zarobili wcześniej na tych lokatach piramidowych.
Pieniądze powinny zostać skonfiskowane jako uzyskane z przestępstwa.
Skoro wszyscy teraz jednogłośnie uważają że to było takie oczywiste to dla nich wtedy też powinno.
Do tego znaleźć jakiegoś odważnego prokuratora który postawi im zarzuty.
Nie omieszkałbym jeszcze zasugerować urzędowi skarbowemu o sprawdzeniu źródeł dochodu osób które skusiły się na te lokaty.
Myślę że połowa nie zgłosiłaby się już po nie.
Ciekawy jestem jak wtedy ci populiści zaczęliby się wykręcać ogonem.
Że chodziło im o co innego..... etc.
Szkoda gadać, festiwal głupoty aż przykro na to patrzeć.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Daro, ale troszkę tego za dużo.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Akhh sezon ogórkowy. Sejm na urlopie, wakacje to tłuką tylko to i nic na to nie poradzisz.
Też mi się rzygać chce od tego :D
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

daromanchester pisze:Oczywiście populiści domagają się że Wajda powinien zwrócić te pieniądze.
O ile dobrze pamiętam w faktach mówili ,że przestali kręcić film ,bo zdecydowali zwrócić środki z amber gold.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Cadermo ja nie mam złudzeń że gdyby Wajda kręcił film o Lechu Kaczyńskim to drugi obóz biłby pianę.
Tak się uprawia politykę i nie ma miejsca na litość......
Przykre jest to jak ludzie się jeszcze na to nabierają i sobie nawzajem skaczą do gardeł.

Awatar użytkownika
tyler_durden
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tyler_durden »

Największy detalista utopił w Amber Gold 3 miliony złotych.

Wydawałoby się, że człowiek który obraca taką gotówką musi być co najmniej łebski. Widać pozory mylą.
ciągle głupi ...

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

daromanchester pisze: Oczywiście populiści domagają się że Wajda powinien zwrócić te pieniądze.
Pominę tutaj wiele kwestii związanych z wolnym rynkiem i innymi bzdurami.
Masz coś nie aktualne informacje. Parę dni temu była konferencja prasowa twórców filmu i stwierdzili, że "dla dobra filmu" rozwiązują umowę sponsorską z AG. Kasa zostanie zabezpieczona w depozycie bankowym do czasu wyjaśnienia sprawy AG.
W sumie nie ma się co dziwić: autorom byłoby cokolwiek głupio gdyby powiedzmy filmu rozpoczynał się wyświetleniem logo AG ....

Skoro to były 3 mln zł to filmu pewnie całkiem to nie położy. O ile pamiętam jego budżet to coś koło 19 mln.
daromanchester pisze: Czyli wszyscy którzy zarobili wcześniej na tych lokatach piramidowych.
Pieniądze powinny zostać skonfiskowane jako uzyskane z przestępstwa.

I tu poruszasz ciekawy wątek. Giertych niedawno twierdził, że wszystkie umowy AG można podważyć jako że Marcin Plichta był karany i nie miał prawa reprezentować spółki. A skoro tak to umowy są nie ważne póki nie podpisze ich ktoś mający prawo pełnić odpowiednie funkcje w firmie.
No i też mi się pomyślało, że jeśli byli tacy co zarobili to ich umowy też są nieważne. Więc powinni AG oddać zarobione odsetki.....
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

green7 pisze:Masz coś nie aktualne informacje.
Źle się wysłowiłem bo w artykule który linkowałem jest to o czym Ty piszesz.
Mnie chodziło bardziej o to że było to następstwem rzucania błotem w Wajdę i Wałęsę i szczerze nie mieli innego wyjścia.
Ciekawe czy tak samo ci sami politycy oddaliby pieniądze ze swoich poprzednich kampanii które pozyskali z różnych nie pewnych źródeł.
green7 pisze:Więc powinni AG oddać zarobione odsetki.....
Tylko teraz wskaż mi prokuratora ze stalowymi jajami który takie coś przeprowadzi.
To dopiero by było pożywka dla polityków i pieniaczy.

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

daromanchester pisze:Ciekawe czy tak samo ci sami politycy oddaliby pieniądze ze swoich poprzednich kampanii które pozyskali z różnych nie pewnych źródeł.
Jak to mówią prędzej by świnia niebo zobaczyła niż oni coś oddali :)
Zresztą była już taka sprawa: kampania wyborcza Krzaklewskiego - parę mln. zł. podejrzanych wpłat. Jakoś nie pamiętam jak to się skończyło - ale chyba żadnego wyroku nie było ?
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
kupidyn
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kupidyn »

Cadermo pisze:O ile dobrze pamiętam w faktach mówili ,że przestali kręcić film ,bo zdecydowali zwrócić środki z amber gold.
lol :D

Przestali kręcić, bo co mieli nakręcić, to nakręcili, teraz siedzą w studio i montują całość.

ODPOWIEDZ