Wydaje mi się że wydaje jest tutaj kluczowy słowem.Akhh pisze:Też mi się tak wydaje.
Panowie to już o jakąś paranoje zahacza. Wcześniej Madzia odwracała od ważnych spraw społecznych jeszcze wcześniej pamiętam jak krzyczeli niektórzy że Acta to temat zastępczy od sprawy z receptami.
Każda grupa społeczna uważa że jej interesy są najmniej nagłaśniane a reszta to tylko nieważne zasłony dymne.
Wystarczy przejrzeć pseudo strony informacyjne z manipulacyjną nazwą w tytule - prawda, niezależne, wolne, etc i można zobaczyć że z nie mniejszym zainteresowaniem tłuką ten temat naciągając oczywiście pod swoje poglądy i po to żeby poprzeć swoje tezy.
Wracając do AG zainteresował mnie wątek z Wajdą.
http://www.wprost.pl/ar/340052/Amber-Go ... y-zlotych/
Oczywiście populiści domagają się że Wajda powinien zwrócić te pieniądze.
Pominę tutaj wiele kwestii związanych z wolnym rynkiem i innymi bzdurami.
Za to naszła mnie myśl że w takiej sytuacji powinno się wezwać do zwrotu pieniędzy przez wszystkie osoby które zarobiły na tym przekręcie.
Czyli wszyscy którzy zarobili wcześniej na tych lokatach piramidowych.
Pieniądze powinny zostać skonfiskowane jako uzyskane z przestępstwa.
Skoro wszyscy teraz jednogłośnie uważają że to było takie oczywiste to dla nich wtedy też powinno.
Do tego znaleźć jakiegoś odważnego prokuratora który postawi im zarzuty.
Nie omieszkałbym jeszcze zasugerować urzędowi skarbowemu o sprawdzeniu źródeł dochodu osób które skusiły się na te lokaty.
Myślę że połowa nie zgłosiłaby się już po nie.
Ciekawy jestem jak wtedy ci populiści zaczęliby się wykręcać ogonem.
Że chodziło im o co innego..... etc.
Szkoda gadać, festiwal głupoty aż przykro na to patrzeć.