Na początku trochę ironizowaliśmy ale zaczęło się odzywać kilku "oburzonych" że jak to może tak być.
Więc powtórzę jeszcze raz że sporo ludzi nie ma bladego pojęcia o otaczającej ich rzeczywistości i czerpią ją z książek lub filmów.
I ich oburzanie się z tego bierze. Nikt tu nie napisał że firma jest spoko.
Co do brokerów to wielu musiało stracić swoje depozyty tutaj żeby przekazać tym wiecznie "oburzonym" że nie warto do tego czy tamtego brokera wsadzać kasę.
Jest grupa ludzi która jest krótko mówiąc nie do rozwinięta w pewnych kwestiach i trzeba ich za rękę prowadzić i najlepiej jeszcze jak sam zbadasz dla takiego danego brokera i sam jeszcze zagwarantujesz swoim kapitałem za niego.
Oczywiście pewnie uważasz że powinny być jakieś super regulacje, super ubezpieczenia, super gwarancje państwowe a w razie gdy to nie pomoże to powinna być powoływana komisja śledcza.
Przeglądnij sobie net w tej chwili i zobaczysz że politycy zaczynają grać na tym. Ja się nie oburzam bo nie ja za to zapłacę tylko ci którzy mieszkają w PL.
Ale dzięki takim "oburzonym" i "wrażliwym" na cudzą krzywdę możemy podziękować za prawo jakie jest w PL.
Myślę że ludzie mają prawo się oburzać ale niech podają od razu numer swojego konta bankowego żeby potem przelać kasę na zadośćuczynienie "poszkodowanym". Bo dlaczego reszta kraju ma solidarnie płacić za ich chore poglądy.
No to powodzenia. Obierz to jako linię obrony w sadzie jak będziesz miał zarzut paserstwa. Dostaniesz łagodny wyrokZ samochodem rowniez kiepskie porównanie, bo kupujący raczej nigdy z gory nie zaklada ze sprzedający jest oszustem.